Κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι έπεσε το πετρέλαιο

Κάτω από τα 80 δολ. το βαρέλι έπεσε το πετρέλαιο Facebook Twitter
1

Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι έπεσε για πρώτη φορά από το 2010 η τιμή του πετρελαίου τύπου brent, το οποίο βρίσκεται πλέον στα79,77 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η πτώση στην τιμή του πετρελαίου λόγω της χαμηλότερης ζήτησης, κυρίως από την Κίνα, αλλά και της μείωσης του κόστους ενέργειας, επηρεάζει αρνητικά το δείκτη τιμών καταναλωτή.

Έτσι είναι πιθανό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας παγκοσμίως από τις κεντρικές τράπεζες, προκαλώντας αναστάτωση στην αγορά νομισμάτων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Οικονομία / Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Μπορεί να καταγράφεται πρόοδος στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» όμως εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος
LIFO NEWSROOM
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μηνύει τη Visa για μονοπώληση των αγορών χρεωστικών καρτών

Οικονομία / Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μηνύει τη Visa για μονοπώλιο των χρεωστικών καρτών

Πάνω από το 60% των χρεωστικών συναλλαγών στις ΗΠΑ πραγματοποιείται στο χρεωστικό δίκτυο της Visa, η οποία χρεώνει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια σε τέλη επεξεργασίας αυτών των συναλλαγών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν πεις οτι το να πεφτει η τιμη του πετρελαιου,και μαλιστα με τχεις ρυθμους,δεν ειναι καλο πραγμα,πολλοι θα αντιδρασουν η θα σε θεωρησουν γραφικο.Δυστυχως,ομως,ειναι οντως επικινδυνη εξελιξη.Οχι μονον οικονομικα,αφου συνδεεται αρρηκτα με υφεσιακες συνθηκες,αλλα και γεωπολιτικα.Διοτι υπαρχει μονον μια-πασιγνωστη- διαδικασια η οποια οδηγει σε αμεση και μεγαλη ανοδο της τιμης του πετερελαιου,μεσω της οποιας καποιες χωρες και καποιοι πετρελαικοι κολοσσοι θα "ανακτησουν τα κερδη τους".Και αυτη η προφανης διαδικασια ειναι ακριβως εκεινη την οποια κανεις απλος και λογικος ανθρωπος δεν θελει ουτε να την σκεφτεται.