Μόνο με επίδειξη ταυτότητας η είσοδος στο Πανεπιστήμιο

Μόνο με επίδειξη ταυτότητας η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Facebook Twitter
6

Σύστημα εισόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μόνο με επίδειξη ταυτότητας σε κάποιους χώρους του ιδρύματος προανήγγειλε ο νεοεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής της Νομικής, Θεόδωρος Φορτσάκης.

 «Δεν θα φωνάξω την αστυνομία αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου», είπε στην εφημερίδα ο κ. Φορτσάκης και συμπλήρωσε: «Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο».

                                                                                          

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμαλιάδα: Αποστάσεις από την Ειρήνη Μουρτζούκου κρατά η δικηγόρος της- Σκέφτεται να παραιτηθεί

Ελλάδα / Αμαλιάδα: Αποστάσεις από την Ειρήνη Μουρτζούκου κρατά η δικηγόρος της- Σκέφτεται να παραιτηθεί

Η ποινικολόγος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την Ειρήνη Μουρτζούκου ως «προβληματική προσωπικότητα», σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει και για ορισμένα άτομα που έχουν μιλήσει δημόσια για την υπόθεση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Καιρός ήταν. Και μακάρι να γίνει ακόμη πιο αυστηρή η είσοδος, ώστε να μη μπαίνει ΚΑΝΕΙΣ χωρίς επίδειξη ταυτότητας. Μόνο τότε θα γίνει επιτελούς ΑΝΟΙΚΤΟ το Πανεπιστήμιο σε ΟΛΟΥΣ. Κι αν σε κάποιους το παραπάνω φαίνεται οξύμωρο είναι γιατί κάποιοι μπέρδευαν τόσα χρόνια (και συνεχίζουν να το κάνουν) την ελευθερία και την "ανοικτότητα" με το σεβασμό και την υπευθυνότητα. Στο βωμό της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της ανωνυμίας, κατήντησε η ιερή έννοια του ΑΣΥΛΟΥ να αποτελεί το μανδύα πίσω από τον οποίο καταλαμβάνονταν χώροι, καταπατούνταν δικαιώματα, λάμβαναν χώρα ασχήμιες, καταστροφές και παρανομίες και εν τέλει κανείς δεν τιμωρούταν, παρά μόνο ο Έλληνας πολίτης φορολογούμενος. Αυτό πρέπει να τελειώσει, όπως πρέπει να τελειώσουν και τα κόμματα από τα πανεπιστήμια, υπό τη μορφή που -κατήντησαν να- λειτουργούν τα τελευταία 40 χρόνια: εστία μικροπολιτικής, ξύλινων λόγων, τραμπουκισμών και διοργανώσεων "πάρτυ στη Μύκονο με μόνο 50€/άτομο".Και για να επανέλθω στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης είδησης, μπράβο στον εν λόγω πρύτανη! Δεν ξέρω το ποιόν του, το πρόγραμμα και τις υπόλοιπες θέσεις του, αλλά κρίνοντας αυτή καθαυτήν τη στάση του, είναι προς το σωστό δρόμο. Ο καθένας, φοιτητής, ερευνητής, μαθητής, επιστήμοντας, δάσκαλος, οδοκαθαριστής ταξιτζής, υδραυλικός, straight ή gay, θα πρέπει να μπορεί να έχει πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, αρκεί να αναλαμβάνει και την ευθύνη της εισόδου του στον ιερό αυτό χώρο.
Σε πολλά πανεπιστήμια της Ελλάδας και το εξωτερικού, οι διαλέξεις είναι ανοικτές για να τις παρακολουθήσει όποιος θέλει. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης παγκοσμίως είναι η "ανοικτότητα" και η πρόσβαση στη γνώση για όλους.
Έχεις υπόψη σου την ΑΣΟΕΕ; Γιατί την έχω φάει στη μάπα και ξέρω με βεβαιότητα να σου πω ότι η έλλειψη "ανοικτότητας" όπως λες είναι το τελευταίο της πρόβλημα σαν εκπαιδευτικό ίδρυμα στην παρούσα φάση. Σωστό αυτό που αναφέρεις, δώσε του όμως τη δέουσα σημασία, ειδικά στην παρούσα φάση.
Ετσι οπως εχουν εχουν αποθρασυνθει μερικοι (παραταξεις, μπαχαλακηδες, γνωστοι αγνωστοι ,κτλπ..) μονο με ιδιωτικο στρατο μπορει να αποφευχθει η εισοδος.Οι δυνατοτητες των σεκιουριταδων ειναι περιορισμενες...Πιο πολυ το κοβω να εγινε η ανακοινωση για να δικαιολογησει μια ενδεχομενη αλλαγη εταιρειας σεκιουριτι.
Αυτό που χρειάζονται τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι οργανωμένα και συνειδητοποιημένα φοιτητικά κινήματα. Όχι παραπολιτικές κομματικές και σχεδόν αντικοινωνικές φοιτητικές παρατάξεις. Διότι το πανεπιστήμιο δεν αποτελεί έναν χώρο στείρας εκπαίδευσης, αλλά την ανώτερη κοιτίδα πολιτισμού και το τελευταίο και κρίσιμο σκαλί της κοινωνικοποίησης.Το πρόβλημα βέβαια αρχίζει εκτός από τα κόμματα που ευλογούν και μακροημερεύουν τούτη τη κατάσταση, στην έλλειψη και απουσία ατομικής ευσυνειδησίας.-Οπότε αυτό το μέτρο είναι αναγκαίο κακό!-