Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους σφαγείς της Σρεμπρένιτσα

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τους σφαγείς της Σρεμπρένιτσα Facebook Twitter
4

Τις καταδικαστικές αποφάσεις που είχαν επιβληθεί στους πέντε κατηγορουμένους για την σφαγή στην Σρεμπρένιτσα, επικύρωσε ο δικαστής του Διεθνούς ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης.

Οι κατηγορούμενοι είχαν ασκήσει έφεση επί της αρχικής ετυμηγορίας του δικαστηρίου, η οποία εκδόθηκε το 2010.

Υπολογίζεται ότι το 1995, 8000 Βόσνιοι σκοτώθηκαν στην Σρεμπρένιστα μέσα σε μόλις τρεις ημέρες, καταγράφοντας την μεγαλύτερη θηριωδία επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά το ολοκαύτωμα.

Δύο από τους καταδικασθέντες, Ο Βουγιαντίν Πόποβιτς και ο Λουμπίσα Μπεάρα, καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη για σκοπούμενες δολοφονικές πράξεις σε βάρος άλλων εθνοτήτων.

Ο Ντράγκο Νίκολιτς καταδικάστηκε σε 35 χρόνια κάθειρξη,ο Βίνκο Παντούρεβιτς σε 13 και ο Ράντιβογκ Μίλετιτς σε 18.

Η γενοκτονία σημειώθηκε λίγους μήνες πριν το τέλος του πολέμου στην Βοσνία, όπου 20.000 πρόσφυγες εγκατέλειψαν την Σρεμπρένιτσα για να σωθούν από τις Σερβικές δυνάμεις.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Διεθνή / Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Ο Μάικι Μπρενάν εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω του στο διαβόητο σημείο για σερφ στο Shipstern Bluff
LIFO NEWSROOM
Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Διεθνή / Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ μου επιτέθηκε σεξουαλικά μπροστά στα παιδιά του, λέει θύμα του μεγιστάνα

Η Κάθριν ήταν 19 ετών όταν ως εργαζόμενη στα Harrods υπέστη σεξουαλική επίθεση από τον Αλ Φαγέντ - Περισσότερες από 150 γυναίκες έχουν καταγγείλει παρόμοιες εμπειρίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δυστυχως τετοια εγκληματα γινονται παντα σε πολεμους εμφυλιους ή μη. Υπαρχουν και αλλα ομως που δεν τιμωρουνται ποτε. Ισραηλ, ΗΠΑ και Ρωσια δεν καταδικαστηκαν ποτε για οσα εχουν κανει ή κανουν ακομα
Κι ούτε πρόκειται, όμως μην πας μακριά, εμείς ακόμα περιμένουμε τις αποζημιώσεις για την καταστροφή της χώρας μας από τους Ναζί και πληρώνουμε το κατοχικό δάνειο ενώ οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί μιλούν για τον τεμπέλη Έλληνα που δεν πληρώνει αυτά που χρωστάει. Ακόμα και σε παγκόσμιο επίπεδο (διότι έχουμε συνηθίσει να μιλάμε μόνο για την Ελλάδα) η πλουτοκρατία καλά κρατεί.
Χόγκαρθ, μάλλον εσύ δε ξέρεις τι είναι το κατοχικό δάνειο και βγαίνεις να σχολιάσεις κιόλας. Μάθε πρώτα και μετά έλα να το παίξεις γνώστης και πες μου και που κάνω λάθος, εντάξει; Αν βαρεθείς να το ψάξεις σε κάποια βιβλιοθήκη, γκούγκλαρέ το, κάτι θα βρεις κι εκεί.