Ο γραφίστας Δημήτρης Αρμανίδης συνεργάζεται με τον Γιάννη Λογοθέτη, φωτογράφο και απόφοιτο Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας. Ασχολούνται με διάφορα εικαστικά δρώμενα, αγαπούν την τέχνη, ενώ πηγές έμπνευσής τους αποτελούν η καθημερινότητα, ο κινηματογράφος, η μουσική, το θέατρο, η μόδα, η λογοτεχνία, η ιστορία, καθώς και τρέχοντα θέματα της εποχής μας.
"Δημιουργήσαμε λοιπόν πρόσφατα την J.A. Productions" μου λέει ο ίδιος, "με σκοπό να παράγουμε video μικρού μήκους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προάγουμε την video-art αισθητική. Επειδή είμαστε λάτρεις της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, ξεκινήσαμε πριν τέσσερις μήνες να φτιάξουμε ένα video-art μικρού μήκους, με κεντρικό θέμα την ιστορία των Καρυάτιδων της Ακρόπολης. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου project ολοκληρώθηκε στις 14/09/2014 και σας το παρουσιάζουμε εδώ."
"Πώς προέκυψε η ιδέα;" τον ρώτησα αφού είδα το βίντεο.
"Η έμπνευση για τη δημιουργία του προέκυψε ως εξής: Μετά από μια πρόσφατη επίσκεψή μας στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο και έχοντας επισκεφθεί πριν δυο χρόνια τα ελληνικά εκθέματα στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, αναλογιστήκαμε πόσα ελληνικά μνημεία εκτίθενται διάσπαρτα σε χώρες του εξωτερικού, αντί να κοσμούν το νεο Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο πληρεί πλέον όλες τις προϋποθέσεις.
Αφού συλλέξαμε όλο το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό και στη συνέχεια προβήκαμε σε ιστορική έρευνα αναφορικά με τον Ερέχθειο Ναό και τις Καρυάτιδες, συνδυάσαμε όλες μας τις πληροφορίες με τις γνώσεις μας γύρω από την γραφιστική/visual effects και δημιουργήσαμε το εν λόγω project. Η παραγωγή του video διήρκησε 3 μήνες, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να θεωρηθεί αξιοπρεπές, χωρίς ιστορικές ανακρίβειες και να μπορεί εικαστικά να αγγίζει τα πλάισια της video-art αισθητικής.
Πίσω από αυτό δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό κίνητρο, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι μέσω αυτού να διεγείρουμε το δημόσιο ελληνικό αίσθημα και να αφυπνίσουμε τους Έλληνες πολίτες και πολιτικούς, ώστε να μη σταματήσουμε ποτέ ως χώρα / κράτος να διεκδικούμε από το εξωτερικό ο,τιδήποτε εξ' ορισμού μας ανήκει."
σχόλια