Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Πλούτωνα

Η πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του Πλούτωνα Facebook Twitter
Μπορεί να διακρίνονται ελάχιστα αλλά αυτή είναι η κοντινότερη απόσταση από την οποία φωτογραφήθηκε ποτέ ο μυστηριώδης πλανήτης Πλούτωνας.
8

Πρόκειται για το πιο σημαντικό αστρονομικό γεγονός της χρονιάς και ένα από τα σημαντικότερα όλων των εποχών. Το διαστημικό σκάφος της NASA πλησιάζει τον μυστηριώδη πλανήτη-νάνο του ηλιακού μας συστήματος, Πλούτωνα και στέλνει την πρώτη έγχρωμη φωτογραφία του, μαζί με τον φυσικό του δορυφόρο, Χάροντα.

Το διαστημικό σκάφος εξερεύνησης New Horizons, που εκτοξεύθηκε από την NASA στις αρχές του 2006 προκειμένου να εξερευνήσει τις εσχατιές του Ηλιακού μας Συστήματος, στη ζώνη του Κάιπερ, βρίσκεται ήδη σε απόσταση 5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων μακριά από τη Γη και αναμένεται να περάσει δίπλα από τον Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου του 2015, αναφέρει το BBC.

Όπως είναι αναμενόμενο, από τόσο μεγάλη απόσταση, η μεταφορά δεδομένων είναι απελπιστικά αργή, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το σύστημα φωτογράφησης, ονόματι RALPH, με το οποίο είναι εξοπλισμένο το New Horizons, να στείλει την πρώτη έγχρωμη εικόνα του πλανήτη, η οποία άρχισε να καταφθάνει 4,6 ώρες μετά τη λήψη της. 

Μέχρι σήμερα, οι καλύτερες φωτογραφίες του Πλούτωνα και του Χάροντα, που είχε στα χέρια της η επιστήμη, προέρχονταν από το τηλεσκόπιο Hubble και δεν μπορούσαν να δώσουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που θα βοηθούσαν τους Αστρονόμους.

Όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει μόλις το New Horizons αρχίσει να πλησιάζει περισσότερο τον 'σκοτεινό πλανήτη' αφού οι έγχρωμες φωτογραφίες που θα στείλει πίσω στη Γη, αναμένεται να απεικονίσουν με ακρίβεια την επιφάνειά του.

Ο επικεφαλής του προγράμματος New Horizons της NASA, δήλωσε ότι το διαστημικό σκάφος είναι σε άψογη κατάσταση και μεταφέρει το πιο προηγμένα εργαλεία που είχε ποτέ στη διάθεσή της η επιστήμη, πλησιάζοντας έναν άγνωστο πλανήτη, ενώ κατέληξε λέγοντας: "Αυτό το γεγονός έχει να συμβεί 25 χρόνια και δεν έχει ξαναγίνει παρόμοια απόπειρα από άλλη διαστημική υπηρεσία. Παρακολουθούμε μια πραγματικά ιστορική στιγμή. Την ώρα που η επιστήμη στρέφει τα φώτα της σε έναν ανεξερεύνητο πλανήτη"

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σωστή παρατήρηση αλλά... :-) Ο πλούτωνας είναι πλανήτης-νάνος (dwarf planet), δηλαδή ενδιάμεση κατηγορία μεταξύ πλανήτη και δορυφόρου. Από το 2006 και έπειτα αυτός είναι ο επίσημος ορισμός.
Τελείως off-topic αλλά με προβληματίζει. Η ανθρωπότητα κατάφερε να πετάξει, να πάει στο διάστημα, να περπατήσει στο φεγγάρι, και να εξελιχθεί γενικά επιστημονικά και τεχνολογικά, κάποιος με το μυαλό να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος και όλων των άλλων κρατών που υποφέρουν δεν βρέθηκε(?) Στη τελική μαθηματικά είναι
το κυκλικά προσωρινά οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας αλλά και των υπόλοιπων ανεπτυγμένων κρατών είναι η λύση στο πρόβλημα της βιοσιμότητας του οικονομικού συστήματος το δυτικού κόσμου. Μία πάνω, μία κάτω και στη μέση ισορροπία.