Ραγκούσης: Δέχεται το βραχιολάκι ο Ρωμανός

Ραγκούσης: Δέχεται το βραχιολάκι ο Ρωμανός Facebook Twitter
13

Και το βραχιολάκι θα αποδεχόταν ο Νίκος Ρωμανός προκειμένου να μπορούσε να σπουδάσει, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Βήμα Fm ο δικηγόρος του Φ. Ραγκούσης.

 «Φυσικά και το πιστεύω ότι θα επιστρέψει στη φυλακή, εάν παρακολουθήσει μαθήματα. Έχω την ηθική δέσμευση, σαν δικηγόρος, και μπορώ να το πω δημόσια. Αν θέλουν, και νομικά. Ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι για να σπουδάσει και όχι για να αποδράσει» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης, συμπληρώνοντας:

«Και το βραχιολάκι θα αποδεχθώ και ό,τι άλλο υλοποιείται. Δεν έχουμε τέτοιες πολυτέλειες και είναι και το βραχιολάκι αποδεκτό από τον κ. Ρωμανό».

Τόνισε επίσης ότι ο Ρωμανός «πρέπει να  πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις».

«Έφτασε στο σημείο να γίνει μεταγωγή από τον Αυλώνα στον Κορυδαλλό. Γιατί έγινε αυτό, αν δεν ήταν να παρακολουθήσει μαθήματα;» διερωτήθηκε, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Ραγκούσης. 

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτής στον προαστιακό πιάστηκε να παίρνει χρήματα από επιβάτες - Τι λέει η Hellenic Train

Ελλάδα / Ελεγκτής στον προαστιακό πιάστηκε να παίρνει χρήματα από επιβάτες - Τι λέει η Hellenic Train

Η Hellenic Train, με επίσημη ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε το περιστατικό «ανεπίτρεπτο» και ανέφερε πως ο ελεγκτής τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ ξεκίνησε η πειθαρχική διαδικασία
LIFO NEWSROOM
Γονικός έλεγχος σε κινητά: Έτοιμη η πλατφόρμα - Πώς θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες και λέξεις κλειδιά

Ελλάδα / Γονικός έλεγχος σε κινητά: Έτοιμη η πλατφόρμα - Πώς θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες και λέξεις κλειδιά

Στόχος να βοηθηθούν οι γονείς να έχουν καλύτερο έλεγχο του κινητού των παιδιών, όπως πόσες ώρες το χρησιμοποιούν, τι περιεχόμενο βλέπουν, αλλά και τι πρέπει να βλέπουν
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Η παράνοια στο μεγαλείο της. Ασχολούμαστε στην ουσία μ' έναν ληστή για το αν θα πρέπει να βγαίνει από τη φυλακή ή όχι. Δεν του στερεί κανένας το δικαίωμα να σπουδάσει.Μπορεί και στη φυλακή όπως όλοι. Γιατί θα πρέπει να βγει ένας καταδικασμένος έξω;Και γιατί να έχει διαφορετική αντιμετώπιση; Ποιος είναι ο Ρωμανός;Ας είναι 20, ας είναι και 50 χρονών.Συγχωρέστε με για την έκφραση αλλά ένας ιδεολόγος του κ.... είναι !!!
Δεν είναι περίεργο που κάποια πράματα τα δέχεται και κάποια όχι? Το παν για τον Ρωμανό είναι να βρεθεί έξω!Ας μην γελιόμαστε: Επαναστάτης, μάγκας, τσαμπουκάς, ότι θέλετε, μέσα! Αλλά όπως και να το κάνουμε, η φυλακή είναι ΠΟΛΥ δύσκολο πράμα. Πολύ περισσότερο για έναν 20χρονο. Ακόμη περισσότερο για έναν 20χρονο των Β.Π. Και δεν είναι ταξικό το ζήτημα. Είναι πως έχεις μάθει...
Το βραχιολάκι πάντως δεν είναι GPS και έχει εφαρμογή μόνο σε περιπτώσεις κατ' οίκον περιορισμού. ΥΓ. Στην προκειμένη περίπτωση νομίζω ότι θα ταίριαζε καλύτερα ένα Vildiridis
Δηλαδή ο επαναστάτης που φτύνει στα μούτρα της αστυνομοκρατούμενης κοινωνίας δέχεται το βραχιολάκι; Αρχίζουν σιγά σιγά να ετοιμάζουν το έδαφος για κωλοτούμπα επικών διαστάσεων.
Αν δε δεχόταν το βραχιολάκι θα πιθανόν να έγραφες ότι αναμενόμενο ήταν από το "κακομαθημένο κωλόπαιδο". Το γεγονός οτι δέχεται το βραχιολάκι είναι εντελώς άσχετο με την "επανάσταση" που γράφεις, αφού το αίτημα του δεν ειναι να αποφυλακιστεί αλλά να σπουδάσει. Και προφανώς δε θέλει να πεθάνει, τις κωλοτούμπες ασ'τες για τα χορτάτα λαμόγια που είναι έξω και σε χαιρετάνε, νοικοκύρη.
Ε, αφού αποδέχεται το βραχιολάκι, εντάξει. Να ησυχάσω κι εγώ. Και να του στείλει και ο Υπ. Δικαιοσύνης μια ευχαριστήρια επιστολή που μας έκανε τη χάρη να το δεχτεί, βρε αδερφέ!Και μια και τη βρήκαμε τη "λύση", σκέφτηκε κανείς ότι, βραχιολάκι ξε-βραχιολάκι, η καθημερινή παρουσία σε αμφιθέατρο όπου όποιος θέλει μπαίνει κι όποιος θέλει βγαίνει (αθάνατα ελληνικά πανεπιστήμια), δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για να πηγαίνει να κάθεται δίπλα του ο εκάστοτε φίλος και σύντροφός του αντεξουσιαστής και να ανταλλάσσουν ραβασάκια για το πώς θα διοργανωθεί η επόμενη ληστεία, τοποθέτηση βόμβας, κλπ κλπ κλπ; ή μήπως θα οργανώνεται εφεξής ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ειδική επιχείρηση για τη μετάβασή του και για να κάθονται στο πλάι του εκατέρωθεν δύο αστυνομικοί να παραφυλάνε με ποιους μιλάει, τι λέει και τι γράφει; Σοβαρά μιλάμε τώρα;;; Άσε που θα εκμεταλλεύεται τα έδρανα για να εξαπολύει μύδρους κατά του συστήματος για να γίνεται ντόρος στα ΜΜΕ και να καπηλεύεται έτσι το σύστημα που φροντίζει, με την υποστήριξη χιλιάδων ηληθίων, για την ικανοποίηση των αιτημάτων του. Ας ανοίξουν οι υποστηρικτές του άλλωστε το φάκελο της δικογραφίας, ας ξαναδιαβάσουν στο Ίντερνετ το τι ακριβώς έχει κάνει αυτό το φυντάνι και ποιες ακριβώς είναι οι προθέσεις του, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα. Και τα ξαναλέμε.Βουρ στο κελί του, κύριοι. Και η εξ αποστάσεως μάθηση είναι μια χαρά. Και πολλή του είναι, μάλιστα.
Ίσα-ίσα που αν έμπαινε σε αμφιθέατρο "σύντροφος" για να οργανώσει την επόμενη ληστεία, θα ξέρανε ποιος είναι ο "έξω" σύνδεσμος που θέλει να οργανώσει ληστεία. Δώρο στην αστυνομία θα ήταν να προσπαθήσουν "με ραβασάκια" να οργανώσουν την επόμενη ληστεία. Αν όντως υπάρχει οργάνωση που σχεδιάζει ένα επόμενο χτύπημα, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν για την εξάρθρωση του. Τα περί καπήλευσης του συστήματος με πύρινους λόγους και άλλα τέτοια είναι άσχετα, εντελώς όμως.Δηλαδή, αν κάποιος της Χ.Α καταδικαστεί και κάποτε αποφυλακιστεί ή πάρει άδεια για κάποιο λόγο να βγει και βρει βήμα και βγάλει τον πιο αηδιαστικό λόγο που μπορείς να φανταστείς, είναι ποινικό αδίκημα και πρέπει να τον ξαναβάλουμε μέσα ή να του απαγορεύσουμε τις άδειες;Αυτή είναι η αντίληψη σας περί δημοκρατίας και δικαιωμάτων, η ποινικοποίηση του λόγου στον οποιονδήποτε;Επειδή λοιπόν ως υποστηρικτής ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ του και όχι του ιδίου έχω διαβάσει αναλυτικά τι έχει κάνει "το φυντάνι", έχω την άποψη πως είναι λιγότερο επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα από πολλούς άλλους που πήραν άδειες στο -πρόσφατο- παρελθόν ή και αφέθηκαν εντελώς ελεύθεροι. Δεν μου κάνει εντύπωση όμως το ύφος σου, από το πως ανοίγεις και κλείνεις το σχόλιο σου φαίνεται πως κρίνεις εξ' ιδίων, την ίδια μεγαλοψυχία δείχνεις και συ που δέχεσαι την "εξ αποστάσεως μάθηση" -πες μου που μένεις να σου στείλω ευχαριστήρια επιστολή-, δείχνοντας έτσι πόσο πολύ αγνοείς το σκεπτικό του νόμου πίσω από τις άδειες.Μήπως να ανοίξουν οι φανατικοί υποστηρικτές της μηδενικής ανοχής και δικαιωμάτων του να διαβάσουν πως προέκυψε το σκεπτικό με τις άδειες και πως/πόσο έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα -ακόμα και- με βαρυποινίτες;
Επειδή καταλαβαίνω τι υπονοείς με το ύφος μου κλπ, να σου πω ότι δεν έχω ψηφίσει ποτέ δεξιά. Αλλά συγγνώμη, δεν δέχομαι να λοβοτομηθώ και να θεωρήσω ξαφνικά το Ρωμανό "Μικρό Πρίγκηπα¨ όπως τον θεωρεί σήμερα η κα Κωνσταντοπούλου και να κάνω τεμενάδες μπροστά του για δικαιώματα που θεωρώ ότι πάει να σφετεριστεί. Όχι. Δεν θα τον κάνω ήρωα επειδή κάνει απεργία πείνας. Η απεργία πείνας δεν μετατρέπει μια παράλογη ή παράνομη αξίωση σε λογική ή σύννομη.
Λάθος ανάγνωση κάνεις, δεν υποννοώ ούτε ξέρω τι ψηφίζεις ή ψήφιζες, δεν με νοιάζει κιόλας, αλίμονο αν θεωρούσα αρνητικό από μόνο του το γεγονός το να ψηφίζει κάποιος δεξιά, το ύφος σου ειρωνεύτικα (οκ λάθος μου και υπερβολικό ίσως) επειδή ήταν το ύφος του δικαστή του ίντερνετ ενώ μιλάει για μια καθόλου φανταστική ζωή(;).Ούτε λέω πως πρέπει να τον θεωρείς ήρωα, ούτε αναφέρθηκα στην Ζωή Κωνστατοπούλου ούτε τίποτα απ' όλα αυτά! Τα υπόλοιπα περί της ουσίας του θέματος, τα έχω γράψει σε τόσα σχόλια που μπορείς να τα βρεις, δεν έχει νόημα να τα ξαναγράφω.
Τόνισε επίσης ότι ο Ρωμανός «πρέπει να πάρει την άδειά του, όπως προβλέπει ο νόμος και όπως τη σκεπτόταν όταν έδινε εξετάσεις». Αμ εκεί είναι όλο το ζουμί της υπόθεσης, το έχουμε καταλάβει!Επίσης, προβλέπει ο νόμος άνθρωπος που απειλεί για το τι θα κάνει βγαίνοντας έξω να του δίνονται άδειες για τον όποιο λόγο να σουλατσάρει; Κάτι άλλο σαν να θυμάμαι ότι διάβασα στη LIFO τώρα τελευταία.
Αν εφαρμοστεί το βραχιολάκι έστω και κάτω από τέτοιες συνθήκες, τότε αυτό θα είναι κάτι ευχάριστο για το σωφρονιστικό μας σύστημα, το οποίο δυστυχώς χολαίνει. Έτσι κι αλλιώς έχει ήδη νομοθετηθεί εδώ και δύο χρόνια.