«Η Ελλάδα να καταπιεί το πικρό χάπι, όπως η Πορτογαλία»

«Η Ελλάδα να καταπιεί το πικρό χάπι, όπως η Πορτογαλία» Facebook Twitter
14

Η Πορτογαλία πέρασε χρόνια σκληρής λιτότητας η οποία τώρα αποδίδει καρπούς, δήλωσε στο Reuters ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομίας, Αντόνιο Πίρες ντε Λίμα, υποστηρίζοντας πως το ίδιο πρέπει να κάνει η Ελλάδα και να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της σε εταίρους, πιστωτές και ενιαίο νόμισμα.

Ο ίδιος απέκλεισε οποιουδήποτε είδους επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους. Τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παίξει με βάση τους κανόνες του παιχνιδιού που ορίσθηκαν από τα μέλη του ευρώ, ιδιαίτερα δεδομένων των θυσιών που έκανε η Πορτογαλία, μια χώρα που μπήκε επίσης σε πρόγραμμα στήριξης.

Δήλωσε πως, εφόσον η Λισαβόνα επέλεξε μια οδό «η οποία δεν ήταν η ευκολότερη» για να ανακτήσει αξιοπιστία και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, «αυτή είναι η στάση που υιοθετούμε και αναφορικά με την κατάσταση σε άλλες χώρες».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM
«Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Οικονομία / «Ο espresso στα €4,5 δοκιμάζει την υπομονή των καταναλωτών» προειδοποιεί κορυφαία εταιρεία καφέ

Η πίεση από τις αγορές και η εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ-ΕΕ, με την κλιματική κρίση να επηρεάζει πλέον την αγροτική παραγωγή, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για τον κλάδο του καφέ διεθνώς
LIFO NEWSROOM
«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Η Πορτογαλία εφάρμοσε το μνημόνιο, βγήκε, και τώρα δανείζεται με 2 % Εμείς θα το κάναμε 28 Φεβρουαρίου αλλά ενέσκηψε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τραβάτε τώρα στο Σύνταγμα να κλαίτε.
Οι εκλογές προέκυψαν με αφορμή τον ΠτΔ άλλα με πραγματική αιτία οτι ΔΕΝ θα βγαιναμε απο το μνημόνιο στις 28/2. Και μάλιστα ο Χαρδουβελης μας είχε 'κόψει και το κοστούμι' όπως διαβεβαίωνε στο γνωστό email.Είναι μάλιστα ενδεικτικό το οτι ουτε η ΝΔ ουτε το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν εστω και κατ' ελάχιστον στην προεκλογική τους εκστρατεια σε εξοδο στις 'αγορες', παρα επένδυσαν μονο στον εκφοβισμό!Ραντεβού στα σαράντα για το μνημόσυνο του μακαρίτη!
και η Ιρλανδία βγήκε στις αγορές αλλά ο κόσμος την προηγούμενη βδομάδα ήταν στους δρόμους προκειμένου να συμβάλλουν στην μη ιδιωτικοποιηση του νερού!!!εξώ ή μέσα στις αγορές αυτές οι πολιτικές οδηγούν στην ανέχεια τον περισσότερο κόσμο κυρίως της μεσαίας και της κατώτερης τάξης...Ας το καταλάβουμε πια!!
Με κάλυψες απόλυτα. Να συμπληρώσω απλά, ότι αν η Ελλάδα καταφέρει κάτι καλύτερο, αυτομάτως αυτός και οι συνεργάτες του θα βγουν ηλίθιοι και ανίκανοι (ίσως και πουλημένοι) στα μάτια των συμπατριωτών τους.
Και πολυ αδικο επισης. Δεν θελω να συγκρινω τις περιπτωσεις Ελλαδας και Πορτογαλιας γιατι δεν συγκρινονται αλλα οπως και να το κανουμε η Λισαβονα εφαρμοσε το προγραμμα στο ακεραιο. Θα ηταν καπως αδικο γι αυτους αν αλλαζαν οι οροι για την Ελλαδα, ας προσπαθησουμε να το καταλαβουμε αυτο.Βεβαια αυτο δεν σημαινει πως εμεις δεν πρεπει να διεκδικησουμε κατι καλυτερο.
SmaugΓια πληρέστερη ενημέρωση σου θυμίζω:http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/portogalia-akyrothikan-metra-litotitas-me-dikastiki-apofasiκαι συμπληρώνω ... τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα , αν είχαν εφαρμοστεί σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη χωρα θα είχε γίνει ο κακός χαμός.Συνεπώς ας μην μιλάνε για "πικρά ποτήρια". Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί!
Ναι, αλλά είχε η Πορτογαλία τόσο μεγάλο χρέος και υποβάθμιση της ζωής των πολιτών της; Είχε τα ίδια μέτρα και δεσμεύσεις με αυτά της Ελλάδας;