Αυτό είναι το σήμα Βαρώτσου για το σεισμό της Χαλκίδας

Αυτό είναι το σήμα Βαρώτσου για το σεισμό της Χαλκίδας Facebook Twitter
10

Αυτή είναι η ανάρτηση που είχε κάνει ο  Παναγιώτης Βαρώτσος, επικεφαλής της ομάδας ΒΑΝ  στη διαδικτυακή βάση του Πανεπιστημίου Cornell για τον χθεσινό δίδυμο σεισμό στη Χαλκίδα, με μέγεθος 5,2 και 5,1 Ρίχτερ.

Πρόκειται για την ανίχνευση προσεισμικών ηλεκτρικών κυμάτων στην περιοχή, που είχε κάνει το σύστημα ΒΑΝ και που αναρτήθηκε στις 7 Αυγούστου 2014.

Ο ίδιος ο κ. Βαρώτσος δήλωσε από την Κίνα όπου βρίσκεται: «Ήταν κάτι που δεν μας εξέπληξε, το αναμέναμε». Σημείωσε ότι δεν προέβη σε ενημέρωση των αρχών γιατί αυτό γίνεται μόνο όταν πρόκειται να υπάρξουν σεισμικές δονήσεις τουλάχιστον 6 Ρίχτερ.

Εν τω μεταξύ, ομαλή χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι την σεισμική δραστηριότητα στον Βόρειο Ευβοϊκό απ' όπου προήλθαν οι δύο σεισμικές δονήσεις. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν σημειωθεί 127 μετασεισμοί από 0,9 μέχρι 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

Ελλάδα / Σεισμός - Θέρμο: Πολλές πτώσεις βράχων από τη δόνηση, αναφέρει ο δήμαρχος

«Ευχόμαστε να είναι ο κύριος σεισμός, διότι έχει επίκεντρο στην λίμνη Τριχωνίδα κάτω από το Θέρμο, που είχε προκαλέσει τις μεγάλες ζημιές η σεισμική δόνηση τον Απρίλιο του 2007» τόνισε
LIFO NEWSROOM
Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Ελλάδα / Eurostat: Πρωτιά για Ελλάδα και Ιταλία στις θαλάσσιες μεταφορές επιβατών το 2023

Η Μεσίνα στην Ιταλία ήταν το πιο πολυσύχναστο επιβατικό λιμάνι της Ε.Ε., με 11,3 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ ακολουθούν το Ρέτζιο ντι Καλάμπρια στην Ιταλία με 11,1 εκατομμύρια επιβάτες και ο Πειραιάς με 9,6 εκατομμύρια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Φαντάζομαι πως όσοι σχολιάζουν αρνητικά τον κύριο Βαρώτσο έχουν Phd σεισμολογίας για να έχουν άποψη επι του αντικειμένου. Ή τουλάχιστον Phd επι παντός του επιστητού.
Δεν έχουμε PhD στη σεισμολογία, απλώς αναρωτιόμαστε, ως απλοί πολίτες, σε τι μας χρησιμεύει να ξέρουμε ότι στο μέλλον θα γίνει σεισμός σε ένα μέρος, αν δεν ξέρουμε πότε περίπου θα γίνει (έστω στο περιθώριο ενός μήνα)
Αυτό είναι ένα σχέδιο από ολόκληρη τη μελέτη που είχε δημοσιεύσει. Δεν τη διάβασα. Δεν έχω τις γνώσεις, οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Εφόσον λέει όμως ότι περίμεναν σεισμό βάσει προσεισμικών κυμάτων (το ΒΑΝ σε τέτοια βασίζεται) δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, μιας και υπάρει και δημοσίευση. Από εκεί και πέρα αντιλαμβάνομαι ότι η πρόβλεψη ότι στους επόμενους μήνες θα γίνει μεσαίου μεγέθους σεισμός γύρω στην Εύβοια είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν.
Ακόμη κι αν πέτυχε πρόβλεψη για την περιοχή (πλαίσιο) δεν έχει καμία αξία αν δεν προσδιοριστεί σε στενό χρονικό πλαίσιο π.χ. ένα μήνα. Το άρθρο δεν λέει αν ο Βαρώτσος πρόβλεψε το ΠΟΤΕ θα γίνει ο σεισμός, λέει απλώς ότι τον περίμεναν.
το οτι τα αστερακια ειναι μεθώνη, πατρα και κυθηρα παραξενευει καποιον ή μονο εμενα? Η προβλεψη ήταν οτι θα γινει σεισμος καπου στην Ελλαδα στους επομενους μηνες?