Στρατιωτικός επέζησε από πτώση από τα 5.000 πόδια με κλειστό αλεξίπτωτο

Στρατιωτικός επέζησε από πτώση από τα 5.000 πόδια με κλειστό αλεξίπτωτο Facebook Twitter
7

Απίστευτα τυχερός στάθηκε αλεξιπτωτιστής, υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας του Περού, ο οποίος έπεσε από ύψος 5.000 ποδών, δηλαδή περίπου 1.600 μέτρων και επέζησε, χωρίς μάλιστα να υποστεί ούτε κάταγμα.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτώσης στην περιοχή Αρεκίπα του Περού όταν τη στιγμή που ο σμηνίας Αμασιφουέν Καμάρα τράβηξε το κορδόνι για να ανοίξει το αλεξίπτωτο, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε ενώ ένα λουρί που τυλίχτηκε στο λαιμό του τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο  γιατρός Γκιγιέρμο Πατσέκο ο οποίος εξέτασε τον στρατιωτικό, είπε ότι δεν έχει τίποτα και πρόσθεσε:  «Δε γνωρίζουμε τι άμβλυνε την πτώση του, όμως είναι ζωντανός. Πρόκειται για θαύμα».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Διεθνή / Άδεια τα κέντρα κράτησης μεταναστών της Μελόνι στην Αλβανία - Επιστρέφει στην Ιταλία το προσωπικό τους

Περίπου ένα μήνα μετά το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα των κέντρων κράτησης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, «επαναπατρίζονται» στην Ιταλία δεκάδες αστυνομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ενα απο τα κλασσικα ερωτηματα σε(εταιρικα) τεστ κρισεως ειναι το:"""Εαν καποιος πεσει απο πολυ μεγαλο υψος(χιλιομετρων) ,χωρις αλεξιπτωτο ,σε ξηρα η σε θαλασσα,εχει την παραμικρη πιθανοτητα επιβιωσης ;""" Η σωστη απαντηση ειναι ναι,σε ξηρα.Υπαρχουν τουλαχιστον τρεις καταγεγραμμενες περιπτωσεις,κατα τον Β'παγκοσμιο πολεμο,που μελη πληρωμτων βομβαρδιστικων τα οποια εβληθησαν απο αντιεροπορικα πηδηξαν, τα αλεξιπτωτα τους δεν ανοιξαν,αλλα γλυτωσαν.Κυριως πεφτοντας πανω σε δενδρα και σε παχυ χιονι.Σε πτωση στην θαλασσα δεν υπαρχει επιζων.Ουτε μπορει να υπαρξει.Θα ηταν αναλογο με το να προσκρουσει καποιος σε τσιμεντενιο πατωμα με ταχυτητα 160 χιλιομετρων την ωρα και να επιζησει.
Eπειδή είμαι αλεξιπτωτιστής με 308 άλματα ελεύθερης πτώσης, σε πληροφορώ οτι είναι εντελώς λάθος αυτή η άποψη, πέρα του οτι αντιβαίνει τους φυσικούς νόμους, το νερό είναι πολύ πιο αραιό απο το έδαφος είτε μας αρέσει είτε όχι. Δηλαδή αν πέσεις στο χώμα με 160 χιλιόμετρα με τί αναλογεί, με πρόσκρουση σε στρώμα; Προφανώς το αλεξίπτωτο άνοιξε με εμπλοκή (οχτάρι τριφύλι πούρο κλπ) αλλιώς θα είχε γίνει αλοιφή για κάλους, αν πέσεις στο νερό με εμπλοκή σώνεσαι σίγουρα, βέβαια παίζει μεγάλο ρόλλο με ποιό σημείο του σώματος θα γίνει η κρούση, αν γίνει κανονικά με τα πόδια, βγαίνεις αλώβητος ουσιαστικά. Πρίν απο 20 χρόνια περίπου, είχε πέσει ένας αμερικανός αλεξιπτωτιστής απο τα 10,000 πόδια με εμπλοκή και σώθηκε με κάπου 300 κατάγματα, και του πήρε πάνω απο τρία χρόνια για να γίνει σχετικά καλά. Το θαύμα ήταν πέρα του οτι δεν σκοτώθηκε, οτι δεν έμεινε ανάπηρος.
Εγω απλα επανελαβα αυτα που εχω διαβασει.Σε καμμια περιπτωση δεν μιλησα για πτωση σε χωμα,αλλα σε ψηλα δενδρα,τα κλαρια των οποιων απερροφησαν μερος της φορας, και,στη συνεχεια,σε παχυ χιονι.Αν θυμαμαι καλα τα δυο περιστατικα εγιναν στις Αλπεις.Οσο για την πτωση στο νερο,τι να πω ; Για να το λες εσυ με την εμπειρια σου δικιο θα εχεις.Το κειμενο ομως ελεγε οτι απο μια ταχυτητα πτωσης και πανω η ελαστικοτητα του νερου δεν υφισταται και αντιδρα ως στερεο σωμα,ως τσιμεντο.Για τα υπολοιπα που αναφερεις δεν υπηρχε καμμια σχετκη αναφορα.Αν και το οτι επροκειτο για στρατιωτικα αλεξιπτωτα του Β παγκοσμιου πολεμου μαλλον θα σου περιγραφει για τι ειδος επροκειτο.
Επειδή τα στρατιωτικά άλματα γίνονται με στατικό ιμάντα, τα αλεξίπτωτα (Τ.10 έχουν αποσυρθεί απο το 1983) ανοίγουν πάντα. Αυτό που συμβαίνει είναι εμπλοκή λόγο κακής συσκευασίας (τα στρατιωτικά δεν τα συσκευάζεις μόνος σου) που αναλόγως την εμπλοκή, επιβραδύνουν και αναλόγως την πτώση, η οποία με κανονικό άνοιγμα, είναι 12 μέτρα το δευτερόλεπτο, και βέβαια γίνονται απο τα 600 μέτρα, τα δε επιχειρησιακά (όπως στον πόλεμο) απο τα 250, γι΄αυτό και δεν πρόλαβαν να πιάσουν την ταχύτητα που είχε ο εν λόγο αλεξιπτωτιστής. Ο συγκεκριμένος είχε και εφεδρικό (όπως και οι στρατιώτες, αλλα σε αεραπόβαση απο τα 250 δεν προλαβαίνεις να το ανοίξεις) και είναι απορίας άξιο πώς και δεν το άνοιξε, η πληροφορία που μιλάει για κάποιο κορδόνι που τυλίχτηκε στον λαιμό του, υποδηλώνει εμπλοκή, και προφανώς κάποια αρτάνη θα ήταν, που ίσως του προκάλεσε λιποθυμία αν του σταμάτησε την ροή αίματος. Πάντως κάτι άνοιξε αλλιώς, τυρί φιλαδέλφια.Για το νερό κι εγώ λέω το ίδιο, πτώση με εμπλοκή, αλλιώς γίνεσαι πλαγκτόν για τα ψάρια.Υ.Γ - Προς θεού, δεν προσπαθώ να σας κάνω τον έξυπνο, δεν νομίζω οτι το σχόλιό μου άφησε κάποια αιχμή για σάς.