Πανούσης: To παλιό σύστημα καταστολής δεν λειτούργησε

Πανούσης: To παλιό σύστημα καταστολής δεν λειτούργησε Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Στο θέμα των πανεπιστημίων και των Εξαρχείων και τη στάση που πρέπει να τηρεί η αστυνομία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

"Το παλιό σύστημα της καταστολής δεν λειτούργησε" τόνισε ο κ. Πανούσης τόνισε ο οποίος χαρακτήρισε το πρόβλημα κοινωνικό και πολιτικό και όχι αστυνομικό". 

 

Τόνισε ότι "η αστυνομία είναι αρμόδια για το οργανωμένο έγκλημα", ενώ διερωτήθηκε για το θέμα των Εξαρχείων: "Καλείς την αστυνομία να σου λύσει κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα; Η αστυνομία δημιουργεί τους αναρχικούς; Η αστυνομία δημιουργεί τους κουκουλοφόρους;  Όχι. Ζητάς να τους κυνηγήσει. 40 χρόνια γιατί το πολιτικό σύστημα δεν το λύνει;".

Απαντώντας στις βολές που δέχεται από το ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία του οποίου προκάλεσαν πρόσφατα φθορές κουκουλοφόροι, είπε: "επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, τα 2,5 χρόνια, σπάσανε 7 φορές τα τζάμια, ρίξανε 50 μολότοφ, δείραν 100 αστυνόμους...και μου λες ότι τώρα σπάσανε τα τζάμια έχει μια διαφορά;".

Διευκρίνισε ακόμη ότι η δήλωσή του περί ενδοοικογενειακής υπόθεσης αφορούσε τη Θεσσαλονίκη και όχι τη Νομική.

"Δήλωσα ότι η υπόθεση της Θεσσαλονίκης όπου ήταν φοιτητές με τα πρόσωπά τους είναι μια ενδοοικογενειακή υπόθεση. Ήταν η σύγκλητος και οι φοιτητές ας το χειριζόντουσαν όπως ήθελαν. Εγώ δεν είπα ότι η Νομική ήταν ενδοοικογενειακή υπόθεση", επισήμανε και πρόσθεσε ότι "αν η σύγκλητος υφίστατο βία θα έπρεπε να κάνει πειθαρχικό".

Συγκεκριμένα για τη στάση της αστυνομίας στην κατάληψη της Νομικής δήλωσε στο MEGA ότι "η οποιαδήποτε παρέμβαση για να πιάσεις 15 θα οδηγούσε την ίδια ώρα σε 150 εστίες" και πρόσθεσε ότι "οι 15 που ήταν μέσα και έφυγαν ελεύθεροι πολύ γρήγορα θα έχουν συλληφθεί. Μη νομίζετε ότι η αστυνομία κοιμάται. Ήταν μια στάθμιση κατάστασης".

Για τις καταστροφές αγαλμάτων ο κ. Πανούσης παραδέχθηκε ότι είναι μια θλιβερή εικόνα, ωστόσο σημείωσε: "Σκεφτείτε ένα αστυνόμο πλάι σε κάθε άγαλμα, έναν αστυνόμο πλάι σε κάθε σχολείο, έναν αστυνόμο πλάι σε κάθε υπουργείο, στο τρένο, στο τραμ, στο λεωφορείο. Αυτή η χώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

«Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα της δέσμης των ενταξιακών κεφαλαίων που αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

Πολιτική / Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Oksijen
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

«Προσέξτε, λοιπόν, το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξει την πόρτα, αν θα μας ανοίξετε εσείς την πόρτα του Μαξίμου, αν θα βγούμε εμείς από το Μαξίμου για να μπείτε εσείς, διότι αυτό εννοείτε, είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας» ανέφερε ο πρωθυπουργος
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις φωτιές - Δείτε LIVE

Πολιτική / Μητσοτάκης: Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει καλοκαίρι χωρίς φωτιές στην Ελλάδα

Φέτος είχαμε 9.101 φωτιές, σε σχέση με 7.163 που είχαμε πέρυσι που κάηκαν 1.754.000 στρέμματα, ενώ φέτος κάηκαν 440.000 στρέμματα, είπε ο πρωθυπουργός - Άνω του 98% των φωτιών σβήστηκε όταν ήταν ακόμα μικρές, χάρη στα drones και στα έμφορτα αεροσκάφη
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για ΑΣΕΠ: Επιστρέφει στην άρνηση, παρά την «αλλαγή σελίδας»

Πολιτική / Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για ΑΣΕΠ: Επιστρέφει στην άρνηση, παρά την «αλλαγή σελίδας»

Θεωρεί πιο σημαντικό το να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο για να επικρίνει αργότερα την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις προσλήψεις, επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συμφωνα με την πρωτη φορα αριστερα,η αστυνομια δεν πρεπει να παρεμβανει πουθενα περα απο περιπτωσεις που θιγεται ο ιδεολογικος μας χουλιγκανισμος,δηλαδη σε περιπτωσεις ρατσισμου(παντα απο την δεξια πλευρα βεβαια...).Περα απο αυτο,εδω τιθεται θεμα μη αντιληψης της πραγματικοτητας απο ακομα εναν υπουργο του συριζα:Δεν μπορει να κατανοησει το απλο,οτι σε εγκληματικες ενεργειες η αστυνομια εχει υποχρεωση να αναλαμβανει δραση και οχι να ακουει τις εντολες της πολιτικης ηγεσεις για το αντιθετο επειδη πολυ απλα θελουμε να κλεισουμε και το ματι στους...κουκουλοφορους.Ελευθερια,κυριοι της αριστερας,δεν ειναι η ανομια.Αλλα εδω,τοσα χρονια,με αμεσο και εμεσσο τροπο,υποστηριξατε την αισχρη κατασταση στα εξαρχεια,θρεψατε υπατιες κτλπ,τωρα που ηρθατε στην εξουσια θα βαλετε μυαλο;;
οι μικροκλοπες, η ενδοοικογενειακη βία, η πορνεια, τα εγκληματα τιμής, οι καταστάσεις τυπου Ζωνιανα (τυχαία παραδείγματα ) μπορούμε επίσης να τα κατατάξουμε σε παραβατικές συμπεριφορες / εγκλήματα που έχουν επίσης κοινωνικα αίτια ?Οπότε μήπως να μην ασχολείται και με αυτα η αστυνομία? Δεν καταλαβαίνω τι λέει ο υπουργός, μεχρι δλδ να λυθούν όλες οι κοινωνικές ανισότητες, θέματα δημοκρατίας, ιδεολογικές διαφορές και δεν ξέρω τι άλλο ξαμολάει ενα τσούρμο κουκουλοφόρους η αστυνομία δε θα κανει τίποτα?