Αθώος αναρχικός που έμεινε 3,5 χρόνια στη φυλακή για ληστεία

Αθώος αναρχικός που έμεινε 3,5 χρόνια στη φυλακή για ληστεία Facebook Twitter
8

Αθώος κρίθηκε από το Εφετείου Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης, λόγω αμφιβολιών ο 25χρονος αναρχικός, Μπάμπης Τσιλιανίδης, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξη για ληστεία, τον Ιούλιο του 2010, σε λογιστήριο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αποσπώντας 8.000 ευρώ.

Ένα μαντήλι με γενετικό υλικό ήταν αρκετό για να κατηγορηθεί ο 25χρονος και να καταδικαστεί μένοντας στη φυλακή 3,5 χρόνια. Όπως όμως είπε ο εισαγγελέας που πρότεινε αθώωση, το μαντίλι βρέθηκε πολύ μακριά από τον τόπο της ληστείας αλλά και από μόνο του δεν αποτελεί επαρκές στοιχείο για να καταδικαστεί κάποιος.

Στη δίκη δεν τον αναγνώρισε κανένας μάρτυρας.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τη ληστεία και αμφισβήτησε το επίμαχο  DNA.

Ο Τσιλιανίδης δεν παραβρέθηκε στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε διά πληρεξούσιου δικηγόρου.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Ελλάδα / Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Βούτες Ηρακλείου λόγω ρηγματώσεων – Τι εξετάζουν οι ειδικοί

Στο χωριό Βούτες, εικόνες δείχνουν έντονες ρηγματώσεις σε τοίχους σπιτιών, δρόμους και άλλες υποδομές, με τους κατοίκους να βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση αβεβαιότητας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
https://athens.indymedia.org/post/1523739/Η αναφορά στην "ιδιότητά" του ως αναρχικό είναι σχετική και προφανώς αυτή του η "ιδιότητα", ως ένα μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό αφορά, τα διάφορα κατηγορητήριά του.