ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
4.12.2012 | 00:07

περι τριτοβαθμιας εκπαιδευσης και πολιτικης...

Τι σαπιλα ειναι αυτη?! Στη σχολη που ειμαι, η πρωτη παραταξη ειναι η ΕΑΑΚ και δευτερη η ΚΝΕ. Το γεγονος αυτο, αν και δεν ειχα εξ'αρχης την προθεση να μπλεξω με παραταξιακα, με ειχε χαροποιησει γιατι προτιμουσα αριστερες αποψεις παρα τις παπαριες της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.. Τζαμπα ομως η χαρα... Τα μελη τους δεν ειναι αλλο παρα προβατα, αιωνιοι φοιτητες προσκολλημενοι σε παρωχημενες ιδεες(κατα τη γνωμη μου), φερεφωνα των κομματων που εκπροσωπουν...Αυτα τα καλοπαιδα μπουκαρουν με το ''ετσι θελω'' στα μαθηματα, μας καλουν στις πορειες του ΠΑΜΕ, μας τριβουν στη μουρη κατι κωλοχαρτα που υποτιθεται πως υπογραφουμε για τις συνελευσεις. Οταν δέ τους απευθυνθει μια οποιαδηποτε ερωτηση, βαζουν το παπαρηγοκασετοφωνο να παιζει, αποφευγοντας με μαεστρια να σου απαντησουν.. Ευτυχως, οι φοιτητες αυτου του στιλ ειναι λιγοι, ουτε το 10% νομιζω. Ειναι, ομως, εξοργιστικο που αυτη η μειονοτητα ελεγχει τα παντα στη σχολη. Μαζευουν τα φιλαρακια τους απο αλλες σχολες και ψηφιζουν για τη δικια μας καταληψη, προσυλητιζουν πρωτοετεις απο την επαρχια, εχουν βρωμισει τους τοιχους των κτιριων και μπλοκαρουν ηδη ψηφισμενους νομους, αναιρωντας τη δημοκρατια που οι ιδιοι επικαλουνται συνεχως..Και ολα αυτα την ωρα που οι περισσοτεροι φοιτητες πιστευω πως θα συμφωνουσαν με αυτα που λεω, οπως συμπεραινω απο συζητησεις μαζι τους. Θα με ρωταγε κανεις γιατι επισημαινω κατι που ολοι ζουμε σημερα, αλλα εγω ξεσπαω εδω γιατι η κατασταση ωρες-ωρες γινεται ασφυκτικη. Μαζι με τους φοιτητες στους οποιους αναφερθηκα, τετοιες αποψεις εκφραζουν και οι καθηγητες, οι οποιοι με καθε ευκαιρια μας κανουν αριστεριζοντα πολιτικα μανιφεστα, μας ζητανε να συμπαρασταθουμε στο λαμογιο-πρυτανη καθως και να συσπειρωθουμε εναντιον του καπιταλισμου/της πλουτοκρατιας/των ιδιωτικοποιησεων κτλ. Προσωπικα, προερχομαι απο κεντροδεξια οικογενεια, ψηφισα ΔΗΜΑΡ(χωρις να νιωθω ομως πως η φωνη μου ακουγεται στη βουλη), το ιδιο και οι γονεις μου. Θεωρω πως η κλιμακα αριστερα/δεξια ειναι παρωχημενη. Παραλληλα, ειμαι κατα των καταληψεων, αλλα δεν θελω να ψηφισω ΔΑΠ. Θελω να διαδηλωσω, αλλα οχι κατω απο ενα πανο της ΠΑΜΕ, οχι διπλα σε συνδικαληστες(η ανορθογραφια ειναι σκοπιμη). Με ανησυχει η εφαρμογη του νομου Διαμαντοπουλου, αλλα πιστευω πως οφειλω να τον σεβαστω, εφοσον προεκυψε με τη συντριπτικη πλειοψηφια της βουλης, δεν θελω εγω να ειμαι αντιδημοκρατικη, κι ας ειναι ενδεχομενως οι πολιτικοι. Δεν θελω να θεωρουμαι ανενεργος πολιτης επειδη σιχαινομαι τις κομματοκρατουμενες, σαπιες ιδεες που επιβαλλονται στο φοιτητικο κινημα. Αυτες, στην επεκταση τους, θεωρω πως εφτασαν την κοινωνια μας και τη πολιτικη μας ζωη στο σημερινο αισχος τους.
1
 
 
 
 
σχόλια
Καταρχάς διαφωνώ με αυτό που λες ότι πρέπει να συμμορφωθώ με έναν νόμο που με αδικεί. Αν είμαι σίγουρη ότι με αδικεί θα παλέψω εναντίον του με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν μπορείς να θεωρείς ότι κάτι είναι άδικο αλλά να το δέχεσαι επειδή είναι νόμος. Διαφορετικά δεν πρόκειται να αλλάξει κανένας νόμος γιατί απλά είναι νόμος.Το κκε είναι κόμμα, η φοιτητική του παράταξη είναι η ΚΝΕ και η συνδικαλιστική του το ΠΑΜΕ. Ναι οκ και εγώ το βρίσκω τραγικό σαν κόμμα, αλλά αυτό είναι και όσοι συμφωνούν συμμετέχουν σε αυτό, όσοι διαφωνούν δεν συμμετέχουν. Το ίδιο ισχύει και με την ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ και το ΔΙΚΤΥΟ.Τα ΕΑΑΚ δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα, αλλά αποτελούνται από πολλά κόμματα που απλά έχουν μια ενιαία γραμμή σε 3 βασικά γι'αυτούς πράγματα. Δεν είναι σπάνιο σε διαφορετικές σχολές να εκφράζουν διαφορετικά πράγματα.Αν δεν θες να θεωρείσαι ανενεργός πολίτης και πρόβατο, μπορείς να συμμετέχεις και να απαιτείς γενικές συνελεύσεις. Αν ακόμα και αυτό σου φαίνεται λίγο ή δεν μπορείς να εκφραστείς σε αυτές, κατέβασε δικό σου σχήμα. Πολλές σχολές έχουν ανεξάρτητα σχήματα ακομμάτιστων φοιτητών.Το να παραπονιέσαι όμως χωρίς να γνωρίζεις, συμμετέχεις, δημιουργείς είναι ατελέσφορο και δεν έχει κανένα νόημα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon