Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα αποχαιρετά το πλεόνασμα και απειλείται με ελλείμματα

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα αποχαιρετά το πλεόνασμα και απειλείται με ελλείμματα Facebook Twitter
3

Επικριτικός προς τα νέα μέτρα που θέλει να εφαμρόσει η κυβέρνηση εμφανίζεται ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος δηλώνει ότι αυτά απειλούν να πνίξουν την ανταγωνιστικότητα να  βυθίσουν και πάλι τη χώρα στα ελλείμματα.

Σε συνέντευξη του που αναμένεται να δημοσιευτεί αύριο Παρασκευή στην Handelsblatt, σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε η κυβέρνηση  θα αυξήσουν τις κρατικές δαπάνες ενώ επιπλήττει κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης για «απρόσεκτες παρατηρήσεις».

 «Εάν η κυβέρνηση αυξήσει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις, θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους εργασίας και των δημοσίων δαπανών», λέει και αποκαλεί «ενοχλητικές» και «απαράδεκτες», τις πρόσθετες δηλώσεις Τσίπρα και Βαρουφάκη, σημειώνοντας ότι το «ιδιοσυγκρασιακό ύφος» με το οποίο διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση έχει ενοχλήσει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ε ναι όταν κάποιος κοιτάει το λαό του πρώτα και μετά τις τράπεζες όπως και να το κάνουμε ενοχλεί. Στα υπόλοιπα πρόβατα να πω ότι η απρόωρη αποπλήρωση του ΔΝΤ δε λέει τίποτα, ψάξ'τε το λίγο καλύτερα κι όταν σε λίγα, πολύ λίγα χρονάκια θα ξαναθέλουν βοήθεια θα τα ξαναπούμε.
Εξω οι γερμανοτσολιάδες...Είπαμε, η Ιρλανδία βγήκε απο το μνημόνιο η Πορτογαλία το ίδιο, η Κύπρος αποπλήρωσε το ΔΝΤ πρόωρα, εμείς όμως ξέρουμε και δεν μασάμε. Εμπρός προς τα πίσω...
Την στιγμή που η Γερμανία έχει τους μισθούς στα επίπεδα του 2001, η Ελλάδα θέλει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό 30% Αυτό θα φέρει μόνο ακρίβεια, μηδέν ανταγωνιστικότητα και λιγότερες προσλήψεις (μάλλον και απολύσεις)