ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Άσχετοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι περισσότεροι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι

Άσχετοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι περισσότεροι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι Facebook Twitter
16
Άσχετοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι περισσότεροι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι Facebook Twitter

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του μητρώου μισθοδοτούμενων στον δημόσιο τομέα, κακές είναι οι σχέσεις των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων με τα τεχνολογικά μέσα που τους παρέχονται στη δουλειά τους, καθώς προκύπτει πως δε γίνεται επαρκής χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 64% των εργαζομένων αρνείται [ή δεν μπορεί να] να χρησιμοποιήσει e-mail, εξακολουθώντας να κάνει χρήση χειρόγραφων εγγράφων για τη διεκπεραίωση των εργασιών. Παράλληλα, η πλειοψηφία των υπαλλήλων δε γνωρίζει ξένες γλώσσες, με μόλις έναν στους τέσσερις να μιλάει αγγλικά, το 5,3% Γαλλικά και το 3,3% Γερμανικά.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάσε βασισμένος στα δεδομένα στοιχεία, πως το προφίλ των υπαλλήλων στο ελληνικό Δημόσιο δεν συνάδει με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, θέτοντας ως στόχο τη διαμόρφωση του δημόσιου τομέα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερος.

Κατά τα άλλα, οι υπάλληλοι στο ελληνικό δημόσιο φτάνουν τους 583.338, εκ των οποίων μόνιμοι έιναι οι 527.702 και αορίστου χρόνου οι 48.834. Η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων είναι άντρες. 

16

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Τον εγχείρησαν για σκωληκοειδίτιδα, αλλά τον ενημέρωσαν έπειτα από έναν χρόνο ότι έχει καρκίνο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Τον εγχείρησαν για σκωληκοειδίτιδα, αλλά τον ενημέρωσαν έπειτα από έναν χρόνο ότι έχει καρκίνο

«Δίνω μάχη για την ζωή μου -Έναν χρόνο δεν ενημερώθηκα ώστε να λάβω κάποια προφυλακτική φαρμακευτική αγωγή» αναφέρει ο αστυνομικός στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον των γιατρών του νοσοκομείου
LIFO NEWSROOM
Ο Νίκος Πλακιάς καταγγέλλει το ΑΠΘ που δεν απένειμε τον τίτλο σπουδών στην Κέλλυ Πορφυρίδου

Ελλάδα / «Η ντροπή του πανεπιστημίου»: Ο Νίκος Πλακιάς ξεσπά για τον πρύτανη και τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ

Είχαν ειδοποιήσει τους γονείς της Κέλλυς Πορφυρίδου να παραλάβουν τιμητικά τον τίτλο σπουδών του κοριτσιού που δολοφονήθηκε στα Τέμπη αλλά ανασκεύασαν την απόφασή τους και αρνήθηκαν χωρίς να ειδοποιήσουν την οικογένεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
είναι πολύ λογικό ο ΔΥ να αισθάνεται απέχθεια απέναντι σε ένα μέσο που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του γραπτού (συγκεκριμένα δε μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν το έλαβες και αποδεικνύεται αυτόματα πότε στάλθηκε χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου) με την αμεσότητα του προφορικού. Για τον παρόμοιους λόγους ας πούμε ο παγοπώλης δε γούσταρε το ηλεκτρικό ψυγείο.
"Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του μητρώου μισθοδοτούμενων στον δημόσιο τομέα..." Πηγή: www.lifo.grΤι σχέση έχει το μητρώο μισθοδοτούμενων με τη γνώση Η/Υ και τη γνώση ξένων γλωσσών; Στο Δημόσιο δεν υπάρχει επίδομα ούτε για τη γνώση Η/Υ, ούτε για τη γνώση ξένων γλωσσών, ώστε να συνδέεται με τη μισθοδοσία των Δ/Υ.
Πρέπει να τους προτρέψει κιόλας κάποιος...Όσο για την παροχή, με συγχωρείς αλλά σεμινάρια υπολογιστών γίνονται στο δημόσιο εδώ και δεκαετίες (τουλάχιστον τα κονδύλια κόβονται...)
Ιδανική αφορμή το δημοσίευμα για να βγάλει κανείς το άχτι του.Λέει επι λέξει:’’αρνείται(ή δεν μπορεί)να κάνει χρήση e- mail’’.Αυτός που αρνείται δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί.Η διάχυτη δυσπιστία(ασφάλεια,εγκυρότητα κλπ) για αυτή τη μορφή αλληλογραφίας,αποτρέπει πολλούς δημόσιους υπαλλήλους να την χρησιμοποιούν.Η,πάλι,(και εδώ είναι το ενδιαφέρον)τι ποσοστό απο το 64% αφορά σε γραφική ή χειρωνακτική εργασία.Γιατί και στον ιδ.τομέα οι χειρώνακτες εργαζόμενοι δεν εχουν και την καλύτερη σχέση με τους ηλ.υπολογιστές.Οι κάτω των 50 –σε γραφική υπηρεσία-δημόσιοι υπάλληλοι δεν νομίζω οτι είναι ανεπαρκείς ως προς το αντικείμενο αυτό.Ισα-ισα, πολλοί απ΄αυτούς είναι ασυγκρίτως επαρκέστεροι και σε γνώσεις και σε δεξιότητες (και σε συγκρότηση ,γενικώς),απ΄τους συναδέλφους τους στον ιδ.τομέα.Η αποσπασματική και επιλεγμένη πληροφόρηση δεν στερείται σκοπιμότητας, και οι εσφαλμένες εντυπώσεις που προκαλεί είναι βούτυρο στο ψωμί της προκατάληψης.Γιατί είναι βαθιά προκατάληψη να πιστεύει κανείς οτι η παραγωγικότητα στην Ελλάδα είναι μόνο(και να τονιστεί το μόνο)υπόθεση του δημ.τομέα.Πάσχει βαριά,αν οχι εξίσου,και ο ιδ.τομέας απ΄τη νόσο.*παρεμπίπτον:δεν εχω καμία σχέση με το δημόσιο.
"Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 64% των εργαζομένων αρνείται [ή δεν μπορεί να] να χρησιμοποιήσει e-mail, εξακολουθώντας να κάνει χρήση χειρόγραφων εγγράφων για τη διεκπεραίωση των εργασιών." Πηγή: www.lifo.grΑυτό το "αρνείται" είναι το πιο ενοχλητικό νομίζω.
Μα και στο δημόσιο συμβαίνει σε κάποιο βαθμό, όπως επίσης συμβαίνει και η αξιολόγηση της παραγωγικότητας τους ανάλογα με την κομματική τους ταυτότητα ή ο,τιδήποτε άλλο, που ευτυχώςδεν συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα.
Ok! Κατανοητά όλα αυτά ... Εστω (τελείως υποθετικά) ότι υπάρχει κάποιος φιλότιμος και γνώστης ΔΥ και θελήσει να μας εξυπηρετήσει στέλνοντάς μας απάντηση σε μία αίτηση εγγράφως μέσω αρχείου PDF .... γίνεται αυτό ή βάσει νομοθεσίας ΔΕΝ επιτρέπεται;Το υπουργείο Διοικ. Μεταρύθμισης πόσο έχει προχωρήσει το θέμα της ηλεκτρονικής υπογραφής και σε τι επίπεδο; Πόσα ακριβώς δαπανώνται για θέματα μηχανοργάνωσης - πλην του taxis το οποίο δεν είναι και τόσο taxis αλλά μάλλον ataxis.Κάποια στιγμή αναζητώντας κάποιες πληροφορίες , επικοινώνησα μέσω email με βρετανικό υπουργείο. Μου απάντησαν μέσω email με ηλεκτρονική υπογραφή εντός τριών- τεσσάρων ημερών. Αυτό μπορεί να γίνει ΤΩΡΑ , ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα (εκτός των φορολογικών θεμάτων όπου κάτι πάει να ψιλογίνει δειλά δειλά και με ορατά οργανωτικά κενά) ή υπάρχει νομικό κενό;ΣΣ: Ο κουμπάρος μου είναι πολιτικός μηχανικός σε μια δημόσια υπηρεσία. Αν με ρωτήσετε που βρήκε software σχεδίου που πρέπει να χρησιμοποιήσει και απαντήσω θα τον εκθέσω και θα θεωρηθεί επίορκος!