ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Να μην τη γλιτώσει πάλι ο Καραμανλής

Να μην τη γλιτώσει πάλι ο Καραμανλής Facebook Twitter
52
Να μην τη γλιτώσει πάλι ο Καραμανλής Facebook Twitter
Η φωτογραφία (Nikos Libertas / SOOC) είναι απ' το φωτορεπορτάζ για τη θυελλώδη συζήτηση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις. Όπως πάντα, ο πρώην πρωθυπουργός-νυν εθνικό κεφάλαιο, δε συμμετείχε σε καμία συζήτηση, και απλώς παρέμεινε μακάριος στη γαλαρία, μαζί με την παρέα του.

Μια καλή κίνηση της κυβέρνησης: Εξεταστική για το μνημόνιο. 

 [Κάποιοι βέβαια λένε ότι τη στιγμή που μας τελειώνουν αυτό το δεκαήμερο τα χρήματα και πάμε ή σε στάση πληρωμών ή σε grexit ίσως όλη η κυβέρνηση θα έπρεπε να ασχολείται με το πώς αυτό θα αποφευχθεί, αντί να ασχολείται -αυτή τη στιγμή- με επιτροπές και άσχετα νομοσχέδια.

Μπορεί, αλλά το να βρούμε τι ακριβώς έγινε με τη χρεοκοπία της χώρας, τα spread που ανέβηκαν και την προσφυγή στο ΔΝΤ είναι κάτι σημαντικό, και παντός καιρού.]

Από τότε που έφυγε απ' την εξουσία, ο Καραμανλής κρύβεται στη γαλαρία της Βουλής, μακριά απ' τα φώτα της επικαιρότητας χωρίς να έχει δώσει ούτε μία εξήγηση για τα σκάνδαλα ή για την καταστροφική οικονομική του πολιτική, για την καταστροφική του αδράνεια.

Υπάρχει όμως κάποια εξήγηση για το ότι οι ευθύνες θα αναζητηθούν -κατά σατανική σύμπτωση- μόνο σε αυτούς που διαχειρίστηκαν την κρίση και όχι σ' αυτούς που τη δημιούργησαν; Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούνται μόνο αυτοί που, μη μπορώντας πλέον να δανειστούν απ' τις αγορές, πήραν σκληρά μέτρα και όχι αυτοί που μας έφτασαν στο να μη μπορούμε να δανειστούμε απ' τις αγορές;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με πιθανή φυλάκιση (και ισόβια ακόμα) των ΓΑΠ, Σαμαρά και Βενιζέλου, αλλά εκπλήσσομαι με το πόσο κοντή μνήμη έχει η κυβέρνηση της Αριστεράς και των Καμμένων. 

Ξέρετε, υπήρχε και κάποιος που κυβερνούσε για μια ολόκληρη 6ετία πριν την την εντελώς ξαφνική και απροσδόκητη (!) χρεοκοπία μας!

Να μην τη γλιτώσει πάλι ο Καραμανλής Facebook Twitter

Ο Καραμανλής στην Ευρώπη είναι γνωστός ως «ο Πρωθυπουργός της Χρεοκοπίας» και αυτός που γνώριζε ότι μας χρεοκοπούσε και πως δεν θα μπορούσαν οι επόμενοι να βγουν στις αγορές. Όντως έπεσε στην παγκόσμια κρίση (όπως και ο ΓΑΠ) αλλά δεν βλέπω γιατί σ' αυτόν πρέπει να αναγνωρίζεται ως δικαιολογία, αφού μας επαναλάμβανε -ψευδώς ίσως;- ότι η ελληνική οικονομία είναι «θωρακισμένη». Στην Ελλάδα όμως, ειδικά για την ψεκασμένη αριστεροδεξιά είναι ένα «θύμα των ξένων υπηρεσιών που τον ανάγκασαν τον καημένο να μας χρεοκοπήσει» και να μας βάλει σε απίστευτες περιπέτειες. 

Μπορεί να είναι κι έτσι! Γιατί δεν το ψάχνουμε όμως; Γιατί η εξεταστική επιτροπή κατά σατανική σύμπτωση σταματά ακριβώς σε αυτόν; Γιατί η ΝΔ του Σαμαρά (που πήρε σκληρά ταπεινωτικά μέτρα) είναι κακή, ενώ η ΝΔ του Καραμανλή (που δεν πήρε κανένα μέτρο και ανάγκασε τους υπόλοιπους να τα πάρουν όλα μαζί) είναι καλή;

Από τότε που έφυγε απ' την εξουσία, ο Καραμανλής κρύβεται στη γαλαρία της Βουλής, μακριά απ' τα φώτα της επικαιρότητας χωρίς να έχει δώσει ούτε μία εξήγηση για τα σκάνδαλα ή για την καταστροφική οικονομική του πολιτική, για την καταστροφική του αδράνεια.

Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Τσίπρας αθωώνει εκ των προτέρων (χωρίς καν να εξεταστεί ο ρόλος του) τον Καραμανλή. 

Δεν είναι μόνο οι καλές τους σχέσεις ή η φημολογούμενη αλληλοστήριξη. Είναι και το μικροκομματικό παιχνίδι: Στην εξεταστική θα πάνε όλοι οι νυν αντίπαλοι (συν ο Παπαδήμος από σπόντα) της Κυβέρνησης, όλοι οι ενεργοί πολιτικοί αντίπαλοι. Όποιος δεν είναι αντίπαλος ή δεν είναι απειλή τη γλιτώνει. 

Επίσης: η περίφημη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος, ήταν το Νο2 της κυβέρνησης χρεοκοπίας Καραμανλή. Θα είχε τα κότσια ο Τσίπρας να ερευνήσει τις ευθύνες εκείνης της κυβέρνησης και του ίδιου του Παυλόπουλου για το πώς οδηγηθήκαμε στα Μνημόνια; 

Να μην τη γλιτώσει πάλι ο Καραμανλής Facebook Twitter

Και ένας τελευταίος λόγος: Ξέρετε ποιος ήταν μέλος της Κυβέρνησης Καραμανλή, βουλευτής του Καραμανλή σε όοοολη τη διάρκεια της εξαετίας της και μάλιστα ως υφυπουργός ήταν και μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου; Ο μεγάλος εχθρός των μνημονίων και συνεργάτης του Τσίπρα Πάνος Καμμένος! Πώς θα τολμούσε λοιπόν να τα βάλει ο Τσίπρας με την κυβέρνηση του Καμμένου και του Παυλόπουλου; 

Να μην τη γλιτώσει πάλι ο Καραμανλής Facebook Twitter

Δεν νομίζω ότι είναι αργά: Αν η εξεταστική επιτροπή δεν φτιάχτηκε απλώς για μικροκομματικούς και επικοινωνιακούς λόγους, εκτός απ' τους (δικαίως ελεγχόμενους) ΓΑΠ και Σαμαρά, ας προστεθεί και η περίοδος Καραμανλή, εξαιτίας της οποίας ίσως ζούμε ό,τι ζούμε σήμερα. 

Εκτός αν σκέφτονται να κάνουν ξεχωριστή εξεταστική γι' αυτόν, που θα είναι όλη δική του. 

Να μην τη γλιτώσει πάλι ο Καραμανλής Facebook Twitter
52

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Έκαναν τον Παυλόπουλο που ψήφισε τα μνημόνια ΠτΔ, την Κατσέλη που επί ΓΑΠ ήταν σχεδόν ισότιμη με τον Παπακωσταντίνου στο ΥΠΟΙΚ πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, ο Βαρουφάκης πήρε την Παναρίτη ήτις έκανε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επί ΓΑΠ στο ίδιο πόστο και προσέλαβε τη Lazard ήτις κανόνισε το PSI και άλλες δουλειές επί ΓΑΠ, ο Τσίπρας στο Βερολίνο αναγνώρισε πως έχουν επιτευχθεί πράματα τα προηγούμενα χρόνια, πατούν πάνω στο πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχαν οι προηγούμενοι, υπέγραψαν την παράτασή του, ζητούν τη δόση του μνημονίου... και θ' αφήσουν απέξω από την εξεταστική τον Καραμανλή!
Σαφώς και η Κατσέλη δεν έχει καμια σχέση με τον Παπακωνσταντίνου, γιατί εκείνος δεν είναι ευκαιριακός πολιτικάντης και γυρολόγος να γλείφει εκεί που έφτυνε για να γίνει πρόεδρος τράπεζας.Ο Παπακωνσταντίνου πήρε τεράστιο πολιτικό κόστος στην πλάτη του προσπαθώντας μαζί με τον Παπανδρέου να αποφύγουν την άτακτη χρεοκοπία και παίρνοντας σκληρά μέτρα. Δεν λάκισαν στα δύσκολα και υπέγραψαν το μνημόνιο ,που όπως τώρα αποδεικνύεται ήταν μονόδρομος. Τους νόμους που ψήφισε και όσες αλλαγές έκανε όπως η θέσπιση του οικονομικού εισαγγελέα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, η φορολόγηση των οφσορ, η ανεξαρτητοποίηση της ΕΛΣΤΑΤ και πολλά άλλα τα πλήρωσε πολύ ακριβά με την παραπομπή του στο ειιδικό δικαστήριο και την κατασυκοφάντησή του από όλο τον πολιτικό συρφετό της προηγούμενης βουλής. Ευτυχώς δικαιώθηκε. Βέβαια, δεν έχει θέση ούτε σε τράπεζα ούτε στα ελληνικά πετρέλαια όπως η Κατσέλη ή ο ανεκδιήγητος υπουργός των ψεύτικων στατιστικών στοιχείων, ο Παπαθανασίου.
Κατά την γνώμη μου, θα έπρεπε (μαζί με την περίοδο Καραμανλή), να εξεταστεί και η περίοδος Σημίτη.Μοιάζει "άσχετο", αλλά δεν είναι τόσο, μιας και είναι η περίοδος κατά την οποία μπήκαμε στο Ευρώ, αναλάβαμε Ολυμπιακούς και ξεκινάνε πολλά από τα σκάνδαλα που έχουν πάει ή φημολογείται ότι θα πάνε στην δικαιοσύνη, ακόμα και κάποια που όλοι "έχουμε ακούσει", αλλά δεν φαίνεται, έστω και τώρα να γίνεται κάτι (Χρηματιστήριο ας πούμε).Παράδειγμα, θα ελεγχθούν ενέργειες του κ. Στουρνάρα, ως υπουργός οικονομικών, γιατί να μην κοιτάξουμε όμως τι έγινε όταν ο κ. Στουρνάρας ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου στο υπουργείο οικονομικών, περίοδος που φημολογείται πως "μαγείρεψαν" τα νούμερα με την Goldman sachs;υγ: Κ. Δημοκίδη, άσχετα με το πότε συμφωνώ ή διαφωνώ σε όσα γράφετε, πάντα εκτιμώ τον τρόπο με τον οποίο το κάνετε, εκτίμηση η οποία δοκιμάζεται όταν υιοθετείτε όρους τύπου "ψεκασμένος".Ξέρουμε όλοι ποιος και τι είναι ο Καμμένος, το μιντιακό παιχνίδι του "ψεκασμένου" νομίζω (εκτός από κακόγουστο) αποπροσανατολίζει, από την πραγματική αναφορά πχ που λέει πως συμμετείχε ΕΝΕΡΓΑ στις Κυβερνήσεις Καραμανλή.Και κάτι που έχω ξαναγράψει, για αεροψεκασμούς στην Βουλή, έχουν αναφερθεί οι κ. Παππάς, Κουβέλης και Βορίδης, όχι ο Καμμένος.
(«Ψεκασμένος» στην αργκώ πλέον σημαίνει «συνωμοσιολόγος». Γι' αυτό και ενώ δεν ταιριάζει πχ. στον Φ. Κουβέλη, που όντως κάποτε έκανε μια γελοία ερώτηση για τους αεροψεκασμούς, ταιριάζει στον Π. Καμμένο κι ας μην έκανε. Ταιριάζει επίσης και στους συνωμοσιολόγους φανς του Καραμανλή που είναι σίγουροι ότι όλα έγιναν επειδή ο Κ. δεχόταν απειλές.)
Απόλυτα κατανοητό, θα επιμείνω όμως πως είναι πολύ πιο σημαντική η ενεργή συμμετοχή του στις Κυβερνήσεις Καραμανλή, παρά η εμμονή του σε συνομωσίες τις οποίες (είτε έχουν είτε δεν έχουν -έστω κάποια- βάση), δεν μπορεί να τις στηρίξει με στοιχεία.Πάντως, ίσως να συμμερίζομαι ελαφρώς την οπτική των ψεκασμένων φανς του Καραμανλή, μιας και (όπως λέει κάποιος πιο κάτω) όντως ερευνάται θέμα απόπειρας δολοφονίας του και -κυρίως- όντως έσκασαν βόμβες Σημίτη στα πόδια του, την ίδια ώρα που τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ (αντί να το αναδείξουν στην αγωνία τους για την αλήθεια), βομβάρδιζαν τον Πάκη σαν αποκλειστικό και ΜΟΝΑΔΙΚΟ υπεύθυνο.
Βόμβες Σημίτη έσκασαν πάνω στον Καραμανλή, βόμβες Καραμανλή όμως έσκασαν και πάνω στον ΓΑΠ. Όλοι χάος παραλαμβάνουν, ο Καραμανλής όμως είχε έξι ολόκληρα χρόνια να μετατρέψει το χάος σε κάτι καλύτερο. Αν δεχόταν απειλές ας άφηνε την ίδια μέρα την Πρωθυπουργία, ας έλεγε ότι ήταν για λόγους υγείας ή οτιδήποτε, και ας έφευγε. Κι όχι να κυβερνούσε-χωρίς να κυβερνάει και να τον δικαιολογούμε κι από πάνω. (Αν, λέω, γιατί μέχρι να υπάρξει απόδειξη είναι απλή συνωμοσιολογία με σκοπό να τον ξεπλύνει.)Καταλήγοντας, δεν λέω ότι ο Καραμανλής είναι ο Σατανάς, ότι για όλα αυτός φταίει, ότι μόνος του μας κατέστρεψε κλπ. Λέω ότι αφού γίνεται μια εξεταστική για την κρίση, είναι πρόκληση να μην τον αγγίζουμε καν, να μην εξεταστούν και τα πεπραγμένα του. Ας υπήρχε κι αυτός στην εξεταστική επιτροπή, και μακάρι να αθωωνόταν και πανηγυρικά. Ας υπήρχε όμως!
Μα δεν διαφωνώ στον αρχικό και βασικό ισχυρισμό σας, εννοείται να υπήρχε στην εξεταστική.Ούτε στηρίζομαι τόσο στις απειλές για να τον δικαιολογήσω, ούτε καν θέλω να τον δικαιολογήσω.Ήθελα (και θέλω) όμως να πω ότι βρίσκω πολύ τραγική την Κυβέρνηση Σημίτη, μάλλον χειρότερη από την "απόλυτα καταστροφική" του Καραμανλή, ας υπήρχαν στην εξεταστική και οι 2 περίοδοι να φαινόταν αυτό (ή το αντίθετο) ξεκάθαρα.Υγ: Για τους ολυμπιακούς πχ θα μας πει ποτέ κανείς τι έγινε ή θα μας κουνάει κόκκινα μαντήλια η Γιάννα;
Κύριε Δημοκίδη υπάρχουν κάποια θέματα με την κυβέρνηση καραμανλή που θα ήθελα να αναφέρω.1) Εκείνη την χρονιά 2009 τα ελλείματα λόγω της μεγάλης ύφεσης του 2008 ήταν Ιρλανδία (-14,3%), στην Ελλάδα (-13,6%), στο Ηνωμένο Βασίλειο (-11,5%), στην Ισπανία (-11,2%), στην Πορτογαλία (-9,4%), στη Λετονία (-9,0%), στη Λιθουανία (-8,9%), στη Ρουμανία (-8,3%), στη Γαλλία (-7,5%) και στην Πολωνία (-7,1%).2)Η Κυβέρνηση καραμανλή διακόπηκε απότομα στα μέσα του 2009 ενώ απειλούσε ο ΓΑΠ απο την αρχή του έτους ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για την εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας. Επιθυμία της κυβέρνησης τότε ήταν να προχωρήσει σε πολλές αποκρατικοποιήσεις για να μαζέψει το έλλειμα όπως του ΟΠΑΠ(άραγε σε τι τιμή θα πουλιόταν τότε και πως πουλήθηκε πέρσι).3) Στην διάρκεια της διακυβέρνησης απο το 2004-2009 ποιά κόμματα απο αυτά της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκε για τις αυξήσεις των δημοσίων εξόδων ενώ όλα μιλάγαν ότι δίνει ψίχουλα στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους;4)Για τις "μεταφορές" εξόδων απο τον προυπολογισμό του 2010 σε αυτό το 2009 όπως και αντίστοιχων εξόδων γιατί δεν αναφέρεται. Όπως και ότι υπάρχει δικαστική διαμάχη σχετικά με τα στοιχεία της ελστατ για το φούσκωμα του ελλείματος επίτηδες του 2009.Εγώ δεν καταλαβαίνω απο την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση η προηγούμενη τους ετοίμαζε την βόμβα και απο την στιγμή που οι ίδιοι τα είχαν τα στοιχεία γιατί ζητούσαν εδώ και τώρα εκλογές. Όπως και η σημερινή κυβέρνηση γιατί δεν ξήφιζε πρόεδρο της δημοκρατίας και να πηγαίναμε σε εκλογές στο τέλος του 2015 που θα είχε κλείσει η αξιολόγηση και το νέο μνημόνιο του ιουνίου;
Τα ελλείματα που αναφέρεις στο 1) δημιουργήθηκαν λόγω της κατάρρευσης των τραπεζών. Οι περισσότερες χώρες που αναφέρεις δεν χρεωκόπησαν και οι λοιπές είναι ήδη εκτός μνημονίου από πέρσι.2) Και κρατικοποιήσεις να πρότειναν (που δεν, μόνο πάγωμα μισθών και μέτρα σε χαρτοπετσέτες του ανεκδιήγητου Παπαθανασίου), δεν υπήρχε μία στη διεθνή αγορά. Ποιός θα αγόραζε; Εδώ χρεωκοπούσε η General Motors! Ο δε ΟΠΑΠ δεν είχε ποτέ έλλειμα.3) Υπήρχαν και παίρναν 0,5%4) μεταφορές έκανε και ο Αλογοσκούφης με την πρώτη "απογραφή" που μας έβαλε στην πρώτη "επιτήρηση". Κατόπιν υιοθέτησε την ίδια μεθοδολογία για τις αμυντικές δαπάνες "cash basis" και προσέθεσε στο ΑΕΠ την πορνεία και το λαθρεμπόριο (για να μειώσει το % του χρέους).Να πούμε για την "κατάργηση" του ΣΔΟΕ; τις απ' ευθείας παραγγελίες F-16; Για πες να θυμηθούμε κι άλλα. Τα τσάμικα του Σουφλιά με τους εργολάβους; Τους κουμπάρους;
Συμφωνώ με τις επισημάνσεις, θα πρόσθετα επίσης και τα παρακάτω:1. Το άρθρο το Άρη αναφέρεται σε χρεοκοπία. Την οποία δεν την έχουμε ακόμη ύστερα από 6 χρόνια "κρίσης".Όποιος γνωρίζει βασικά οικονομικά ξέρει ότι η χρεοκοπία είναι γεγονός και όχι υποψία ή πρόθεση.Αυτό που είναι γεγονός είναι το μνημόνιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα που θα'λεγε και ο Σημίτης.2. Για χρόνια οι κυβερνήσεις πριν τις εκλογές επιδίδονταιν σε εγκώμια για το έργο τους και την κατάσταση της οικονομίας, ενώ η αντιπολίτευση σε καταστροφολογία. Αυτό για πρώτη φορά άλλαξε το 2009 με τον Καραμανλή να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και τον ΓΑΠ με το λεφτά υπάρχουν. Το ίδιο ακριβώς έγινε και φέτος με το Σαμαρά και τον Τσίπρα. Αυτή η επανάληψη δεν τρομάζει;3. Ποιος μπορεί να γνωρίζει τι θα γινόταν εάν ο Καραμανλής εξαντλούσε την τετραετία; Προσωπικά πιστεύω ότι οι "δεξιοί" ευρωπαίοι εταίροι δεν θα τον εκβίαζαν για μνημόνιο, ΔΝΤ κλπ. Πολλοί περισσότερο δεν θα τον άρχιζαν στις φάπες όπως έπραξαν με τον αδαή διάδοχό του. Αυτά συμβαίνουν όταν στέλνεις επικίνδυνους στην εξουσία Ελπίζω ο Τσίπρας νε άχει την ευφυία να αντιληφθεί το ρόλο του.4. Γιατί ο Καραμανλής να απολογηθεί για τις επιλογές του Παπανδρέου; Αυτός επέλεξε το μνημόνιο ή ο ΓΑΠ;Για ποια χρεοκοπία μιλάς όταν οι γελοίοι συνδικαλιστές το 2009 κάνανε απεργίες για μισθό πρωτοδιοριζόμενου στα 1500 και τώρα κατάπιαν τα 600 και κανείς τους δεν έχει την τσίπα να εμφανιστεί και να λογοδοτήσει; Μια ζωή η Ελλάδα δανείζονταν, πάνω σε αυτό το γεγονός βασίστηκε η παντοκρατορία του ΠΑΣΟΚ και των βολεμένων του. Το 2010 στο Καστελόριζο ξαφνικά ξυπνήσαμε και είδαμε ότι κατεύρευσαν τα πάντα; 5. Μόνο εγώ έχω την αίσθηση ότι ο Καραμανλής δεν μιλάει απλώς γιατί δεν έχει τελειώσει ακόμη;
Λαθος κανετε. Ο Καραμανλης καταλαβε οτι με την τροπη που ειχαν παρει τα πραγματα για την Ελλαδα και για την οποια εβαλε και αυτος το χερακι του μεσω των υπουργων του, πολυ συντομα θα αναγκαζοταν να βαλει την Ελλαδα κατω απο την επιτηρηση του ΔΝΤ και να υπογραψει μνημονιο.Και βεβαια θα τον εκβιαζαν οι ευρωπαιοι, γιατι να του τη χαρισουν δηλαδη; Απλως επειδη καταλαβε τι θα γινοταν, ειχε την εξυπναδα να την κανει με ελαφρα πηδηματακια και να λουφαξει, ενω τις εκλογες κερδιζε ο "λεφτα υπαρχουν¨Γιωργακης, τον οποιο ταραξαν στις φαπες οι ευρωπαιοι!!!
Ξεχωριστή εξεταστική για τον Καραμανλή; Είναι ήδη αστείο! Το κακό είναι ότι ο κόσμος νομίζει πως το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι οι σπατάλες Καραμανλή που διπλασίασε το χρέος σε μισθούς επιδόματα και συνταξεις, που ακόμα είναι σχεδόν ανέγγιχτα. Ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα.
Το πιο αστειο ξερεις ποιο ειναι? Οτι ο κοσμος(παντα αφελης και συνωμοσιολογος ο Ελλην)καταπιε αμασητη την αρλουμπα οτι δηθεν καποιοι ηθελαν να δολοφονησουν τον Καραμανλη! Οτι αυτος ηταν ο λογος που εφυγε τρεχοντας απο την εξουσια! Και αυτος ηταν και ο λογος που στην θητεια δεν υπηρξε Ουτε Ενα επιτευγμα, ενα μεγαλο εργο,μια οποιαδηποτε επιτυχια! Μονο ελλειματα και διορισμοι και παλι ελλειματα!Αυτο τον ανθρωοπο αφηνει στο απυροβλητο ο "ηθικος" Τσιπρας! Που εκανε συγκυβερνηση τους τους ψεκασμενους και ΠτΔ τον Πακη! τον ανθρωπο των εκατονταδων χιλιαδω προσληψεων που σημερα πληρωνουμε Ολοι μαζι κι'ας ειμαστε χρεοκοπημενοι!!
Όπως φαίνεται και από το διάγραμμα η δαπάνης της γενικής κυβέρνησης σταθερά κυμαίνεται μεταξύ 44 - 46 δις απο το 1995 έως το 2006. Το 2007-8-9 αυξάνεται και το 2009 φτάνει τα 54 δις. Εχουμε λοιπόν μια διαφορά 9 δις. Πιστεύει κανείς οτι μπήκαμε στο μνημόνιο για 9 δις? Μήπως όλα αυτά τα χρόνια δανειζόμαστε σταθερά 10 δις το χρόνο για να καλύψουμε τα έξοδά μας? Πρόσφατη έρευνα απο 20+ καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, με στοιχεία διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων, στο βιβλίο «Η Ελληνική Πολιτική Οικονομία 2000-2010: Από την ΟΝΕ στο μηχανισμό στήριξης» (Εκδόσεις Λιβάνη, ISBN 978-960-14-2872-7) που επιμελήθηκαν ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στην Κόρινθο, κ. Παντελής Σκλιάς και ο Λέκτορας του Τμήματος, κ. Σπυρίδων Ρουκανάς αποκαλύπτει ότι η συνολική δαπάνη κατά την περίοδο Καραμανλή-ΝΔ 2004-2009 για την εξυπηρέτηση των δανείων που είχαν συναφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν 1 9 4 , 2 δισ. ευρώ (χρεολύσια 132,9 δισ. ευρώ και τόκοι 61,31 δισ. ευρώ), ενώ κατά την ίσης χρονικής διάρκειας εξαετία ΠΑΣΟΚ-Σημίτη 1998-2003 ήταν 1 3 9 ,5 δισ. ευρώ (χρεολύσια 84,7 δισ. ευρώ και τόκοι 54,8 δισ. ευρώ). Δηλαδή για την ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΣΣΩΡΕΥΘΕΙ , η κυβέρνηση Καραμανλή πλήρωσε 54,7 δισ. ευρώ περισσότερα σε σύγκριση με την κυβέρνηση Σημίτη! Οσο για την αύξηση των δαπανών γενικής κυβέρνησης: Με στοιχεία η έρευνα α π ο ρ ρ ί π τ ε ι ότι την περίοδο αυτή αυξήθηκε ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και ως εκ τούτου ξέφυγαν οι δημόσιες δαπάνες που διαμορφώνουν το έλλειμμα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, την περίοδο 2007-2009 (περίοδος διεθνούς κρίσεως) το έλλειμμα αυξήθηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 131,1%, λιγότερο από όσο αυξήθηκε η μέση τιμή στις χώρες της ευρωζώνης (826,7%). Για το μύθο οτι την ίδια περίοδο Καραμανλή το δημόσιο χρέος αυξήθηκε υπέρμετρα, η έρευνα δείχνει οτι αυξήθηκε κατά 20,8% του ΑΕΠ, όσο περίπου η μέση τιμή των ποσοστιαίων αυξήσεων στις χώρες της ευρωζώνης (20,5%).