Σταμπούλος: Δημοσιεύτηκε κείμενο ενώ κρατείται στη ΓΑΔΑ

Σταμπούλος: Δημοσιεύτηκε κείμενο ενώ κρατείται στη ΓΑΔΑ Facebook Twitter
18

 

Σταμπούλος: Δημοσιεύτηκε κείμενο ενώ κρατείται στη ΓΑΔΑ Facebook Twitter

Κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia φέρεται να έγραψε ο Αντώνης Σταμπούλος που συνελήφθη στο Βύρωνα και κρατείται στη ΓΑΔΑ ως συνεργός που Μαζιώτη,

Σε αυτό το κείμενο ο 31χρονος δηλώνει αιχμάλωτος, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο τον αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί ενώ κάνει λόγο και για «κοπτοραπτική» που φτιάχνει ιστορία η οποία ταιριάζει με το σενάριο.

Ολόκληρο το κείμενο του Αντώνη Σταμπούλου

«Προς το παρόν, βρίσκομαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης.

Την 1-10-2014 , με συλλαμβάνουν και οδηγούμαι με κουκούλα στο κεφάλι στον ανακριτικό θάλαμο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Από τις 17.00 έως τις 1.00 τη νύχτα, ένα τσούρμο κουκουλοφόροι -και ενώ είμαι δεμένος πισθάγκωνα- μου αποσπούν με τη βία DNA, αποτυπώματα και με φωτογραφίζουν (προσπαθούν) εν μέσω ειρωνειών , κεφαλοκλειδωμάτων, στραμπουληγμάτων, ξύλου και απειλών για ηλεκτροσόκ, θεωρώντας ότι έτσι θα συνεργαστώ. Στις 1.00 τη νύχτα, βλέπω τους πρώτους ξεκουκούλωτους που μου ανακοινώνουν ότι κατηγορούμαι για τρομοκρατία. Ως τις 5.30 τα ξημερώματα , παραμένω σε ένα 1 Χ 3 κελί , δεμένος πάντα πισθάγκωνα με τις χειροπέδες. Την επόμενη μέρα γίνονται πάλι προσπάθειες να με φωτογραφίσουν.

Από μεριάς μου απείχα από την πρώτη στιγμή από τροφή και νερό με απαίτηση να μιλήσω με δικηγόρο. Μου επέτρεψαν τελικά να ειδοποιήσω δικηγόρο μετά από 24 ώρες και κατόρθωσα να την δώ μολις για λίγα λεπτα , λίγο πριν τον Εισαγγελέα.

Τα παραπάνω τα καταθέτω σαν μια μικρή εμπειρία αγώνα προς τους συναγωνιστές.

Η στάση του Κράτους προς εμάς , ήπια ή σκληρή -αυτό είναι πάντα σχετικό- δεν μπορεί ποτέ να μας κάμψει, όσο έχουμε συνείδηση της υπευθυνότητας που απορρέει από τη θέση μας ως αναρχικοί , στις στιγμές της δοκιμασίας.

Γιατί οι δύσκολες στιγμές στον αγώνα είναι αυτές που ατσαλώνουν τη συνείδηση. Γιατί σε αυτές τις περιστάσεις ο κάθε ένας από μας είναι ο θεματοφύλακας των ιδανικών της κοινωνίας που πολεμάμε να φτιάξουμε. Για τον αγώνα προς την χειραφέτηση από την ταξική κοινωνία έχει χυθεί πολύ αίμα, κι επομένως θα ήταν αστείο να λυγίζουμε στα όποια νταϊλίκια των μπάτσων. Κράτησα αρνητική στάση απέναντι στις αξιώσεις των κρατικών λακέδων να αποσπάσουν στοιχεία μου για δυο λόγους. Πρώτο, για λόγους αξιακούς , καθώς θεωρώ ότι υποχρέωση κάθε αναρχικού επαναστάτη είναι να μη δίνει ούτε χιλιοστό εδάφους στον ταξικό εχθρό . Και δεύτερο γιατί, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της υπόθεσης που μου προσάπτουν, θέλησα να προστατέψω συντροφικό και φιλικό περιβάλλον από τα κοράκια που με κρατάνε. Όσο λοιπόν οι κλούζω δεν έβρισκαν το όνομα, δεν ήμουν διατεθειμένος με τιποτε να τους το δώσω. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δυο μέρες μετά τη σύλληψη, η αστυνομία έχει βρει «επιτέλους» το όνομά μου.

Είναι σαφές ότι με τη σύλληψή μου οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και κυρίως οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι έλπιζαν να βγάλουν λαβράκι , γι αυτό και οι διαρροές στον τύπο για το σημειωματάριο με τις «χρονομετρημένες διαδρομές» τους στόχους, τα ποδήλατα και τα λουκάνικα. Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μια ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριο τους. Σενάριο που στο τέλος πρέπει πάντα να βγάζει αυτούς νικητές.

Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων αλλά δική μου. Επομένως, δεν έχω να απολογηθώ στους φύλακες της αστικής νομιμότητας, αλλά μόνο στο επαναστατικό κίνημα, τους συντρόφους και τον λαό που επιλέγει να μη ζήσει σα ραγιάς.

Θεωρώ αναγκαία αυτήν την πρώτη επικοινωνία με τον έξω κόσμο , μιας και δεν τρέφω αυταπάτες για την μη προφυλάκιση μου.

Προς το παρόν, βρίσκομαι αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του κεφαλαίου, η καρδιά μου όμως παραμένει στο στρατόπεδο της επανάστασης.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ζήτω η επανάσταση.

Ζήτω η Αναρχία.

Αντώνης Σταμπούλος

από την Λ. Αλεξάνδρας 173.

4/10/2014    

Ελλάδα
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Όχι.Εμένα μου πήραν και το κινητό που είχα,το οποίο το κλείσανε μόλις ξεκίνησε να χτυπάει,γιατί με ψάχνανε οι δικοί μου.Τόσο νόμιμη ήταν η κράτηση(γκουχ γκουχ) που για όσο κράτησε,ήταν σαν να είχα εξαφανιστεί από προσώπου Γης και όχι επειδή το ήθελα εγώ,αλλά επειδή έτσι λειτουργούν αυτοί...Αλλά το νόημα του σχολίου μου ήταν άλλο,όχι να κρίνω την γνησιότητα του κειμένου,ούτε την όποια παρασκηνιακή ιστορία συγγραφής του.Το κατά πόσο αυτά που του προσάπτουν ανταποκρίνονται 100% στην πραγματικότητα ή αν έχουν βάλει και οποιασδήποτε μορφής σάλτσα,αυτός ήταν ο σκοπός μου.Btw η πινακίδα του γραφείου στο οποίο με τρέχανε λεγόταν "Προστασίας πολιτεύματος και Θρησκεύματος"...Καλό;
Αχαχαχ, ετσι ρε φιλε. Και οχι μονο ειχες, αλλα μπορουσες να συνταξεις και μηνυμα με την υσηχια σου και να το στειλεις, οπου ηθελες.Οσους μας εχεις συλλαβει η Αστυνομια, το ξερουμε απο πρωτο χερι. Επισης, οσο ειμαστε κρατουμενοι, ερχεται ο μπατσος που κανει βαρδια και μας΄λεει τι κανει η αστυνομια, οποτε οταν συνταξουμε το μηνυμα μας, ξερουμε τι εχει διαρευσει για μας η αστυνομια και το γραφουμε στο μηνυμα μας, αχαχαχ.
"Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων αλλά δική μου"Λυπάμαι που θα του το χαλάσω του "επαναστάτη" αλλά αν σχεδίαζε κανένα τρομοκρατικό χτύπημα ή να σκοτώσει κανέναν αθώο τότε είναι υπόθεση της αστυνομίας. Αν θέλει να φέρεται ως τζιχαντιστής ας πάει στη Μέση Ανατολή να βγάλει το άχτι του.
Το επαναστάτης σε εισαγωγικά γιατί;Ειρωνεία κι έτσι;Πρόλαβες κι έκρινες και την επαναστατικότητα του;Με βάση ποια κριτήρια ακριβώς;Τα δικά σου τα οποία είναι αλάνθαστα και επαρκώς στοιχειοθετημένα;Γιατί άλλον αέρα αποπνέεις.Εν τοιάυτη περιπτώσει,τις πρακτικές της Ασφάλειας στις οποίες αναφέρθηκα δεν τις γνωρίζουν μόνο συλληφθέντες.Και δεν είναι απαραίτητο να είναι και «επαναστάτες» όπως ειρωνικά αναφέρεις,για έρθουν αντιμέτωποι με αυτές.
Ναι «σύντροφε» Γιαγκόντα.Με μπαγλαρώσανε και με τρέχανε στην ΓΑΔΑ καθώς πήγαινα να πάρω λεωφορείο από το Μουσείο,γιατί έκανα το σφάλμα να έχω στην τσάντα πλάτης μου βιβλία και το πέτσινο μπουφάν μου.Και θεώρησαν πως έχω και μηχανή(λόγω του μπουφάν) και ήμουν έτοιμος να κάνω drive-by στην διμοιρία στην Μπουμπουλίνας και να τους πετάξω μολότωφ.Lol.Ούτε κλειδιά,ούτε κράνος,ούτε δίπλωμα,τίποτα που να δικαιολογεί τέτοιον ισχυρισμό.Έτσι θα πήγαινα ποδαράτος ας πούμε κάνοντας «βρουμ βρουμ» και ακάλυπτος από παντού,αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο.Δεν οδηγώ κιόλας,αλλά ψιλά γράμματα αυτά.Εν ολίγοις,απλά ψάχνανε να κάνουν σύλληψη κάποιον.Καλό;Και μέσα στην ΓΑΔΑ όσην ώρα περίμενα να συντάξουν την αναφορά άκουσα και μια τύπισσα να λέει πως επειδή είχα τσάντα,να μου φορτώνανε πως την είχα γεμάτη με μολότωφ.Δεν λέω άλλες λεπτομέρειες...
"Το επαναστάτης σε εισαγωγικά γιατί;Ειρωνεία κι έτσι;"Ναι ρε μάγκα, ειρωνεία κι έτσι, γιατί; Συμβαίνει κάτι; Μήπως νομίζεις ότι είσαι στην πιάτσα τώρα και μιλάς έτσι; Για σύνελθε λίγο. Για να σου μιλήσω και στη γλώσσα σου, ό,τι γουστάρω θα λέω, κι όποια γνώμη γουστάρω θα έχω. Τέτοιους επαναστάτες μαγκιά-κλανιά τους έχω πιο κάτω κι από τους πολιτικούς που διατείνονται ότι πολεμούν ενώ οι περισσότεροι είναι κάτοικοι Β.Π. ή απλά βολεμένοι και σχεδιάζουν την "επανάστασή" τους πάνω σε τραπεζάκια/αντίκες. Φαντάζομαι ότι δεν τον μπαγλάρωσαν εκείνον όταν πήγαινε να ταΐσει περιστέρια, προφανώς είχαν στοιχεία κι απ'ό,τι μαθαίνω ετοίμαζε εκεί και 2-3 δολοφονίες όπως ο κάθε έντιμος πολίτης. Η επανάσταση αυτή πιο πολύ χρυσαυγίτη ούγκανο μου θυμίζει παρά μορφωμένο άνθρωπο οπότε ναι με εισαγωγικά η λέξη επανάσταση όταν αφορά σε εκείνον και τους φίλους του. Αν είναι να σωθούμε με τέτοιους τρόπους τότε καλύτερα να μη σωθούμε καθόλου. Γκέγκε;
Λόπον επειδή φαίνεται πως τα πράγμαρτα δεν είναι ξεκάθαρα. Ο εν λόγω κύριος βρέθηκε να έχει νοικίασει με πλαστά χαρτία ένα γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν πως αυτός και η ομάδα του ήταν έτοιμοι να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις. Επίσης στο μισθωτύριο συμβόλαιο βρέθηκαν και δαχτυλικά αποτυπώματα του Μίκου Μαζίωτη. Η σύλληψη κάποιου απο την αστυνομία για εξακρίβωση στοιχείων δεν είναι παράνομη και είδικα όταν αυτός ο κάποιος είναι πολύ πιθανόν να ανήκει σε τρομοκρατική οργάνωση. Εξήγησε μας λοιπόν πάλι, τι σου φαίνεται παράξενο; Το οτι κάποτε η αστυνομία σε κατηγόρησε εσφαλμένα για κάτι δεν έχει να λέει. Και έγω πριν βδομάδες πέρασα δίπλα απο αστυνομικό σκυλο που τρελάθηκε μόλις με είδε και ο αστυνομίκος ζήτησε να δεί την τσάντα μου. Θα μπορούσα να αρνηθώ, να με πάει και μένα μέσα αλλά δεν το έκανα. Είδε την τσάντα μου, είδε πως δεν είχα τίποτα παράνομο μέσα, ζήτησε συγνώμη και έφυγα. So...?
Από το σχόλιο μου αυτό κατάλαβες ας πούμε,όχι ότι κάνουν Ό,ΤΙ τους καπνίσει δοθείσης της ευκαιρίας και μπορεί όλα αυτά που λένε στις αναφορές,να είναι και μπαρμπούτσαλα στο τέλος,παραφουσκωμένα στοιχεία ή φτιαχτά.Έναν φίλο μου παραλίγο να τον μπουζουριάσουν γιατί είχε στην τσάντα του στυλό με την δικαιολογία πως αυτό μπορεί να αποτελέσει φονικό όπλο:Να το καρφώσει στο λαρύγγι κανενός ας πούμε-το ίδιο μπορεί να γίνει και με οδοντογλυφίδα,στην ψειρού όσοι έχουν οδοντογλυφίδες πάνω τους!Έλεος!Όχι άλλο κάρβουνο!Που να σου έλεγα και τι άλλο είδα και άκουσα εκεί μέσα όσο περίμενα δηλαδή.Νομίζεις ότι ζεις στην Εδέμ,μάλλον.Όσο αφορά το αν είναι παράνομη η σύλληψη για εξακρίβωση,όταν τους έχεις δείξει ταυτότητα,είναι παράνομη.Και εμένα δεν με μύρισε σκύλος ούτε γάτα για να μου ζητήσει να ανοίξω καμιά τσάντα.Άιντε έλα πες μου πως ήταν και νόμιμος ο τραμπουκισμός από τους ΜΑΤάδες όσο περίμενα να έρθει το ασφαλίτικο,για να με πάει στην ΓΑΔΑ.Τί άλλο θα διαβάσω...