Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Ράμα-Βούτσιτς στο Βελιγράδι

2

Απρόοπτη εξέλιξη υπήρξε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Αλβανός ομόλογός του Έντι Ράμα, με αφορμή την ιστορική επίσκεψη του δεύτερου στο Βελιγράδι.

Ο Ράμα κάλεσε τον Σέρβο Πρωθυπουργό να αναγνωρίσει το Κόσοβο το οποίο σχετικά πρόσφατα αποσχίστηκε από τη Σερβία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Σέβρου ομολόγου του.

«Δεν επιτρέπω σε κανέναν να καταχράται τη φιλοξενία μας και ως επισκέπτης να προσπαθεί να μας ταπεινώσει μιλώντας για το Κόσοβο. Για τη Σερβία, το Κόσοβο είναι αναπόσπαστο τμήμα της και ποτέ δεν θα διαπραγματευτούμε με την Αλβανία αυτό το θέμα», επεσήμανε ο Βούτσιτς, χαρακτηρίζοντας προβοκάτσια την συμπεριφορά του Ράμα. «Εγώ, όταν θα επισκεφτώ την Αλβανία, θα σεβαστώ τον οικοδεσπότη και δεν θα προσπαθήσω να τον ταπεινώσω», συμπλήρωσε, εμφανώς εκνευρισμένος, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο Ράμα αντέδρασε ήρεμα στα λεγόμενα του Σέρβου Πρωθυπουργού λέγοντας ότι δεν είχε κακές προθέσεις.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια