Μάθε τι γνωρίζει η Google για εσένα με μερικά κλικ

 Μάθε τι γνωρίζει η Google για εσένα με μερικά κλικ Facebook Twitter
Ίσως η Google να σε γνωρίζει πολύ 'καλύτερα' από όσο νομίζεις...
10

Με το να χρησιμοποιείς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google, από την αναζήτηση στο διαδίκτυο και το Google Maps, έως το δωρεάν browser Google Chrome αλλά και το λειτουργικό της Android, συμφωνείς να μοιράζεσαι μαζί της πολλά από τα ευαίσθητα προσωπικά σου δεδομένα (όλα αυτά βρίσκονται στους όρους χρήσης, όπου συνήθως πατάμε το "Συμφωνώ" χωρίς να τους έχουμε διαβάσει).

Για να βγάλει (πολλά, πάρα μα πάρα πολλά) λεφτά η Google και να χρηματοδοτήσει όλα τα παραπάνω προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και τα πιό φιλόδοξα, θαυμαστά της project, όπως την τράπεζα DNA και τους "έξυπνους" φακούς επαφής, έχει συνάψει συμφωνίες για να πουλάει τα προσωπικά σου δεδομένα, που συλλέγει όσο την χρησιμοποιείς, σε διαφημιστές.

Για να συλλέξει όλα αυτά τα στοιχεία σου η Google, χρησιμοποιεί μια ποικιλία από μεθόδους. Άλλοτε συμφωνείς εσύ ο ίδιος να της δώσεις κάποια στοιχεία, δημιουργώντας ένα λογαριασμό στο Gmail και άλλοτε κρύβει επιμελώς την έρευνά της για εσένα, από τις επισκέψεις σου στο Google Maps φερ' ειπείν...

Όσα περισσότερα πράγματα γνωρίζει για εσένα η εταιρεία, τόσο πιο 'εύστοχες' -δηλαδή πιο κοντά στις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά σου- θα είναι οι διαφημίσεις που σου εμφανίζει π.χ στο YouTube, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνεις κλικ στη διαφήμιση και να αγοράσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προωθούνται μέσω αυτών.

Για να συλλέξει όλα αυτά τα στοιχεία σου η Google, χρησιμοποιεί μια ποικιλία από μεθόδους. Άλλοτε συμφωνείς εσύ ο ίδιος να της δώσεις κάποια στοιχεία, δημιουργώντας ένα λογαριασμό στο Gmail και άλλοτε κρύβει επιμελώς την έρευνά της για εσένα, από τις επισκέψεις σου στο Google Maps φερ' ειπείν, απ' όπου μαθαίνει και καταγράφει τις καθημερινές σου διαδρομές. (Διαβάστε ένα απλό οδηγό, πατώντας στο σύνδεσμο, για το πως θα την σταματήσετε).

Εάν θέλεις να μάθεις που κρύβει όλα αυτά τα στοιχεία που έχει συλλέξει για εσένα η Google, όσο καιρό τη χρησιμοποιείς - και με δεδομένο ότι δεν έχεις ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις ρυθμίσεις απορρήτου της, ξεκίνα με μια επίσκεψη στη σελίδα των ρυθμίσεων της Google, κάνοντας κλικ εδώ για να μεταφερθείς στα settings του λογαριασμού σου. 

Μετά κάνε κλικ στο "Account History" (ή Ιστορικό Λογαριασμού)

Εδώ θα βρείς όλο το αρχείο με τα μέρη που έχεις επισκεφθεί, τις αναζητήσεις σου στο YouTube, καθώς και όλο το ιστορικό των βίντεο που έχεις παρακολουθήσει εκεί, και φυσικά όλες τις αναζητήσεις που έχεις κάνει με τη μηχανή αναζήτησης της Google. ΑΠό εδώ, μπορείς απλά να πατήσεις "PAUSE" ή "Παύση" καθώς και να διαχειριστείς τα data ή σταματήσεις την Google να καταφράγει παρεμφερή στοιχεία για εσένα.

 Πατώντας "pause" ή "manage" αποκτάτε τον έλεγχο των στοιχείων που καταγράφει η Google για εσάς

Εάν θέλεις να πας λίγο πιο βαθιά για να ανακαλύψεις τι νόμιζει ότι γνωρίζει για εσένα η Google, κάνε κλίκ στο σύνδεσμο επεξεργασία (Edit Settings), δίπλα από τη λέξη ADS.

Μάθε όσα νομίζει ότι γνωρίζει για εσένα η Google, με ένα κλικ

Ιδού!

Voila! Εδώ βρίσκονται όλα τα στοιχεία

Σε αυτή τη σελίδα, μαθαίνεις... τα πάντα για εσένα από τη σκοπιά της Google, όπως φύλο, ηλικία, γλώσσες που μιλάς, ενδιαφέροντα(!), και μια πληθώρα άλλων στοιχείων, τα οποία μπορείς να επεξργαστείς και φυσικά να διαγράψεις, πατώντας "Επεξεργασία" (ή "Edit").

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να έχετε κάνει log in στον 'κεντρικό' σας λογαριασμό της Google, που μπορεί να γίνει με ένα απλό log in στο Gmail.   

Καλή επιτυχία!

Εάν γνωρίζετε κάποιο άλλο tip ή trick ή θέλετε να μοιραστείτε κάποια σχετική εμπειρία σας, τα σχόλια είναι στη διάθεσή σας! ]

 

[ΠΗΓΗ]

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Όταν δολοφονήσανε τον Κουμανταρέα, έψαξα έναν τίτλο βιβλίου του, όχι τόσο γνωστού. Αυτά χωρίς να έχω ενεργοποιημένο το λογαριασμό μου στο Gmail. Από εκείνη την ώρα, με έχει ταράξει στη διαφήμιση, βγάζοντάς μου συνεχώς αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο. Κανένα άλλο. Αυτά από τη Google. Γιατί αν πεις και για Facebook, είμαστε πλήρως καταχωρημένοι ...
Μπορει κανεις να χρησιμοποιησει tor client ειτε τον srw iron browser που προσφερουν καποια ανωνυμια...Δεν οφελει ομως να προσπαθεις να προφυλαχθεις στο pc πχ και να εισαι εκτεθειμενος στο mobile & tablet.( Ειναι ηλιθιο...)Επισης οσο κανεις αυξανει το επιπεδο ιδιωτικοτητας του, αυξανει κ το επιπεδο δυσκολιας χρησης κ για τον καθημερινο μεσο χρηστη, η google, apple , login with fb etc ειναι μια χαρα... (Σε 20 χρονια βεβαια, θα πουλανε στο ebay προφιλ ανθρωπων χωρις online ιστορικο κ θα κοστιζουν χρυσα). *kidding*
Έχοντας πάντα απενεργοποιημένο τον λογαριασμό μου στο gmail κατά την περιήγησή μου στο Ίντερνετ δεν βρήκα κανένα δεδομένο που να με αφορά στην αναζήτηση που προτείνει το άρθρο.Αν δεν είναι απαραίτητο να είστε πάντα συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας, διαβάστε τα μέηλ σας και κάντε αποσύνδεση. Και φυσικά ούτε λόγος για google+Κι επί τη ευκαιρία, πολύ καλή η στήλη σας.
Προσωπική εμπειρία: πήγα σε οδοντίατρο στο Χαλάνδρι όλο χάρα με το νεο μου ταμπλετ. Έπαιζα μάζι του όση ωρα περίμενα. Πεντε μέρες μετα ενω ψάχνω διαδρομές στο ταμπλετ παιφτω πανω στις δίκες μου. Και μου ζητα το συστημα, καθώς με ακολουθούσε, να γράψω κριτική για την οδοντίατρο που πήγα και το σουβλάκι λου αγόρασε μετα Το τακπλετ μου εχει gps αλλά Κάλο είναι να γνωριζδτε το βάθος των πληροφοριών που όχι μονο ξέρει ηδη άλλα και ζητάει Είναι... Αγριευτικο. Εγώ τουλαχιστον έτσι ενιωσα.
Πηγα στο Ads settings και μου εμφανισε αυτο: Your browser's cookies seem to be disabled. Ads Settings will not work until you enable cookies in your browser.Παντως το αρθρο ειναι αποκαλυπτικο(τουλαχιστον για ενα ψιλοασχετο οπως εγω)