Κλείνει αιφνιδιαστικά η Ολομέλεια της Βουλής

Κλείνει αιφνιδιαστικά η Ολομέλεια της Βουλής Facebook Twitter
6

Θυροκολλήθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στη Βουλή το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο κηρύσσει τη λήξη των εργασιών της Β΄ Συνόδου της ΙΕ Βουλευτικής Περιόδου.

Οι εργασίες των θερινών τμημάτων της Βουλής αναμένεται να αρχίσουν σε περίπου δύο εβδομάδες.

Η φήμη είχε εδώ και αρκετές ημέρες κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία και είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κος Παναγιώτης Λαφαζάνης, είχε καλέσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη λήξη εργασιών της Βουλής εκτός εάν επρόκειτο να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία του πρόωρου κλεισίματος συνδέεται  με τον επικείμενο ανασχηματισμό, προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες εσωκομματικές αντιδράσεις στους κύκλους των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν πως μετά και τη σημερινή ταραχώδη συζήτηση για την άρση ασυλίας των μελών της Χρυσής Αυγής, δεν υπάρχουν επιπλέον σημαντικά ζητήματα που να απαιτούν σύγκλιση της Ολομέλειας.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

Πολιτική / Εθνική Πινακοθήκη: «Κρατούμαστε παρανόμως» λέει ο συνήγορος του βουλευτή που βανδάλισε εκθέματα

«Δεν υπάρχει δυνατότητα περιορισμού της κίνησης και της προσωπικής ελευθερίας ενός βουλευτή, παρά μόνο εάν έχει προηγηθεί άδεια της Βουλής, η οποία εν προκειμένω δεν υπάρχει» δήλωσε ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Βαθιώτης
LIFO NEWSROOM
Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Πολιτική / Νίκος Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο βουλευτής της Νίκης που κατέστρεψε εκθέματα της Εθνικής Πινακοθήκης

Ο Παπαδόπουλος είχε ήδη επιχειρήσει να παρέμβει θεσμικά, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή και αποστέλλοντας επιστολή στη διοίκηση της Πινακοθήκης, ζητώντας την απόσυρση των έργων της έκθεσης «Η Σαγήνη Του Αλλόκοτου»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ακουσα σε ραδιοφωνικη εκπομπη οτι στην κοινοβουλευτικα ατζεντα των επομενων ημερων ειχαν ενταχθει προς συζητησιν δυο υποθεσεις, δυο βουλευτων.Η μια αφορουσε στον κ.Μιχελακη,κατηγορουμενο για δωροδοκια προκειμενου να καταθεσει ερωτηση κατα παραγγελια επιχειρηματια.Και η αλλη στον κ.Αδωνι Γεωργιαδη για καποιο οικονομικο θεμα με αντικειμενο ενα οικοπεδο.Οπως ειναι φυσικο οι εν λογω συζητησεις "αναβαλλονται".