Η λίστα των ευρωπαϊκών χωρών με τους περισσότερους bullies

Η λίστα των ευρωπαϊκών χωρών με τους περισσότερους bullies Facebook Twitter
6

Στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, η χώρα που παρουσιάζει τα υψηλότερα ποσοστά σχολικού εκφοβισμού είναι η Αυστρία, σύμφωνα με μία πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Οι συντάκτες της έκθεσης του ΟΟΣΑ χρησιμοποίησαν στοιχεία από μία έρευνα του 2009 - 2010 σε μαθητές (Health Behavior In School-aged Children, έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας), στην οποία οι ερευνητές ρώτησαν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 11, 13 και 15 ετών εάν έχουν πέσει θύματα bullying στο σχολείο, τουλάχιστον δύο φορές τους τελευταίους μήνες.

Από την έρευνα προέκυψε, ότι κατά μέσο όρο το 11% των αγοριών ανέφερε ότι δέχθηκε εκφοβισμό. Ωστόσο, στην Αυστρία η αναλογία ήταν το ένα στα πέντε αγόρια -το υψηλότερο ποσοστό- ενώ η Σουηδία είχε το χαμηλότερο ποσοστό (4%). Στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ήταν 10%.

Η λίστα των ευρωπαϊκών χωρών με τους περισσότερους bullies Facebook Twitter

Τα κορίτσια σχεδόν σε όλες τις χώρες ανέφεραν σημαντικά λιγότερα περιστατικά εκφοβισμού, συγκριτικά με τα αγόρια. Ωστόσο, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η έρευνα έγινε την περίοδο 2009-2010, οπότε είναι πιθανό να μην καλύπτει τις περιπτώσεις cyberbullying. Όπως σημειώνει το Quartz, άλλη έρευνα του 2013 που έγινε στη Σουηδία διαπίστωσε ότι τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν περιστατικά cyberbullying.

Η πλήρης μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2012, σημειώνει ακόμα ότι οι αναφορές για περιστατικά εκφοβισμού μειώνονται καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν - από μέσο όρο 13% στα 11χρονα σε 9% στα 15χρονα.

Ωστόσο, οι έφηβοι φαίνεται πως παραδέχονται πιο εύκολα ότι έχουν ασκήσει οι ίδιοι bullying, καθώς μεγαλώνουν. Η έρευνα τούς ρώτησε αν έχουν εκφοβίσει άλλους: το 8% των 11χρονων απάντησε «ναι» κατά μέσο όρο, ποσοστό που αυξήθηκε σε 12% για τα 15χρονα.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συνήθως οι έρευνες δε γίνονται από ψάξιμο σε καταγεγραμμένες αναφορές, αλλά με επιτόπου ερωτήσεις σε κόσμο. Βέβαια, θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε πόσες από τις περιπτώσεις εκφοβισμού που αναφέρθηκαν έχουν καταγραφεί κιόλας ...