Μια αυτοσυναρμολογούμενη καρέκλα 'δείχνει' το μέλλον των επίπλων

Μια αυτοσυναρμολογούμενη καρέκλα 'δείχνει' το μέλλον των επίπλων Facebook Twitter
1

Εάν περιτριγυρίζεστε από εξαρτήματα, βίδες κι ένα σχεδιάγραμμα και δεν έχετε ιδέα από που να ξεκινήσετε, τότε μια επιστημονική ομάδα του γνωστού αμερικανικού πανεπιστημίου M.I.T. ίσως έχουν την λύση, σηματοδοτώντας παράλληλα και ένα πιθανό μέλλον των επίπλων.

Το τμήμα αυτοσυναρμολογούμενων αντικειμένων του M.I.T. παρουσίασε μόλις μια καρέκλα σε τμήματα, η οποία μόλις βυθιστεί σε νερό αρχίζει να συναρμολογείται χωρίς να απαιτείται ανθρώπινη παρέμβαση.

Η καρέκλα αποτελείται από 6 κομμάτια που στις άκρες τους έχουν προσαρμοστεί ειδικοί μαγνήτες. Με την ρίψη τους στο νερό, τα ρεύματα που αναπτύσσονται στη δεξαμενή, πιέζουν τα κομμάτια ελαφρά για να δημιουργήσουν επαφή μεταξύ των μαγνητικών συνδέσμων, ώστε να πάρουν στο τέλος το σχήμα μιας καρέκλας. 

Η ερευνήτρια της ομάδας του M.I.T., Αθηνά Παπαδοπούλου, δήλωσε στο Wired, ότι το πρότζεκτ της αυτοσυναρμολογούμενης καρέκλας βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, εξερευνώντας την εξισορρόπηση μεταξύ τάξης και χάους, αφού, εάν οι μαγνήτες ήταν τοποθετημένοι σε τυχαία σειρά, το αποτέλεσμα δεν θα θύμιζε καρέκλα. Εάν όμως το ρεύμα του νερού της δεξαμενής, διοχετευτεί με τάξη, τότε το επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή ένα έπιπλο -ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο-που αυτοσυναρμολογείται.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο που δείχνει σε επιτάχυνση την αυτοσυναρμολόγηση της καρέκλας του M.I.T. η οποία χρειάστηκε συνολικά 7 ώρες για να πάρει σχήμα:

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Τech & Science / Τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό - Όμως γιατί αυξάνονται τα ποσοστά του; 

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα εμβόλια δεν σχετίζονται με τον αυτισμό, καθώς οι επιστήμονες αναζητούν την εξήγηση της αύξησής του στην παγκόσμια κοινότητα
LIFO NEWSROOM
Η Meta ανακοίνωσε ότι σταματάει το fact-checking. Πώς θα ξέρουμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Τech & Science / Πώς θα γνωρίζουμε πλέον αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάς λένε την αλήθεια; 

Το Facebook, το Instagram και το Threads παύουν να κάνουν fact-checking στις αναρτήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τι σημαίνει αυτό για τα feeds και πώς μπορούμε να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης;
LIFO NEWSROOM