Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός

Απεργία πείνας ξεκινά ο Νίκος Ρωμανός Facebook Twitter
37

Απεργία πείνας θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα, ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με κείμενο του που δημοσιεύτηκε στο indymedia.

Αιτία της απεργίας πείνας είναι το γεγονός ότι οι αρχές αρνούνται να του χορηγήσουν άδεια για να παρακολουθήσει τα μαθήματα του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτά.

Στο κείμενο του με τίτλο «ασφυξία για μια ανάσα ελευθερίας» αναφέρει: «Την περασμένη άνοιξη έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις μέσα από τη φυλακή και πέρασα σε μια πανεπιστημιακή σχολή στην Αθήνα. Με βάση τους δικούς τους νόμους, λοιπόν, από τον Σεπτέμβρη δικαιούμαι να αρχίσω να παίρνω εκπαιδευτικές άδειες από τη φυλακή για να παρακολουθώ το πρόγραμμα της σχολής.

Όπως είναι λογικό, οι αιτήσεις που έχω κάνει έχουν καταλήξει στα αζήτητα, γεγονός που με οδηγεί να διεκδικήσω αυτό το αίτημα με οδόφραγμα το σώμα μου».

Η επιστολή του καταλήγει με την γνωστοποίηση της απόφασης του να ξεκινήσει απεργία πείνας: «Από τη Δευτέρα 10/11 ξεκινάω απεργία πείνας χωρίς να κάνω βήμα πίσω, με την αναρχία πάντα στην καρδιά μου».

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δίκη για το Μάτι και η πολιτική συγκάλυψη που παραμένει άθικτη

LiFO politics / Η Δίκη για το Μάτι και η πολιτική συγκάλυψη που παραμένει άθικτη

Η ακτιβίστρια και συγγραφέας Μαρίνα Καρύδα μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις πτυχές που δεν αναδείχθηκαν στο δημόσιο διάλογο και για όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ ανοιχτά: τους εμπλεκόμενους που απαλλάχθηκαν χωρίς να δικαστούν, τα πολιτικά πρόσωπα που δεν λογοδότησαν ποτέ, παρά τα στοιχεία που υπήρχαν, και την απογοήτευση των συγγενών των θυμάτων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ