Βαριές οι «καμπάνες» για το δομημένο ομόλογο

Βαριές οι «καμπάνες» για το δομημένο ομόλογο Facebook Twitter
7

Ενόχους έκρινε το δικαστήριο τους 13 από τους 14 κατηγορούμενους για την υπόθεση της αγοράς με "υπερβολικό τίμημα" του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ.

Ένοχοι κρίθηκαν οι τότε πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ,ΤΕΑΥΦΕ καθώς και οι υπεύθυνοι της JP Morgan και των εταιριών ΝΑΜ και ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ που λειτούργησαν ως ενδιάμεσοι στην πώληση.

Η καταδίκη είναι κατά περίπτωση για κακουργηματικές πράξεις  όπως για απάτη, απιστία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και φοροδιαφυγή.

Αθώος κρίθηκε μόνο ο τότε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος που κατηγορείτο για υπόθαλψη εγκληματία.

Οι συνήγοροι έχουν επικεντρώσει τώρα την προσπάθεια για αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους καθώς με αυτές τις κατηγορίες αντιμετωπίζουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων.

Η υπόθεση των δομημένων ομολόγων έφτασε στη Δικαιοσύνη, μετά από εισαγγελικές έρευνες και αφορούσε την πώληση ειδικών ομολόγων σε ασφαλιστικά ταμεία του Δημοσίου υπό συνθήκες που προκάλεσαν  ζημία εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο.



7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
"""Και πριν αλεκτωρ φωνησαι.....""""""Να καταδικαστουν τα 13 'γαλαζια παιδια' το περιμενα.Για ξεκαρφωμα,αν μη τι αλλο.Το αν θα "κανουν" μια ,εστω,ημερα στην φυλακη, ειναι αλλης ταξεως ζητημα."""Ετσι εγραφα εχθες.Σημερα διαβασα οτι το συνολο των καταδικασθεντων,σε βαρυτατες ποινες, 13 "γαλαζιων παιδιων" αφεθη ελευθερο με εγγυησεις της ταξεως των 50 εως 100 χιλιαδων Ευρω !!!Αυτα.
Τα ελεγαν καποιοι "σωστοι"σχολιαστες απο καιρο.Η(τοτε) κυβερνηση δεν ειχε καμμια σχεση με την τεραστια αυτη "ληστεια" των ταμειων !Να που ηλθε και η αποδειξη ! Ο Νεοδημοκρατης "ειδικος γραμματεας" ο μονος αθωος !Και τα 13 γνωστα στελεχη του....Συριζα (!),προεδροι ασφαλιστικων ταμειων και επενδυτικων εταιρειων, ενοχοι,με βαρυτατες ποινες καθειρξης να τους αναμενουν!Η αληθεια παντοτε λαμπει στο τελος !
Μωρ' εσύ καλά τα λες, εγώ έχω εκνευριστεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση για άλλους λόγους. Μέσα στους 13 αν δεις δεν είναι μόνο στελέχη του δημοσίου και μεγαλοεταιρειών αλλά και υπάλληλοι των ιδιωτικών εταιρειών που μπλέχτηκαν σε -επί της ουσίας- πολιτικό κυκλώνα χωρίς να φταίνε.