Νέος δήμαρχος που εξελέγη με το Εθνικό Μέτωπο επαναφέρει τις μαθητικές ποδιές

Νέος δήμαρχος που εξελέγη με το Εθνικό Μέτωπο επαναφέρει τις μαθητικές ποδιές Facebook Twitter
40

Να επιβάλλει το στίγμα του φαίνεται πως επιχειρεί ο νέος δήμαρχος της πόλης Μπεζιέ στη Γαλλία που εξελέγη με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου επαναφέρονται οι μαθητικές ποδιές, που είχαν καταργηθεί πριν από 50 χρόνια, τα παιδιά απαγορεύονται να κυκλοφορούν μόνα τους στο δρόμο από τις 11 μ.μ. μέχρι την αυγή και οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης απαγορεύεται να κρεμούν ρούχα στα μπαλκόνια τους για να στεγνώσουν στη διάρκεια της ημέρας.

«Κατά την άποψή μου, δεν είναι κακό να υπενθυμίζεται στον κόσμο, μ' αυτή τη μαθητική ποδιά, πως όταν εισέρχεσαι στα σχολεία αυτής της δημοκρατίας, όλοι είναι ίσοι», είπε ο Μενάρ προς τους δημοτικούς συμβούλους στη διάρκεια συνεδρίασης χθες το βράδυ, όπως διαβάζουμε στα Νέα.

40

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί κατέρρευσε η Γερμανική κυβέρνηση;

LiFO politics / Γιατί κατέρρευσε η Γερμανική κυβέρνηση;

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανόφωνων ΜΜΕ, Φέρρυ Μπατζόγλου, για τη γερμανική πολιτική κρίση και το αν αυτή σχετίζεται με την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ και το Ουκρανικό ζήτημα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπόθεση Πελικό: «Ας αποδοθεί δικαιοσύνη», ήταν τα πρώτα λόγια της Ζιζέλ μετά την αγόρευση της εισαγγελέως

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: «Ας αποδοθεί δικαιοσύνη», ήταν τα πρώτα λόγια της Ζιζέλ μετά την αγόρευση της εισαγγελέως

Η εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή της μέγιστης ποινής των 20 ετών κάθειρξης για τον βασικό κατηγορούμενο Ντομινίκ Πελικό - Τι είπε η Ζιζέλ κατά την έξοδό της από το δικαστήριο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Λίβανος: Το Ισραήλ αποφασίζει απόψε για την κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

Διεθνή / Λίβανος: Το Ισραήλ αποφασίζει απόψε για την κατάπαυση του πυρός με την Χεζμπολάχ

H κυβέρνηση των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως η συμφωνία βρίσκεται «κοντά» - Η γαλλική προεδρία κάλεσε την κυβέρνηση του Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ να αδράξουν «το ταχύτερο αυτή την ευκαιρία»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Όσο ζούσα στην Ελλάδα, ήμουν κι εγώ κατά των στολών. Τώρα που ζω σε χώρα της Μέσης Ανατολής και η στολή είναι υποχρεωτική σε όλα τα αγγλόφωνα σχολεία, οπότε το ζω καθημερινά, έχω γίνει υπέρ. Πρώτον, έχει σταματήσει η καθημερινή διαπραγμάτευση για το τι θα φορέσουν. Ειδικά η κόρη μου, που είναι κοκέτα, με έπρηζε. Δεύτερον, χρειάζεται να αγοράζω πολύ λιγότερα ρούχα μια και δεν φθείρονται τα υπόλοιπα που έχουν. Και τρίτον, παύουν τα παιδιά δίνουν μεγάλη σημασία στο τι φοράνε τα άλλα παιδιά. Το να είναι ομοιόμορφα ντυμένα δεν καταλαβαίνω πως συνεπάγεται να είναι και "ίδια", "ρομπότ" και όλα τα άλλα. Βλέπω τα παιδιά στα σχολεία, δεν είναι καθόλου έτσι. Μια χαρά αναπτύσει κάθε παιδί την προσωπικότητά του και τα ενδιαφέροντά του! Δεν τους εμποδίζουν τα ρούχα.
Και εγώ που πήγα σχολείο στη Βρετανία μπορώ να σας πω ότι η μαθητική στολή έχει μόνο σχέση με τον κομφορμισμό. Εμείς πάντως ποιος είχε χρήματα και ποιος δεν είχε, και ας φορούσαμε όλες και όλοι στολή, το γνωρίζαμε . Το δε bullying και οι διακρίσεις έπεφταν σύννεφο. Ο κομφορμισμός πάντα επιδρά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και μάλιστα αρνητικότατα, και αν εσείς τα βλέπετε όλα μια χαρά, είναι πρόβλημα του τρόπου αντίληψης σας μάλλον. Φαίνεται άλλωστε και από τον τρόπο που απαξιώνετε τον τρόπο που θέλει το παιδί σας να εκφραστεί με τα ρούχα που διαλέγει ('κοκέτα που με έπρηζε ' κλπ), αλλά και ότι προτιμάτε το παιδί σας να φοράει στολή για να μην ασχολείστε περαιτέρω. Και η μπούρκα θα σας λύσει πολλά τέτοια προβλήματα όταν μεγαλώσει η κόρη σας.
Μην ξεχνάμε οτι και εμείς κοροιδευαμε τους Αλβανούς συμμαθητές μας για τα παλιά Τους ρούχα απο την εκκλησία. Εποχές '95 στο δημοτικό....Ολα αυτά αποφεύγονται. Και με στολή δεν ειναι απαραίτητα πόδια.
Ενώ αν φορούν στολές δεν θα 'κοροιδεύουν' τα παιδιά σας τα παιδιά των μεταναστών; Ειδικά αν οι γονείς είναι Χρυσαυγίτες. Αν θέλετε τα παιδιά σας να συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι πρέπει να τους δώσετε το παράδειγμα. Μισάνθρωποι και φοβικοί με στολές είναι ότι πιο εφιαλτικό μπορεί να τύχει σε μια χώρα.
Εγώ πιστεύω είναι σωστό μέτρο, γιατί οι μαθητές συγκεντρώνονται περισσότερο στα μαθήματά τους κ ενσωματώνονται καλύτερα στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης είναι όλοι ίσοι και δεν κοροιδεύει ο ένας τον άλλον πχ επειδή δεν έχει λεφτά να αγοράσει μάρκες.
Και γιατι να σταματήσουμε εκει charme; Κούρεμα με την ψιλή για να μην κοροϊδεύουν όσους δεν έχουν λεφτα να πλένονται συχνα, άσε που θα συγκεντρώνονται καλύτερα επειδή δεν θα τους εμποδίζουν οι τρίχες. Μήκος φούστας 10 πόντους κάτω απ το γόνατο για να μην αποσπάται η προσοχή των αγοριών. Το τελευταίο μπορεί να λυθεί βεβαια ακομα καλύτερα με την επαναφορά του υπέροχου θεσμού των σχολείων αρρένων - θηλέων.
Δεν χάνεται καθόλου, διότι αν δώσεις το δικαίωμα σε "κεντρικούς σχεδιαστές" να ρυθμίζουν ένα απλό πράγμα π.χ. τι φοράς, μετά δε σταματάνε σε τίποτα, ρυθμίζουν τα πάντα.
Διότι όταν μπαίνεις στο σχολείο πρέπει να είναι όλοι ίσοι. Όταν βγαίνεις από αυτό, δεν πειράζει να υπάρχουν ανισότητες; Επίσης, η ισότητα στην εξωτερική εμφάνιση μόνο αρκεί; Η ισότητα στα απολυταρχία καθεστώτα περιοριζόταν πάντα στο να έχουν όλοι ίσο "πορτοφόλι" ή ακόμα ακριβέστερα, να είναι το ίδιο φτωχοί.
Δεν βρίσκω τίποτα μη δημοκρατικό σε αυτό.Το να φοράνε τα παιδιά στολές/ποδιές στο σχολείο ίσα ίσα βοηθάει στην αποφυγη ρατσισμού για οικονιμικούς λόγους (ακριβά ρούχα τα πλούσια παιδάκια, φθηνά/απλά/χιλιοφορεμένα τα φτωχά)Αλλα, προφανώς για να προωθήσουμε την "δημοκρατία", θα πρέπει να προωθήσουμε και τον ρατσισμό.
Τράβα ρώτα τον Εγγλέζο κολλητό μου τι byllying υπέστη η ξαδέρφη του επειδή η φούστα της ήταν κοντή. Η κοπέλα είναι 15 και έχει ύψος 1,87. Δεν υπάρχει φούστα αρκετά μακριά γι'αυτήν. Επίσης, στις σχολικές στολές όλα τα "κορίτσια" είναι υποχρεωμένα να φοράνε φούστες, ενώ όλα τα "αγόρια" παντελόνια. Ούτε λόγος για το αντίθετο, φυσικά. Πως γίνεται λοιπόν να είναι ένα τέτοιο σκεπτικό δημοκρατικό; Όταν βάζεις τέτοιες ταμπέλες σε κομμάτια από ύφασμα;Και όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ στο γεγονός της προσωπικής έκφρασης μέσω του ρουχισμού. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, υπάρχουν τα διαφορετικά ΕΙΔΗ ρούχων. Οπότε, αγαπητέ, πάρε την αγάπη σου για τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης, και βάλε την στο ντουλάπι της βλακείας. Όπου ανήκει.Θα νιώσεις πολύ καλύτερα, στ'ορκίζομαι.
Γιατί είναι σύμβολο του club μιας 'εκλεκτής και ανώτερης φυλής' όπου ανήκουν αυτοί και όχι εσύ . Δεν είναι όλες οι στολές ίσες. Ενώ κανένας δεν δίνει σημασία στα παιδιά που γεμίζουν το λεωφορείο στο Peckham, όλοι γνωρίζουν έναν Etonian. Δηλαδή, μέλος μιας φυλής που έχει μοιράσει την πίτα από τα 10 της.
Για εμένα δεν ειναι απαραίτητα παράλογο. Πχ τα παιδιά στην Βρετανία και Ιαπωνία που φοράνε ολα στολές δεν νομιζω να ειναι και μέσα στην κατάθλιψη που δεν φοράνε Adidas μπλουζάκια στο σχολείο.
επιτελους ενα λογικο σχολιο,ηρθα για να γραψω ακριβως αυτο!σιγα που θα παθαιναν τιποτα τα παιδια αν φορουσαν την ιδια στολη στο σχολειο. ισα ισα,θα ηταν καλυτερο κ για τα ιδια καθως δεν θα υπηρχε ζητημα "η μαιρη φορουσε παλι tommy hilfiger/peppe jeans κλπ κλπ,εγω γιατι δεν εχω τετοια ρουχα μαμα?",αρα λιγοτερα κομπλεξ κατωτεροτητας, δεν υπηρχε το ζητημα τσουλιστικων ντυσιματων απο τα κοριτσια ουτε παντελονι που δειχνει ολο το βρακι "γιατι ειναι yo,bro!" απο τα αγορια κ τα σχετικα! θα μπορουσε καθε σχολειο θα επιλεγει μονο του τη στολη του, δλδ μιλαω για επιστροφη στη μπλε ποδιά,μην τρελαθουμε κιολας! το λευκο πουκαμισο/μπλουζακι με γκρι ή καρό θα ηταν μια χαρα,κ φυσικα κ τα κοριτσια να μπορουν να επιλεγουν φουστα ή παντελονι.
+1 στον Dimi Der GriecheΗ κοινή ενδυμασία δημιουργεί αίσθημα ισότητας και ενισχύει το ομαδικό πνεύμα. Τυχαίο είναι που οι Ιάπωνες λειτουργούν ομαδικά και στηρίζουν ο ένας τον άλλο? Η χούντα κτλ που κολλάνε? Η δημοκρατία που επηρεάζεται? Ίσοι με τους καθηγητές και τους δασκάλους είναι? Μεταξύ τους είναι το θέμα να νιώθουν ίσοι. Λέτε για τα παιδιά αλλά εσείς όταν πάτε σε μια δουλειά, φοράτε όλοι τα ίδια ρούχα. Από τη μία μιλάτε για υπερκαταναλωτισμό αλλά από την άλλη τον προωθείτε και προτιμάτε τα παιδιά να είναι κινητές διαφημίσεις. Όποιος διαφωνεί ας απαντήσει
γιατί να διαφωνούμε; αλήθεια είναι - ίσοι είμαστε όλοι, όλοι την ίδια στολή φοράμε στο σχολείο, τις ίδιες δουλειές κάνουν οι γονείς μας, ένα τύπο κινητού έχουμε όλοι μας και στο ίδιο ελβετικό σαλέ πίνουμε τη σοκολάτα μας μετά το σκι. Ευτυχώς που και μετά το σχολείο, όλοι στο ίδιο στρατόπεδο θα υπηρετήσουμε, στην ίδια ναυτιλιακή θα δουλέψουμε και με το ίδιο κάμπριο θα πηγαίνουμε παραλιακή. Κατά τ΄άλλα, να δοξάζουμε τον θεό που δεν γεννηθήκαμε στη Β. Κορέα... έλα γαϊδουράκι μου, άνοιξε τα φτερά σου να φτάσουμε γρήγορα στη Χώρα του Ποτέ-Ποτέ!
Ημίθεε στη μιζέρια αρέσει η παρέα. Τα παιδιά θα τα βοηθούσε πολύ το να νιώθουν ίσα μεταξύ τους γιατί σε αυτή την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις. Πες μου τι βρίσκεις αρνητικό και άσε την ειρωνία
Να επιβάλλει το στίγμα του φαίνεται πως επιχειρεί ο νέος δήμαρχος της πόλης Βολώ, Ασίλ Μπεόζ στη Γαλλία που εξελέγη στηριζόμενος από κανέναν αλλά και όλους τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου επαναφέρεται το delay στις μουσικές σκηνές, που είχε καταργηθεί πριν από 50 χρόνια. Τα παιδιά απαγορεύονται να ακούνε μουσική μόνα τους στο δρόμο από τα mp3 τους, αλλά υποχρεούνται να εκτίθενται καθημερινά στις νέες κυκλοφορίες Παντελίδη, Πάολα, Πανταζή, και στους μεταξύ τους συνδυασμούς, που θα ακούγονται από τα ηχεία του Δήμου από τις 11 μ.μ. μέχρι την αυγή.Οι κάτοικοι του κέντρου της πόλης απαγορεύεται να ακούν οτιδήποτε πρωτότυπο ή που θα διαφέρει από τις συγκεκριμένες τάσεις, ενώ καθημερινώς θα πρέπει να απλώνουν τα ρούχα της βραδινής εξόδου στα μπαλκόνια τους για να ξεμυρίσουν από την πουρίλα που επότισαν την προηγούμενη. Στην ανακοίνωση εξαιρέθηκαν της λογοκρισίας οι Πυξ Λαξ, για λόγους που ακόμη ερευνώνται.«Κατά την άποψή μου, δεν είναι κακό να υπενθυμίζεται στον κόσμο, πως όταν εισέρχεσαι στο Βολώ αυτής της δημοκρατίας, όλοι είναι Βίσση», είπε ο Μπεόζ προς τους δημοτικούς συμβούλους στη διάρκεια συνεδρίασης χθες το βράδυ, όπως διαβάζουμε στα Νέα.
Μμμμ να του γνωρίσουμε τον Μητσοτάκη που το '90 ήθελε να κάνει και αυτός αυτό το έξυπνο με τς ποδιές και να επιβάλει τον πειθαρχικό έλεγχο της εξωσχολικής ζωής των μαθητών.Μα πόσο προοδευτικός άνθρωπος.... Βέβαια ο τύπος εδώ το τερμάτισε. Μετά το "απαγορεύεται να κυκλοφορούν τα παιδιά μόνα τους μετά τις 11",(και με το "παιδιά" υποθέτω ότι θα εννοεί όσους είναι κάτω των 18) θα επιβληθεί και το "απαγορεύεται να κυκλοφορείς μετά τις 11".
«Κατά την άποψη μου,δεν είναι κακό να υπενθυμίζεται στον κόσμο,μ'αυτήν την μαθητική ποδιά,πως όταν εισέρχονται στα σχολεία αυτής της δημοκρατίας,παύει η οποιαδήποτε ατομική ελευθερία,όλοι ομογεννοποιούνται και γίνονται καλά ρομποτάκια από μικρή ηλικία και ξεχνούν να έχουν προσωπικότητα»,ήθελε να πειΚαλά για τα υπόλοιπα...Τίποτα για καμιά Χούντα δεν είπε;Και τώρα θα τον αφήσουν να το κάνει αυτό σαν, εκλεγμένο από τον λαό,υπεύθυνο ρυθμιστή της πόλης;Αχ βαχ...δημοκρατία μου τι σου'μελλέ να πάθεις.
Συγνώμη που παρεμβαίνω DelusionsEnd, αλλά η ομογεννοποίηση και η κατάργηση ατομικής ελευθερίας δεν είναι βασικό χαρακτηριστικό και των κομμουνιστικών καθεστώτων;
Ένα δίκιο το έχεις πάντος!... :)Αν και σηκώνει κουβέντα αυτό το θέμα περί του τι ακριβώς είναι και τι δεν είναι κομμουνισμός και σε ποιές ισορροπιές αποσκοπεί σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν θίγω κάτι. Είναι μεγάλο θέμα.
Πως την ομογεννοποίηση και την κατάργηση της ατομικής ελευθερίας την συναντάμε σήμερα, οπωσδήποτε σε ορισμένα κομμουνιστικά κράτη (αν όχι σε όλα, με 1-2 εξαιρέσεις). Τώρα, σε αυτές τις περιπτώσεις το αν είναι ή δεν είναι ή αν απλώς λέγονται χωρίς στην πραγματικότητα να είναι κομμουνιστικά, αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα και δεν χωράει να το αναλύσουμε τώρα.