Σε άνοδο ο τζίρος για τα τεχνολογικά καταναλωτικά αγαθά στην Ελλάδα

Σε άνοδο ο τζίρος για τα τεχνολογικά καταναλωτικά αγαθά στην Ελλάδα Facebook Twitter
Tablets, υπολογιστές, τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας και smartphones στην κορυφή των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού.
2

Φαίνεται ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2014, το ελληνικό κοινό δεν δίστασε να επενδύσει σε προϊόντα τεχνολογίας όπως tablets, φορητούς υπολογιστές, τηλεοράσεις αλλά και λευκές συσκευές. Σε αυτό συνέτειναν μια σειρά από παράγοντες που αναλύονται στα πλαίσια της έρευνας TEMAX της εταιρείας GfK ΕΛΛΑΣ.

Η αγορά των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων έκλεισε στα 400 εκατομμύρια ευρώ για το 2ο τρίμηνο του 2014, αυξημένη κατά 7,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο 2ο τρίμηνο του 2013.

400 εκ. ευρώ ξόδεψαν οι Έλληνες το β' τρίμηνο του 2014 σε Τεχνολογικά Αγαθα

Η πολύ καλή πορεία του συνόλου σχεδόν των κατηγοριών της πληροφορικής συνέβαλε στην συνεχιζόμενη αύξηση του τζίρου του κλάδου. Οι κύριοι εκφραστές της ανόδου υπήρξαν για άλλο ένα τρίμηνο τα Tablets αλλά συνδυαστικά και οι σταθεροί υπολογιστές με τις οθόνες, κάτι το οποίο συνεχίζει να ευνοεί την πορεία των ποντικιών και των πληκτρολογίων.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι επανήλθε σε θετικό πρόσημο η κατηγορία των Φορητών Υπολογιστών μετά από αρκετά τρίμηνα επωφελούμενη των σημαντικών προσφορών από το λιανεμπόριο που οδήγησε σε σημαντική πτώση της μέσης τιμής.

Παρά την γενικότερη πτωτική πορεία που εμφανίζει συνολικά ο τομέας των φωτογραφικών ειδών και στο δεύτερο τρίμηνο του 2014, τόσο οι SLR και Mirrorless μηχανές (μηχανές με αποσπώμενους φακούς) όσο και οι Fixed Lens μηχανές με οπτικό ζουμ ανώτερο του 20x, συνεχίζουν να σημειώνουν θετικό πρόσημο. Μεγάλη συμβολή σε αυτό είχε και η καλοκαιρινή περίοδος, καθώς η ανάγκη του καταναλωτή για ανώτερη ποιότητα φωτογράφισης ιδίως την περίοδο των διακοπών γίνεται πιο έντονη.

Σχετικά με τα προϊόντα τηλεπικοινωνιών όπως τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα, η έρευνα δείχνει  έντονη πτώση των απλών κινητών τηλεφώνων η οποία συνεχίστηκε για άλλο ένα τρίμηνο. Παρόλα αυτά οι Τηλεπικοινωνίες συνολικά σημείωσαν οριακές απώλειες καθώς μετά από αρκετές περιόδους πτώσης τα smartphones διατήρησα σταθερές τις αξίες σε σχέση με πέρσι.

Τέλος, η έναρξη του Μουντιάλ και η αλλαγή του ψηφιακού σήματος στην Πελοπόννησο τον Ιούνιο συνέβαλλαν στην έντονα ανοδική πορεία της τηλεόρασης. Ευνοημένες υπήρξαν οι μεγάλες τηλεοράσεις (>40 ίντσες) ενώ οι Ultra High Definition συσκευές αυξάνουν συνεχώς την δυναμική τους.

Αντίστοιχη πορεία ακολούθησαν για άλλο ένα τρίμηνο οι κονσόλες, οι συσκευές αποθήκευσης (Κάρτες Μνήμης και USB) αλλά και τα Ακουστικά επωφελούμενα από την εξαιρετική πορεία των Media Tablets.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρόωρα νεογνά έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και εισόδημα ως ενήλικες, δείχνει έρευνα

Τech & Science / Τα πρόωρα νεογνά έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και εισόδημα ως ενήλικες, δείχνει έρευνα

Οι πρόωρες γεννήσεις και οι συναφείς γνωστικές, αναπτυξιακές και σωματικές επιπτώσεις της προωρότητας στην υγεία συνδέονται με χαμηλότερο εισόδημα από την απασχόληση, περιορισμένη εγγραφή σε πανεπιστήμια και χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο μέχρι την ηλικία των 28 ετών
LIFO NEWSROOM
Νυχτερίδες βαμπίρ τρέχουν σε διάδρομο και αποκαλύπτουν πώς χρησιμοποιούν το αίμα που καταναλώνουν

Τech & Science / Νυχτερίδες βαμπίρ τρέχουν σε διάδρομο και αποκαλύπτουν πώς χρησιμοποιούν το αίμα που καταναλώνουν

Για να επιβεβαιώσουν τις υποθέσεις τους, οι ερευνητές τάισαν τις νυχτερίδες με αίμα αγελάδας εμπλουτισμένο με αμινοξέα, τα οποία παρακολούθησαν με ειδικές μοριακές ετικέτες
LIFO NEWSROOM
Ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος στον κόσμο εκτοξεύεται στο διάστημα σε δοκιμή για την εξερεύνηση του Άρη

Τech & Science / Ο πρώτος ξύλινος δορυφόρος στον κόσμο εκτοξεύεται στο διάστημα σε δοκιμή για την εξερεύνηση του Άρη

Ο δορυφόρος θα παραμείνει σε τροχιά για έξι μήνες, δίνοντας στους επιστήμονες τη δυνατότητα να παρατηρήσουν την απόδοση του ξύλου στο διάστημα και να αξιολογήσουν τις πιθανές του εφαρμογές στις επερχόμενες διαστημικές αποστολές
LIFO NEWSROOM
«Space Race»: Πώς η Ινδία φτάνει στον Άρη για λιγότερο από όσο κόστισε το «Gravity» 

Τech & Science / «Space Race»: Πώς η Ινδία στέλνει διαστημόπλοια στη Σελήνη και στον Άρη με πολύ λιγότερα χρήματα από τις ΗΠΑ

Η Ινδία κατασκευάζει εγχώρια όλα όσα χρειάζεται το διαστημικό της πρόγραμμα, καταφέρνοντας έτσι να ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στην «κούρσα» της διαστημικής εξερεύνησης δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια