ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πήγα παντού και όλα ήταν άδεια

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πήγα παντού και όλα ήταν άδεια Facebook Twitter
45


________________
1.

Αγαπητή Α,μπα!
πάντα είχα προβλημα με τις μορφές εξουσίας. πχ φοβόμουν κι ας μην ειχα κανει τίποτα τους αστυνομικούς και στην θεα τους με επιανε καρδιοχτύπι, σαν να ήμουν ένοχη παραπτώματος. Αργότερα φοβόμουν τους προϊσταμένους (μορφή εξουσίας) στην δουλεια , κι αυτο με ακινητοποιούσε επίσης . Η πιο γελοία μορφή εξουσίας που συνειδητοποίησα ότι φοβάμαι και γέλασα με τον εαυτό μου απηυδησμένη, ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι φοβάμαι τους ψηλούς ανθρώπους. Δεν ειναι τυχαιο μάλλον, ότι ο άντρας μου ειναι ελαχιστα πιο ψηλός από μένα. Θα θελα να πάψω να φοβάμαι τις μορφές εξουσίας, Υπάρχει καποια σκέψη ισως, κάποιο σχόλιο, που θα με οδηγήσει στην απομυθοποίηση της εξουσίας και στην δύναμη που ασκεί επάνω μου? –lemonita

Μου φαίνεται ότι ζητάς ξόρκι, και αυτό σίγουρα δεν υπάρχει. Τι σημαίνει το «πρόβλημα» και το «φοβάμαι»; Υπάρχουν πολλές διαβαθμίσεις. Έστω, ας υποθέσουμε ότι δεν είναι πρόβλημα που σε εμποδίζει να ζεις (άλλωστε μπορεί να φοβάσαι τα αφεντικά, αλλά δουλειά έπιασες) και ότι αναρωτιέσαι. Η απάντηση δυστυχώς είναι αδύνατον να βρεθεί χωρίς να προϋπάρξει μια μεγάλη συζήτηση. Αυτό που έχει σημασία είναι το 'γιατί', και αν βρεθεί, ο δρόμος προς την απομυθοποίηση θα εμφανιστεί από μόνος του. Κάποιος συμβολισμός μέσα σου σε μπλοκάρει, κάτι που μπορεί να δημιουργήθηκε στο μακρινό παρελθόν, κάποιος συσχετισμός, ίσως κάτι τέτοιο.

________________
2.


Α μπα, πώς γίνεται όλοι οι ''καλοί φίλοι'' δηλαδή τα καλά παιδιά που θα σε παίρνουν τηλέφωνο, που θα νοιάζονται για σένα να είναι ξενέρωτοι και τα γαμάτα παιδιά που απολαμβάνεις την παρέα τους να σε έχουν γραμμένο;- Τhe Wise Guy


Γίνεται, αν νομίζεις ότι κάποιος είναι γαμάτος επειδή σε φτύνει.


________________
3.


τελικα πρεπει να μας νοιαζει η γνωμη των αλλων? απο παντα αλλά κυριως τον τελευταιο καιρο ακουω απο τους δικους μου παραπονα για την επιλογη συντροφου,πανεπιστημιου,δουλειας και αλλων επιλογων που κανω στην ζωη μου,συνεχως μου υπενθυμιζουν ποσα κανουν οι αλλοι που δεν κανω εγω κανοντας με να νιωθω ασχημα για καθε επιλογη που εχω κανει στην ζωη μου,απο την πιο απλη μεχρι την πιο συνθετη. Παλιοτερα δεν με ενοιαζε τοσο η γνωμη των αλλων,σιγουρα την ακουγα αλλα μεχρι ενα σημειο,τελευταια όμως,λογω αυτης της καταστασης βρισκομαι σε μια θλιψη και εναν εκνευρισμο και απλα δεν αντεχω αυτην την κατασταση. Εσυ τι γνωμη εχεις α,μπα μου? πρεπει να ακουμε την γνωμη των αλλων ή να ζουμε την ζωη μας οπως μας αρεσει και θεωρουμε εμεις πως ειμαστε ευτυχισμενοι? - μονιμως-λαθος-επιλογη

Δεν γίνεται να μη μας νοιάζει, αλλά πρέπει να μάθουμε να μας νοιάζει η γνώμη πολύ συγκεκριμένων ανθρώπων, και αυτό όχι πάντα. Οι γονείς δεν είναι υποχρεωτικά μέσα σε αυτούς – εξαρτάται από τους γονείς. Μπορεί να είναι καλοί και χρυσοί και να μας αγαπούν αλλά να έχουν άλλο όραμα για την ευτυχία.


Δεν ξέρω τι εννοείς με τους «δικούς σου». Γονείς, συγγενείς, τους κολλητούς; Αν εννοείς όλους τους δικούς σου, αν όλοι συμφωνούν σε κάτι χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους, τότε πρέπει να το σκεφτείς. Αν εννοείς την εμμονή των γονιών σου να φέρνουν αντίρρηση σε ό,τι κάνεις, από το απλό μέχρι το σύνθετο, το πρόβλημα το έχουν αυτοί, και μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια ελέγχου παρά με αντίρρηση.


Διάλεξε ποιοι έχουν την εμπειρία, παρόμοια φιλοσοφία με σένα και την πρόθεση να σε συμβουλέψουν, και προσπάθησε να ακούς τη δική τους γνώμη. Δεν γίνεται να μην ακούμε τίποτα και κανέναν, γιατί ζούμε μέσα σε ομάδες και χρειαζόμαστε την αποδοχή της ομάδας για να έχουμε αυτοπεποίθηση. Οπότε, διάλεξε την ομάδα σου.


________________
4.


είναι η ιδέα μου ή όντως βλέπεις αρνητικά τις ερωτικές σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας; κι αν ναι, γιατί;

έχω βρεθεί σε σχέση με διαφορά μεγαλύτερη των 20 χρόνων και -παρά τις υπαρκτές δυσκολίες σε άλλους τομείς- η επικοινωνία μεταξύ μας ήταν εκπληκτική. αυτό, μαζί με άλλα, έκανε αυτή τη σχέση μοναδική για μένα.

οκ, μπορεί να μην πίστευα ότι θα κρατήσει για πάντα, αλλά είχε πολύ σπάνια στοιχεία, που δεν ξέρω αν θα ξαναβρώ εύκολα σε σχέση. χωρίς παλιμπαιδισμούς από μέρους του ή "μεγαλίστικες" συμπεριφορές από μένα.- μόκα

Η προσωπική σου ιστορία μπορεί να έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν έχει σημασία. Παρόλα αυτά, άθελα σου μου έδωσες μια πάσα.


Δεν είμαι κατά των σχέσεων με διαφορά ηλικίας. Λέω ότι η ηλικία δεν είναι έναν νούμερο. Η διαφορά ηλικίας δεν αποκλείει την επικοινωνία ή την δημιουργία σχέσης, αλλά είναι κάτι πολύ χειροπιαστό που έχει πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είτε σε θέματα υγείας, είτε στο κοινωνικό μέτωπο, είτε σε χάσματα επικοινωνίας κατά καιρούς λόγω διαφορετικών βιωμάτων – είναι βέβαιο ότι κάτι από αυτά θα προκύψει. Η διαφορά ηλικίας μπορεί να μην είναι καταστροφική, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα κακή ιδέα, ή ότι μια τέτοια σχέση αποκλείεται να πετύχει, αλλά δεν γίνεται να λέμε ότι δεν είναι σημαντικός παράγοντας η ηλικιακή διαφορά, γιατί είναι. Όπως λες κι εσύ, «παρά τις υπαρκτές δυσκολίες σε άλλους τομείς». Αυτό εννοώ.

________________
5.


Α,μπα μου ειμαι 20 φοιτήτρια. Αυτός ειναι 30 και κανει το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο που φοιτώ. Στο πρώτο εξάμηνο μου έχει κάνει και μάθημα. Το θέμα ειναι πως εδω κ λίγες μέρες έχει αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον. Και εγώ νιώθω να ζω το Όνειρο γιατί μου άρεζε από πάντα(χωρίς ποτε να έχω κάνει κίνηση γιατι πίστευα ότι είναι αρκέτα εκτός του δικού μου βεληνεκούς.)Δε ξέρω τι να κάνω. Αυτός ειναι απίστευτα μορφωμένος ,10 χρόνια μεγαλύτερος και νιώθω πολύ βλαχάκι δίπλα του. Τι μπορεί να θέλει ένας άντρας σαν και αυτόν από μένα? Να το βάλω μηπως στα πόδια ή να μείνω να το ζήσω;- Κική

Είναι πιο μορφωμένος (άσε το 'απίστευτα', σίγουρα κάποιος άλλος μπορεί να πιστέψει το πόσο μορφωμένος είναι) από εσένα, γιατί σε περνάει δέκα χρόνια και κάνει διδακτορικό, όχι επειδή είναι κάποιο φαινόμενο για τις εφημερίδες. Δεν ξέρουμε πόσο μορφωμένη θα είσαι εσύ σε δέκα χρόνια.


Η μυθοποίηση του άλλου είναι απαραίτητη για τη μυθολογία που πρέπει να δημιουργηθεί ώστε να προκύψει έρωτας, οπότε το ότι νιώθεις λίγο βλαχάκι μπορεί να μην είναι κακό, σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Αυτό που με ενοχλεί είναι η αιώνια ερώτηση 'τι να θέλει από μένα'. Δεν ξέρω. Δεν ξέρεις. Μπορεί και αυτός να μην ξέρει. Δεν έχει σημασία τι θέλει. Να μη σε νοιάζει. Θυμώνω με αυτή την ερώτηση γιατί αυτό που κρύβεται από πίσω είναι «να καταλάβω τι θέλει, ώστε να το προσφέρω». Δεν χρειάζεται να αλλάξεις για να του αρέσεις. Δε χρειάζεται να προσαρμοστείς, ούτε να τον διευκολύνεις. Τώρα του αρέσεις όπως είσαι, με αυτό που βλέπει ή με αυτό που φαντάζεται ότι βλέπει. Το θέμα είναι τι θέλεις εσύ από αυτόν.


________________
6.


Λένα, στα 40, είσαι μεγάλη για τους συνομήλικους που ψάχνουν 25αρες, κατάλληλη για τα καλοστεκούμενα σάψαλα που με θράσσος σε προσεγγίζουν ημιτρεμάμενα, όπως και τα φρεσκα και όμορφα 30χρονα που ναι μεν έρχονται, αλλά όπως έρχονται μετά από λίγο καιρό φεύγουν γιατί σε έχουν κατατάξει στο "για λίγο, για σεξ, γιατί τι θα κάνω με τη 40ρα οικογένεια, αχαχαχα".

Μεγάλο πρόβλημα, καβατζώστε ό,τι καβατζώνεται μέχρι τα 35, μετά δύσκολο. Συμφωνείς με την παραπάνω θέση;- Lellax


Μωρέ, ό,τι και να ισχύει, εσύ έναν μόνο δεν χρειάζεσαι;


________________
7.

Αγαπητή Α μπα,

Εδώ και καιρό με βασανίζει το εξής:

Είμαι με ένα παιδί εδώ και 3 χρόνια. Το θέμα είναι ότι πλέον δεν ξέρω αν ακόμα τον αγαπάω ή αν είμαι μαζί του από συνήθεια. Βασικά το τελευταίο εξάμηνο έχω αυτό το προβληματισμό. Το καλοκαίρι που πέρασε κάτι πήγε να γίνει για να μου λυθεί η απορία. Βρέθηκε στο δρόμο μου ένας παλιός ανεκπλήρωτος έρωτας ο οποίος από ότι φάνηκε τώρα θα μπορούσε να εκπληρωθεί. Την ίδια περίοδο είχαμε τσακωθεί με το αγόρι μου και είχαμε χωρίσει και πραγματικά όσο καιρό βγαίναμε ή μιλούσαμε με τον ανεκπλήρωτο δεν τον σκεφτόμουν καθόλου. Δυστυχώς ο ανεκπλήρωτος έπρεπε να λείψει κάποιες μέρες εξωτερικό και η επικοινωνία ήταν δύσκολη έως καθόλου. Μέχρι που ένα βράδυ μελαγχόλησα βλέποντας παλιές φωτογραφίες γύρισα ξανά στη σχέση μου που τελικά κατάλαβα ότι σήμαινε πολλά...

Αλλά μετά από κάμποσο καιρό που τα ξαναβρήκαμε αρχίζω πάλι να μπερδεύομαι και να σκέφτομαι μήπως η μοναξιά με ξαναγύρισε τότε στη σχέση μου, μήπως απλά ένιωσα τύψεις που προχωρούσα ή απλά τελικά μπορεί και να τον αγαπάω μεν αλλά...;- Άγνωστη Χ

Είναι τόσο εκκωφαντική η σιωπή μέσα στο κεφάλι σου; Κάνεις ό,τι μπορείς για να αποφύγεις την παρέα με τον εαυτό σου. Όμως, όπου και να πας, με όσους και να τα φτιάξεις, όποιον και αν χρησιμοποιήσεις, η πρώτη σχέση που πρέπει να φροντίζεις είναι αυτή με την αβάσταχτη αίσθηση της ύπαρξης σου. Όσο και να την αποφεύγεις, κάποια στιγμή θα έρθει να σε βρει. Με αυτά που κάνεις θα είσαι μάλλον απροετοίμαστη.

45

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

15 σχόλια
Απάντηση Λένας: Δεν γίνεται να μην ακούμε τίποτα και κανέναν, γιατί ζούμε μέσα σε ομάδες και χρειαζόμαστε την αποδοχή της ομάδας για να έχουμε αυτοπεποίθηση. Οπότε, διάλεξε την ομάδα σου. Πηγή: www.lifo.grΔιαφωνώ με αυτήν την τοποθέτηση. Για ποιο λόγο χρειαζόμαστε την αποδοχή της οποιαδήποτε ομάδας? Είναι πολλές φορές αποδεδειγμένο ότι η αποδοχή της πλειοψηφίας δεν σημαίνει απαραίτητα και αυτοπεποίθηση ή ευτυχία. Πολλές φορές μάλιστα δημιουργεί και "λάθος" ανάγκες, από την άποψη ότι δεν συμβαδίζει με τα πραγματικά θέλω του ανθρώπου. Γιατί συμβουλεύεις τους ανθρώπους να ανήκουν ντε και καλά κάπου; Γιατί να μην προωθείται η μοναδικότητα; Γιατί οι διάφορες "ομάδες" να μην εκπαιδευτούν σε αυτήν? Η απορία μου είναι ειλικρινής, καθώς (καλώς ή κακώς) ανήκω στους ανθρώπους που από πολύ μικρή δεν με ενδιέφερε η γνώμη των άλλων, ούτε και η συμπάθεια τους προς το πρόσωπο μου. Μεγάλωσα νομίζοντας ότι κάτι δεν πάει καλά με εμένα κι έπρεπε να κάνω ψυχανάλυση (για άλλους λόγους), για να καταλήξουμε στο γεγονός ότι το υγιές είναι αυτό που νιώθω κι ότι άλλοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνια ψυχανάλυσης για να φτάσουν στο σημείο να μην τους νοιάζει η γνώμη των άλλων. Όποια κι αν είναι αυτή. Όσοι κι αν συμφωνούν με αυτήν.
#7 υπάρχουν και χειρότερα. είχα μία φίλη που κρατούσε φωτογραφίες από όλους τους πρώην της. μη σου πω τι πάθαμε. λούπα στη λούπα.προβληματισμός. 'νταξ. το τερμάτισες.
#3 Δεν ξέρω αν κάνεις πραγματικά λάθος επιλογές. Αλλά και να έκανες, αυτή η συμπεριφορά (των "δικών" σου, όποιοι και αν είναι) που περιγράφεις, είναι καταστροφική. Αν κάποιος βλέπει τον άλλον να κάνει λάθος και θέλει να τον βοηθήσει, δεν τον ταράζει στην κριτική, του δίνει άλλες οπτικές γωνίες, και του εξηγεί τί είναι αυτό που πάει *πραγματικά* στραβά με την επιλογή του. Παράδειγμα: Η φίλη μου η Μαρία, είναι σαράντα και τα φτιάχνει με έναν εικοσιπεντάρη. Εγώ πιστεύω (καλώς ή κακώς-μάλλον κακώς εδώ που τα λέμε, εκτός αν γνωρίζω την κατάσταση προσωπικά) ότι την θέλει μόνο για το σεξ και θα την παρατήσει στην πρώτη ευκαιρία. Αν απλά θέλω να πω το μακρύ μου και το κοντό μου, και να τσακίσω την αυτοεκτίμηση του διπλανού, ξεκινάω τα "Μα, δεν το καταλαβαίνεις; Όλοι για το σεξ σε πλησιάζουνε" "Δεν παραμεγάλωσες για να νομίζεις ότι θα κάνετε και οικογένεια;" "Μα, πάλι με μικρότερο πήγες και έμπλεξες; Δε μπορείς να ελέγξεις λίγο τον εαυτό σου; Να ωριμάσεις; Δεν βλέπεις την Πίπίτσα που έκανε οικογένεια από τα τριάντα της;" κλπ. Αν πραγματικά θέλω να στηρίξω, λέω πράγματα όπως: "Νομίζω πως τέτοιες σχεσεις σπάνια κρατάνε, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη. Μακάρι η δική σου περίπτωση να είναι διαφορετική. Εσύ, πώς το βλέπεις αυτό;" ακόμα και "Σκέφτεσαι καθόλου να κάνεις οικογένεια;" Γιατί, και δίκιο να έχω, εσένα στην τελική μπορεί να μη σε πειράζει.Καταλαβαίνεις τη διαφορά στην ποιότητα;Αν οι δικοί σου είναι οι γονείς σου, σημαίνει ότι αυτό το υφίστασαι από μικρή, και έχουν ήδη δημιουργήσει μέσα σου τα "πατήματα" ώστε να μπορούν να πιαστούν ό,τι και αν κάνεις (μα, και πυρηνική φυσικός στο CERN να γινόσουνα).Το πρόβλημα που σου δημιουργείται είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ούτε για να διαλέξεις τί θα φας για πρωϊνό, και σιγά σίγά αυτό μεταφέρεται, και δε μπορείς τελικά να εμπιστευτείς κανέναν.Οπότε, ξεκίνα αντίστροφα: Έχεις δικαίωμα στο λάθος, έχεις δικαίωμα στην αμαρτία, γιατί είσαι άνθρωπος. Έχεις δικαίωμα να τα κάνεις στραβά, να τα διορθώσεις, και να τα ξανακάνεις στραβά. Έχεις δικαίωμα να πιστεύεις κάτι με όλο σου το είναι, και μετά να το απορρίψεις. Φυσικά και υπάρχει η ευθύνη να μη δημιουργείς πρόβλημα-όσο μπορείς- στους γύρω σου, καθώς και να υφίστασαι τις συνέπειες των πράξεών σου (δε μπορείς να κάνεις αλλιώς), όμως η κακόπιστη κριτική και η δαμόκλειος σπάθη επάνω από το κεφάλι σου, δε χωράνε εδώ.Την επόμενη φορά που θα ακούσεις αυτά, ρώτα "Σου δημιουργεί στη ζωή σου αυτό που κάνω τώρα εσένα προσωπικά κάποιο πρόβλημα;" μπορεί να ακούσες κάτι του στυλ "Ναι, γιατί στεναχωριέμαι για σένα" ή "Ναι, γιατί εγώ την πλήρωσα αυτή τη φούστα, που δε σου πάει το χρώμα..." κλπ Οπότε ρωτάς "Είμαι *εγώ* που σε στεναχωρώ, ή εσύ που διαλέγεις; καταλήγεις; να στεναχωρηθείς για το θέμα;" Και τους πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα, κόβοντας μαχαίρι παραλογισμούς του στυλ "Μα, δε μπορώ όταν βλέπω το παιδί μου να βγαίνει από το σπίτι έτσι κακοντυμένο να μη στεναχωριέμαι...." με ένα "Δε θέλω να το συζητήσω άλλο, και το εννοώ", κοφτό και αποφασιστικό, και πράγματι να το εννοείς. Είτε πιστεύεις ότι έχεις δίκιο, είτε πιστεύεις ότι έχεις άδικο.Και, για να καταφέρεις να καταλάβεις τί είναι πραγματικά λάθος ή σωστό για σένα, ακολουθείς τη συμβουλή της Λένας...
Η φίλη σου η Μαρία είναι η 6;Καλά κάνεις και δεν είσαι αυτσηρή μαζί της, έχει ήδη αποκλείσει τους 40ρηδες, τα σάψαλα και τους 30ρηδες, άμα αφήσει και τους 25ρηδες τι θα κάνει; Θα πάρει σβάρνα τα λύκεια;
Βαζω στοιχημα ,οτι την ερωτηση 6 εαν την εκανε ανδρας & εβαζε τις γυναικες σε παρομοιες κατηγοριες με τετοιους χαρακτηρισμους,που κανει η #6 ,για τους ανδρες,θα τον λεγατε σεξιστη, το λιγοτερο.Αλλα ,επειδη ειναι γυναικα,παιρνει μια απαντηση,τρυφερο μπατσακι απο την Α΄μπα.Αβε Σαρανταρα της 6#,τα σαψαλα ,σε χαιρετουν!
Βάζει πρώτα από όλα σε κατηγορία τον εαυτό της, και εδώ είναι το πρόβλημα. Φυσικά και υπάρχουν κατηγορίες: Πες μου εσύ, δεν βλέπεις γύρω σου πολλούς σαραντάρηδες που θέλουνε εικοσιπεντάρες; Πολλούς τριαντάρηδες που προτιμούν σαραντάρες, ακριβώς πολλές φορές γιατί δε θέλουν να αναρρωτηθούν αν η τριαντάρα μπορεί να θέλει οικογένεια; Όμως, οι κατηγορίες για τις οποίες μιλάμε τόσο γενικά, αποτελούνται από ζωντανούς ανθρώπους, που αναθεωρούν απόψεις, αλλάζουν στόχους, και τους συγκινούν διαφορετικά πράγματα. Όταν κάνεις σχέση, δεν κάνεις σχέση με την κατηγορία, κάνεις σχέση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο (άσχετα με την κατηγορία στην οποία μπορεί να υπάγεται), και, εν τέλει αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία...Αν ο δικός σου τριαντάρης αποφασίσει-λέω τώρα- ότι θέλει να σε παντρευτεί (αν αυτό ζητάς), τί σε νοιάζει τί κάνουν όλοι οι υπόλοιποι...
@Γρηγόρης 66Η ερώτηση είναι προσβλητική για όλους μας, και άνδρες και γυναίκες. Κι εμένα με ενόχλησε το "καλοστεκούμενα(!) σάψαλα" και οι λοιπές κατηγοριοποιήσεις ανδρών, όπως επίσης με ενόχλησε το ότι ως γυναίκα οφείλω να "καβατζώσω" άντρα και μάλιστα έχω deadline μέχρι τα 35.Ελπίζω ότι είναι απλά προβοκατόρικη ερώτηση και δεν αντανακλά πραγματική άποψη της γραφούσας.Κατά τη γνώμη μου, η απάντηση είναι εξαιρετική τρίπλα. Στην ουσία απαντάει στην ερώτηση χωρίς να παγιδεύεται να εξηγήσει τα αυτονόητα. Εδώ που τα λέμε, τι άλλο να απαντήσει κανείς σε κάτι τέτοιο; Από πού να το πιάσεις και πού να τ' αφήσεις;
#1. Lemonita, για τους αστυνομικούς δες τις ταινίες του Lui de Funes ως "χωροφύλακα", για τους προϊστάμενους το "δεσποινίς Διευθυντής" και για τους ψηλούς τις ιστορίες του Λούκυ Λουκ με τους αδελφούς Ντάλτον.
Συγκαλώ τότε έκτακτη ΓΣ. Κι επειδή είναι αδύνατον να σας μαζέψω όλους την ίδια ώρα και μέρα, κηρύσσω δημόσια διαβούλευση μέχρι την 12η νυχτερινή της 8ης Μαρτίου τ.ε. Αντικείμενο της συζήτησης είναι "η γαμάτη προσφορά που δεν θα μπορεί να αρνηθεί η Α,μπα". Καλώ τα μέλη να υποβάλλουν τις ιδέες τους :)
@ Χίμαιρα, εκεί που'θα σαι στο γάμο και θα σχολιάζεις "τί γαμάτο νυφικό/τί γαμάτη μπομπονιέρα/τί γαμάτο το στυλ του απέναντι (οφθαλμόλουτρο, χεχε)" μπορεί να σου 'ρθει και η φλασιά μιας "γαμάτης προσφοράς" ;)@ Ιζόλδη, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου (ωχαμάν). Για αυτό είπα κι εγώ να κάνω μια προσφορά σε ρουπίες, μου φαίνεται πιο ασφαλής επιλογή. Πρέπει να προστατεύσουμε και τους επενδυτάς :))@ Παρίσιε, καλός είσαι και του λόγου σου. Καμιά ιδέα θα μας πεις ή μόνο θα μας ανακατεύεις παρασκευοσαββατοκυριακάτικα; :D
Πολύ ωραία, παιδιά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση! :)Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδέες σας, προτείνω να κάνουμε ένα μεγάλο τραπέζι στην Α,μπα όταν με το καλό ξανάρθει στην Ελλάδα. Θα συνεννοηθούμε επ'αυτού και με τη Λένα και με εσάς και με όποιον άλλον α,μπαholic διαβάζει κι ενδιαφέρεται. Η γραμματεία είναι ανοιχτή, άλλωστε ;) Εγώ θα της κάνω δώρο ένα μπλουζάκι με ένα logo-έκπληξη εμπνευσμένο από τη στήλη της, η Χίμαιρα γλυκό περγαμόντο ωραιότατο και ο Dex_ έναν χρυσοποίκιλτο Καζαμία (lol). O bagle θα μας εξηγήσει την ιδέα του στο τραπέζι, το οποίο ελπίζω να μην πληρώσουμε σε δρχ μέχρι τότε, Ιζόλδη!Μέχρι τότε θα οργανωθούμε καλύτερα, ευελπιστώ, αρκεί η Λένα να πει το ΟΚ με μια συμβολική κίνηση: να κάνει τις ερωτήσεις από 7 σε 8.Λοιπόν;Φιλούμπες! :))))
Προτείνω τα εξής :Μετά το γεύμα,όπως με τα συμπόσια,η Α,μπα να κάνει τις δικές της ερωτήσεις,έτσι γι'αλλαγή.Να φοράμε υποχρεωτικά μάσκες κατά τις ερωταπαντήσεις.Να επαναλαμβάνουμε τη συνάθροιση όποτε το έχει ανάγκη και μας συγκαλεί,επιδεικνύοντας συνέχεια στις καλές προθέσεις μας.Αυτά μπορώ να τα προσφέρω με ευχαρίστηση.Θέλω θέση απέναντι από τη Χίμαιρα και δίπλα στον Parisios (safety in numbers).Ιζόλδη αν νομίζεις ότι μπορείς να φέρεις και λεφτά απ'τη μονόπολη και να σου περάσει,είσαι γελασμένη.Θα φέρεις γρόσια όπως όλοι μας.Σοβαρή ερώτηση τώρα,πιστεύετε,μπορούμε να σπάσουμε το φράγμα του ίντερνετσρ και να συναντηθούμε χωρίς πρώτα να έχουμε γνωριστεί στο chatroulette ή κάτι αντίστοιχο;
Σανάνθη, συγγνώμη που έχασα την προθεσμία και για το ανακάτεμα, αλλά απ' ότι βλέπω, ιδέες υπάρχουν! Εγώ το μόνο που σκέφτηκα ήταν να ξηγηθούμε parks and recreation, δηλαδή να προτείνουμε να αυξήσει τις ερωτήσεις με μόνο αντάλλαγμα την ευγνωμοσύνη μας, οπότε δεν χάσατε και τίποτα.Ωραία ιδέα το τραπέζι, επικροτώ και αναλαμβάνω να φέρω προφιτερόλ (ή φακές, που αρέσουν στη Λένα, μπλιαχ).Μέχρι τότεhttp://imgur.com/ctcRh6P
Είμαι μεγαλύτερη και επίσης παντρεύτηκα μετά τα 40. Επομένως όχι! Για μένα δεν ειναι καθόλου φιλοσοφημένη. Το έχουμε δει εκατοντάδες φορές εδώ στο Α,μπα. Κάνουμε λάθος επιλογές και μετά λέμε ότι έχουμε μαλακό μαγνήτη
@2Επίσης:1) μπορεί να μην είσαι τόσο γαμάτος όσο τα γαμάτα παιδιά, οπότε να μην έχεις κάτι να προσφέρεις στην παρέα, ενώ είσαι σχετικά πιο γαμάτος από τους ξενέρωτους, οπότε αυτοί σε θέλουν.2) Μπορεί με τους γαμάτους να κομπλάρεις και να τους φαίνεσαι ξενέρωτος, ενώ με τους ξενέρωτους να είσαι χαλαρός και να τους φαίνεσαι γαμάτος (σχετικά).3) Μπορεί οι γαμάτοι να πήραν τηλέφωνο τους ξενέρωτους και να ξενέρωσαν με τον τρόπο που τους φέρεσαι, ενώ είναι τόσο καλά παιδιά.
@1Είδες για να μη βλέπει η Λένα Game of Thrones, δεν ξέρει το ξόρκι για την απομυθοποίηση της εξουσίας. Υπάρχει και είναι σε μορφή γρίφου. Ο οποίος είναι ο εξής:Βρίσκονται σε ένα δωμάτιο ένας βασιλιάς, ένας πατριάρχης, ένας πάμπλουτος και ένας οπλισμένος στρατιώτης. Ο βασιλιάς λέει στον στρατιώτη "Σκότωσε τους άλλους δύο, γιατί είμαι ο βασιλιάς σου και σε διατάζω"Ο πατριάρχης του λέει "Σκότωσε τους άλλους δύο, επειδή έτσι θέλει ο θεός"Και ο πλούσιος του λέει "Σκότωσε τους άλλους δύο, και θα σε γεμίσω χρυσάφι"Τι θα κάνει ο στρατιώτης; Ποιος έχει την εξουσία;
@Ερωτευμένη ΤσούχτραΌχι ακριβώς, η απάντηση είναι "Την εξουσία έχει, όποιος νομίζει ο στρατιώτης ότι την έχει". Αν πιστεύει οτι τη έχει ο ίδιος, ισχύει αυτό που λες. Αν είναι όμως πολύ πιστός (με την έννοια του loyal) θα κάνει ό,τι του πει ο βασιλιάς, αν είναι πιο θρησκος, ότι του πει ο παπάς κλπ. Η εξουσία, αν δεν συνοδεύεται από καταναγκασμό, είναι απλά μια ιδέα. Βέβαια, καλύτερα να διαβασει κανείς τα βιβλία, ο R.R. Martin τα λέει πολύ περιληπτικά.