Σε μειονεκτική θέση η Γαλλία

Σε μειονεκτική θέση η Γαλλία Facebook Twitter
3

Εάν δεν μεταρρυθμίσει την οικονομία της, η Γαλλία κινδυνεύει να μείνει πίσω ακόμα και σε σχέση με τις πληγείσες από την κρίση Ιταλία και Ισπανία, προειδοποιεί το ΔΝΤ στην ετήσια έκθεσή του για τη χώρα, εντείνοντας την πίεση προς τον Φρανσουά Ολάντ να ανακόψει την πτωτική τροχιά της εγχώριας βιομηχανίας.

Μόλις 0,4% προβλέπεται να φτάσει η ανάπτυξη της Γαλλία το επόμενο έτος, δηλαδή το ήμισυ απ' ότι αναμένει το Παρίσι. Το ΔΝΤ λέει ότι οι προοπτικές «σκοτεινιάζουν» περαιτέρω λόγω της «σημαντικής απώλειας ανταγωνιστικότητας» της Γαλλίας και καλεί σε ένα «ευρύ πρόγραμμα δομικών μεταρρυθμίσεων».

«Μπορεί η κατάσταση να γίνει πιο σοβαρή, εάν η γαλλική οικονομία δεν προσαρμοστεί στον ίδιο ρυθμό με τους κύριους εμπορικούς εταίρους της, κυρίως την Ισπανία και την Ιταλία, οι οποίες μετά την Γερμανία, προχωρούν σε βαθιές μεταρρυθμίσεις των αγορών εργασίας και υπηρεσιών τους» αναφέρει στην έκθεση το Ταμείο.

Σύμφωνα με έκθεση από τον Λουί Γκαλουά, τέως διευθύνοντα σύμβουλο του αεροναυπηγικού ομίλου EADS, ο οποίος έκανε μία «σοβαρή διάγνωση της κάμψης της γαλλικής βιομηχανίας» εξήχθη το συμπέρασμα ότι η σοσιαλιστική κυβέρνηση πρέπει να περικόψει 30 δισ. ευρώ ή 1,5% του ΑΕΠ σε κόστη κοινωνικής πρόνοιας μέσα σε δύο χρόνια, προκειμένου να «σταματήσει την αποσύνδεση» της γαλλικής οικονομίας από αυτές των ανταγωνιστών της.

Ο Λ. Γκαλουά έβαλε μάλιστα την πρόταση στο κέντρο των συστάσεων του, παρά τις ισχυρές ενδείξεις από υπουργούς ότι είναι απρόθυμοι να αναλάβουν τόσο δραστικά μέτρα. «Πρόκειται για αυτό που ονομάζω σοκ ανταγωνιστικότητας – ένα σοκ εμπιστοσύνης, το οποίο θα σταματήσει την πτώση και θα υποστηρίξει τις επενδύσεις» αναφέρει.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν σε Ευρω-Ασιατική σύνοδο στο Λάος, είπε σχετικά ότι «θα ληφθούν ισχυρές αποφάσεις». Η κυβέρνησή του αναμένεται να δώσει σήμερα την πλήρη ανταπόκρισή της στην έκθεση Γκαλουά.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Μα επειδή πρέπει να γίνουμε Μπαγκλαντές, να πιάσουμε πάτο πρώτα. Όταν πετσοκοπούν όλα τότε να δεις ανάπτυξη, όπως ακριβώς συνέβη στην κατεστραμένη Ευρώπη μετά τον πόλεμο. Απλά τώρα είναι δύσκολο να γίνει ένας νέος πόλεμος στην Ευρώπη τουλάχιστον, οπότε καλούμαστε να καταστρέψουμε τα πάντα μόνοι μας...