Η προπαγάνδα*

Η προπαγάνδα* Facebook Twitter
2

Το άρθρο λεγόταν: "Αποκαλύπτοντας τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια των 80's". Ήμουν προετοιμασμένος για τα σχόλια που θα διάβαζα.

"Ας υπάρχουν, αλλά να μην προβάλουν την ομοφυλοφιλία τους δημόσια". Αυτή είναι η αγαπημένη φράση των ετεροφυλόφιλων. Και αναρωτιέμαι τι τους πειράζει τόσο πολύ. Τι είναι αυτό που τους κάνει να φοβούνται. Η αγάπη; Το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένος από εκείνους;

Δεν μπορώ να βρω μία λογική εξήγηση.

Μη μου πείτε πως η ομοφυλοφιλία είναι αποδεκτή. Μία βόλτα να κάνετε στο διαδίκτυο αρκεί για να σας αποδείξει το αντίθετο.


Μερικές φορές νιώθω πως με μισούν με αυτά που γράφουν, κι ας μη με ξέρουν. Αυτό που μένει, είναι το συμπέρασμα πως ό,τι και να κάνεις σ' αυτή τη ζωή, αυτό που μετράει στην τελική είναι ότι είσαι "πούστης". (θεέ μου, την απεχθάνομαι αυτήν την λέξη!)

Αλλά στην τελική, ενάντια σε ποιον παλεύουν; Ενάντια στους συμπολίτες τους, που δεν τους έχουν κάνει τίποτα. Ενάντια σε φιλαράκια τα οποία τους αγαπάνε, αλλά όχι με όλη τους την καρδιά, επειδή πληγώνονται κάθε λίγο με τα σχόλια τους. Ενάντια στα παιδιά τους, που φοβούνται να παραδεχθούν αυτό που πραγματικά είναι. Ενάντια στους ίδιους τους εαυτούς τους, χτίζοντας τείχη και περιορισμούς που απαγορεύεται να περάσουν.

 

Ξέρω ότι στο μέλλον τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Αν δει κανείς την ιστορία, θα καταλάβει πως και αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί, όπως πολλά άλλα θέματα που θεωρούνταν ταμπού.

Μη μου πείτε πως η ομοφυλοφιλία είναι αποδεκτή. Μία βόλτα να κάνετε στο διαδίκτυο αρκεί για να σας αποδείξει το αντίθετο. Εναλλακτικά, αν θέλετε, σκεφτείτε πως θα αισθανόσασταν αν αποκαλύπτατε σε όλους πως σας αρέσει το ίδιο φύλο. Ας μην κρυβόμαστε.

Το συγκεκριμένο άρθρο ήταν μία ηλιαχτίδα ελπίδας. Βλέποντας τους ανθρώπους στις φωτογραφίες να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου, ένα αυθόρμητο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου. Δε μπορούσα να το ελέγξω, όπως αδυνατούσα να συγκρατήσω και τα δάκρυα που ακολούθησαν. Να γιατί αξίζει να υπάρχουν τέτοια άρθρα, λοιπόν. Για ανθρώπους σαν εμένα.

Γιατί, για εσάς, ήταν ένα ακόμη άρθρο που "προπαγάνδιζε" τους ομοφυλόφιλους. Για εμένα, όμως, ήταν μία ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ήταν λίγα δευτερόλεπτα όπου έφυγε το συναίσθημα πως δεν υπάρχει κανείς για μένα σε τούτο τον κόσμο.

Ήταν, τέλος, ένας λόγος για να μείνω όρθιος και να συνεχίσω να ζω...

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Αγαπητέ μου Στεφ,Σε καταλαβαίνω απόλυτα, συμφωνώ και συμπάσχω μαζί σου. Αλλά αντί να στενοχωριέσαι, δες το αλλιώς: στην εποχή της απρόσκοπτης πρόσβασης στην πληροφορία, η βλακεία και η άγνοια είναι επιλογή.Χλεύασέ τους και αισθάσου υπερήφανος απέναντι στην απύθμενη βλακεία τους. Σήκωσε το κεφάλι σου αγόρι μου και περπάτα περήφανα.Καλή τύχη στη ζωή σου και καλή επιτυχία στα σχέδιά σου. Μη φοβηθείς να τολμήσεις.
Στεφ,Εγώ δε σε μισώ.Το ξέρω πως δε σου λέει και πολλά που στο λέει ένας άγνωστος και λυπάμαι πραγματικά που κάποιοι άνθρωποι σαν κι εμένα σε μισούν χωρίς να τους έδωσες ποτέ αφορμή.Στο μέλλον τα πράγματα θα είναι όντως καλύτερα. Το μέλλον όμως, δυστυχώς, δεν έρχεται ποτέ όσο γρήγορα χρειάζεται.Δεν μπορώ να κάνω πολλά για εσένα. Το μοναδικό που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθώ να διορθώνω την ομοφοβία των ομοίων μου και μαζί και τα όποια υπολείμματα της δικής μου, να υποστηρίζω κινήσεις που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματά σου (που θα έπρεπε να είναι μας), να είμαι σύμμαχός σου όταν με χρειαστείς και να σου υπενθυμίζω πως δεν είμαστε όλοι όσο ομοφοβικοί φοβάσαι πως είμαστε. Βρες και βάλε ανθρώπους στη ζωή σου που σ'αγαπάνε όχι παρά, αλλά με αυτό που είσαι. Είμαστε εκεί έξω.Μπορώ μόνο να σου υποσχεθώ πως θα παλέψω πλάι σου.Δεν είναι αρκετό, το ξέρω, αλλά είναι το μόνο που μπορώ να σου υποσχεθώ.