Βαρουφάκης: Δεν θέλουμε την επόμενη δόση αν η συνέχεια είναι η σημερινή σκοτοδίνη

Βαρουφάκης: Δεν θέλουμε την επόμενη δόση αν η συνέχεια είναι η σημερινή σκοτοδίνη Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
10

«Δεν θα πάρουμε την επόμενη δόση, εάν το αντίτιμο είναι η συνέχεια της σκοτοδίνης που ζούμε τώρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει τα υφεσιακά μέτρα. Η δήλωση αυτή είναι η απάντηση στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ που είπε στους Financial Times ότι αν η ελληνική κυβέρνηση αρχίσει τις μεταρρυθμίσεις ίσως της δοθούν χρήματα από τη δόση των  7,2 δισεκ.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι  ο λόγος που εξελέγη η κυβέρνηση είναι για να αμφισβητήσει τη λογική της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης.


Ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε και τη δήλωση του Ντάισελμπλουμ ότι έλαβε λάθος επιστολή με τις προτάσεις της κυβέρνησης στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό. «Δεν έχει γίνει καθόλου έτσι. Αλλά δεν είναι το ζητούμενο αυτό τώρα», είπε ο υπουργός.

Τόνισε ακόμη ότι ως τα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί από κοινού με τους εταίρους ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων και στη συνέχεια η χώρα θα αξιολογηθεί κανονικά.

«Δεν μας λένε θα εφαρμόσετε τα μέτρα ή δεν θα πάρετε τη δόση, συμφωνήσαμε ότι θα εφαρμόσουμε τα μέτρα που εμείς θα προτείνουμε και θα κριθούμε από αυτά», σημείωσε.

Επίσης ο κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε ότι το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα κατατεθεί πάρα πολύ σύντομα ενώ για τον ΦΠΑ είπε ότι πρέπει να αλλάξει η δομή του μακροπρόεθεσμα. Χαρακτήσιε δε το 23% «πάρα πολύ υψηλό».  

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

βενζινη

Οικονομία / Πειραγμένες αντλίες: «Οι χαμηλές τιμές ελέγχονται όταν διατηρούνται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα»

Δηλώσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος - Τι είπε για την εμπλοκή της μαφίας στον κλάδο - «Οι έλεγχοι είναι ασφυκτικοί»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Ούτε ο Σκρουτζ Μακ Ντακ δεν ήταν τόσο αφιονισμένος με τα λεφτά όπως μερικοί σχολιαστές εδώ μέσα...Πλέον μπορούμε να περπατάμε αξιοπρεπείς με το κεφάλι ψηλά και εσείς σκύβετε συνέχει να δείτε τι εχει μέσα η τσέπη σας.
όλοι όσοι έχουμε πληγεί από την ανεργία θα πρέπει να φάμε αξιοπρέπεια λοιπόν; Περίεργη δίαιτα ακολουθεί η ριζοσπαστική αριστερά.Μια και το συστήνει και ο βαρουφάκης ο ίδιος δηλαδή...
Αρμαγεδδών να γίνει κύριε μου, στάχτη και Burberry. Κούγκι!Σάμπως ο Βαρουφάκης και οι υπόλοιποι υπουργοί και βουλευτές θα υποφέρουν? Αυτοί τα δικά τους λεφτά τα έχουν στο εξωτερικό.Και τα παιδιά τους κάνουν βόλτες μεταξύ Αυστραλίας και Γκστάαντ.
Άντε καλέ, κάνε ό,τι είναι δυνατόν να πάρουμε τη δόση μας, έχουμε πάθει εξάρτηση κι ήδη έχουν αρχίσει τα συμπτώματα τόσο καιρό που έχουμε μείνει χωρίς δόση.