Με 156 ψήφους «πέρασε» από τη Βουλή η εξεταστική για το μνημόνιο

Με 156 ψήφους «πέρασε» από τη Βουλή η εξεταστική για το μνημόνιο Facebook Twitter
3

Με 156 ψήφους από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «πέρασε» από τη Βουλή η πρόταση των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπαγωγή στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης και για κάθε άλλο θέμα που σχετίζεται με την εφαρμογή και την υλοποίηση των μνημονίων.

Την πρόταση καταψήφισαν 72 βουλευτές, (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) ΕΝΏ «Παρών» δήλωσαν 22 βουλευτές (από το Ποτάμι και το ΚΚΕ). Η ΧΑ απουσίασε από την ψηφοφορία, παρότι ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, δήλωσε νωρίτερα, κατά την ομιλία του, ότι το κόμμα του καταψηφίζει την σύσταση της Εξεταστικής. Συνολικά ψήφισαν 250 βουλευτές.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Εξεταστική θα διερευνήσει ουσιαστικά τέσσερις χρονικές περιόδους, από τις οποίες συνάγονται και τα υπό εξέταση πολιτικά πρόσωπα.

  • Οκτώβριος 2009 - Μάιος 2010 Υπήρξε η περίοδος κατά την οποία η χώρα μπήκε στο καθεστώς του μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία υπέγραψε και την πρώτη δανειακή σύμβαση.
  • Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011, Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπογράφει και τη δεύτερη δανειακή σύμβαση
  • Νοέμβριος 2011 - Μάιος 2012, Επί Παπαδήμου πλέον, μετά τις Κάννες γίνεται το περίφημο PSI, το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
  • Μάιος 2012 Η τελευταία περίοδος, η οποία φτάνει μέχρι και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλέξη Τσίπρα, θα εξετάσει τους κυβερνητικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλακτικότητα για την κατάπαυση πυρός στον Λίβανο: Σαν το παραμύθι «ο Πέτρος κι ο λύκος», λέει αναλυτής

Διεθνή / Επιφυλακτικότητα για την κατάπαυση πυρός στον Λίβανο: Σαν το παραμύθι «ο Πέτρος κι ο λύκος», λέει αναλυτής

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ είναι γεμάτη με «ναρκοπέδια» και ο κίνδυνος να καταρρεύσει είναι «υψηλός», δηλώνουν ειδικοί αναλυτές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το απόλυτο θέατρο, μία επιτροπή που δεν έχει καμία αξία και ουσία, για να έχουμε να λέμε. Και σε κάθε περίπτωση, μόνο διχασμό προκαλεί και οξύνει τις πολιτικές εντάσεις, χωρίς να χρειάζεται κάτι τέτοιο υπό τις παρούσες συνθήκες.
αρχιζω να ειμαι σιγουρη οτι οι εκλογες ειναι το πιθανότερο σεναριο οποτε μια εξεταστική θα παιζει πολυ ωραια προεκλοεκλογικα για το Συριζα! εκτος εαν παρά τις μεγαλοστομίες ξερουν πολυ καλά τι συμφωνια θα έρθει οπότε και παλι η εξεταστική βολευει πολυ επικοινωνιακα.και επειδή η εξεταστική δεν βοηθα στην συναίνεση - σε περιπτωση που χρειαζεσαι και ψηφους της αντιπολίτευσης - που καταλήγουμε παλι? στις εκλογές!
Ακομη και σημερα, μετα απο ολα αυτα τα χρονια κρισης, αρνουνται εκει στον Συριζα να καταλαβουν τι οδηγησε την χωρα εκει.Το γεγονος οτι το κρατος ξοδευε επι σειρα ετων απο το 1981 και μετα περισσοτερα απο οσα εβγαζε δεν τους περναει απο το μυαλο..Και τωρα, αντι να στρωθουν στην δουλεια, με τα ετοιμα σχεδια τα οποια υποτιθεται οτι ειχαν, συνεχιζουν να κανουν προεκλογικο αγωνα απο την εδρα της κυβερνησης αυτη τη φορα. Αυτο δεν γινεται σε καμμια αλλη χωρα.Απογοητευση και απελπισια. Για την Ελλαδα.