Πακιστάν: Bαρβαρότητα με 20χρονη που βιάστηκε και βρέθηκε κρεμασμένη σε δέντρο

Πακιστάν: Bαρβαρότητα με 20χρονη που βιάστηκε και βρέθηκε κρεμασμένη σε δέντρο Facebook Twitter
8

Οι γονείς της 20χρονης Muzammil Bibi την αναζητούσαν όλη τη νύχτα όταν είδαν πως η κοπέλα δεν επέστρεψε σπίτι. Δυστυχώς η 20χρονη βρέθηκε το πρωί νεκρή σε ένα κτήμα έξω από την επαρχία Παντζάμπ στο Πακιστάν.

Η κοπέλα βρέθηκε κρεμασμένη από δέντρο, με τα ρούχα της να είναι σκισμένα και το σώμα της να φέρει πολλαπλά τραύματα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε βιαστεί ενώ έφερε και σημάδια που μαρτυρούσαν πως είχε προβάλει αντίσταση.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας έγινε προσαγωγή τριών υπόπτων, εκ των οποίων ο ένας ήταν και ο σύντροφός της με τον οποίο σχεδίαζαν να παντρευτούν.

Σύμφωνα με την Τelegraph ο σύντροφος της ομολόγησε το έγκλημα και απεκάλυψε την βαρβαρότητα που κρύβεται πίσω από τη δολοφονία η οποία έχει εξοργίσει οργανώσεις και ακτιβιστές στο Πακιστάν. Ο Muhammad Saqib απαίτησε από τη σύντροφό του να συνευρεθεί ερωτικά με τους δύο φίλους του και όταν η γυναίκα αρνήθηκε το ζευγάρι λογομάχησε. Τελικά μαζί με τους δύο φίλους του οι οποίοι περίμεναν στο ερημικό σημείο τη βίασε και την σκότωσε. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν και οι άλλοι δύο άντρες συμμετείχαν στην πράξη ή απλά ήταν παρόντες.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

5 σχόλια
Μπορεί να μου δώσει κάποιος μια εξήγηση για αυτήν την έξαρση της σεξουαλικής βίας και της τόσης βαρβαρότητας που υφίστανται τόσο συχνά τελευταία γυναίκες τέτοιων χωρών?Οκ ξέραμε ότι η θέση της γυναίκας διαφέρει από ότι στον δυτικό πολιτισμό αλλά αυτό που συμβαίνει τελευταία είναι...ξέρω και γω τι είναι.(Παρεπιπτόντως είναι αξιόλογη η σκέψη του εμπάργκο που αναφέρει η Renella.)
Πιστευω οτι κατι εχει αρχισει να αλλαζει σ αυτες τις χωρες πολυ αργα. Οι γυναικες σηκωνουν κεφαλι, απαιτουν ισα δικαιωματα, μορφωση και ανεξαρτησια. Και για την πατριαρχικη, ισλαμικη ανδροκρατουμενη κοινωνια τους, αυτος ειναι ο ισχυροτερος τροπος τιμωριας και "συνετισμου".Πιστευω επισης, οτι μια και ξεκινησαν οι γυναικες δε θα κανουν πισω, οσα θυματα κι αν υπαρξουν.
Βλακείες κι αηδίες. Αντί απλά να καθόμαστε και να κράζουμε διαδικτυακά ελπίζοντας σε κάποια αόριστη λύση, ας πιέσουμε τις δικές μας κυβερνήσεις να κάνουν το εξής απλό. ΕΜΠΑΡΓΚΟ. Πόσα πράγματα παρασκευάζονται εκεί; Πόσα πράγματα εξάγονται από εκεί; ΤΕΛΟΣ. Αναλαμβάνουν οι κυβερνήσεις το πολιτικό κόστος; Ναι, σιγά.
Εντάξει πακιστανά είναι μην έχετε και πολλές απαιτήσεις... φουντώνουν σκοτώνουν και ο τοπικός ιμαμης τους τιμωρεί με μια εβδομάδα νηστεία και προσευχή! (Eιρωνικά γραμμένο φυσικά)
Σε κάθε άλλη περίπτωση, η εμφάνιση μιας φωτογραφίας με μια γυναίκα -έναν άνθρωπο- απαγχονισμένη, θα ξεσήκωνε αντιδράσεις από λογιών πλήθη και για πολλούς λόγους. Ειδικά αν προερχόταν από τις Δυτικές κοινωνίες! Από το αν επιτρέπεται να προβάλλονται τέτοιου είδους φωτογραφίες, έστω και με παραμορφωμένο το πρόσωπο (φευ!), μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι. Βλέποντας την εικόνα ανατρίχιασα. Σα να μη μιλάμε για ανθρώπους. Σα να είναι κάτι εξωπραγματικό! Γιατί τέτοια βαρβαρότητα; Και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Οι υπόλοιποι. Που δε ζούμε εκεί κι έτσι δεν κινδυνεύουμε το ίδιο. Λυπάμαι... Για το είδος μας... Είναι πράγματα που δε βλέπεις στην υπόλοιπη πανίδα... Εκεί, ο φόνος είναι θέμα επιβίωσης. Στο ανθρώπινο είδος είναι συνήθως θέμα, δεν ξέρω, ψυχοπαθολογίας...; Ηθικής; Τιμής; Αρρώστιας μάλλον... Για πόσο μπορεί να νοσεί ένα είδος και να εξακολουθεί να επιβιώνει...; Και τι μπορώ να κάνω εγώ, τι μπορεί ο κάθε ένας που έχει τάση για εμετό όταν βλέπει τέτοιες εικόνες, αλλά είναι τόσο μακριά; Μικρούλα έλεγα "θεέ πού είσαι;". Τώρα πια που ο θεός είναι απλά μια αναφορά των θρησκευτικών του Δημοτικού, δεν ξέρω πού να φωνάξω. Οργανώσεις; Κυβερνήσεις; Τι μπορώ να κάνω; Μπορώ να κάνω κάτι; Πώς μπορώ να βοηθήσω να σταματήσει όλο αυτό; Κι άλλα σαν αυτό; Νιώθω αδύναμη. Και λυπημένη. Και αηδιασμένη. Τόσο ανήμπορη. Κάτι πρέπει να κάνω. Κι εγώ κι εσύ και όλοι. Κάτι. Αλλά τι; Δεν πρέπει να σταματήσουν να προβάλλονται οι φωτογραφίες. Αλλά δε φτάνει αυτό. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Όλοι. Αλλά τι, γαμώτο...;
Μπες στο avaaz.org και υπέγραψε την καμπάνια κατά της επιδημίας βιασμών στην Ινδία η οποία ξεκίνησε μετά από παρόμοιο περιστατικό εκεί. Δύο νεαρές κοπέλες βιάστηκαν ομαδικά και μετά τις κρέμασαν από ένα δέντρο. Οι καμπάνιες του συγκεκριμένου οργανισμού είναι πολύ αποτελεσματικές και λειτουργούν ως μοχλός πίεσης σε κυβερνήσεις για ένα πολύ ευρύ φάσμα προβλημάτων. Η καμπάνια κατά των βιασμών έχει μέχρι στιγμής κοντά στις 2 εκατομμύρια υπογραφές οι οποίες θα σταλούν στον Ινδό πρωθυπουργό. Δεν είναι λίγο αυτό. Ρίξε μια ματιά, αξίζει τον κόπο.
Αργοπορημένη απάντηση. Ίσως και να μην την δεις μετά από τόσο καιρό. Μέχρι τώρα δεν πίστευα ότι κινήσεις τέτοιου είδους, με υπογραφές κλπ, πετυχαίνουν κάτι τελικά. Μου κινείς την περιέργεια, οπότε θα το κοιτάξω. Μακάρι να είναι τα πράγματα έτσι και, έστω και με αυτόν τον τρόπο, να γίνεται κάτι.