Φόβοι για πάνω από 900 νεκρούς στο ναυάγιο της Λαμπεντούζα

Φόβοι για πάνω από 900 νεκρούς στο ναυάγιο της Λαμπεντούζα Facebook Twitter
3

Ακόμη και τους 900 μπορεί να φτάσουν οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες στο Κανάλι της Σικελίας, καθώς οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για 950 επιβαίνοντες στο πλοιάριο που ανατράπηκε ενώ έχουν διασωθεί ως τώρα περίπου 50 άνθρωποι.

Όπως λένε επιζώντες υπήρχαν δεκάδες άνθρωποι κλειδωμένοι στο αμπάρι του πλοίου. Επιζών είπε στα ιταλικά Μέσα ότι στο αμπάρι πρέπει να ήταν κλειδωμένοι 300 άνθρωποι. Σύμφωνα την ίδια μαρτυρία, περίπου 50 παιδιά ήταν πάνω στο πλοίο και περίπου 200 γυναίκες. Ο επιζών, ένας άνδρας με καταγωγή από το Μπανγκλαντές, έδωσε την μαρτυρία από νοσοκομείο στην Κατάνια, σύμφωνα με τον εισαγγελλέα της πόλης Τζοβάνι Σάλβι.


Διασώστες είπαν στα ΜΜΕ ότι το μόνο που βλέπουν στον τόπο της τραγωδίας είναι « πετρέλαιο και κομμάτια». Μέχρι στιγμής έχουν ανασύρει μόνο 24 σορούς.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι ηγέτες της ΕΕ που πλουτίζουν με τις εταιρείες που εκμεταλλέυονται τον τρίτο κόσμο (ξυλεία, μέταλλα, φθηνά εργατικά, καλλιέργειες-φυτείες, πόλεμοι συμφερόντων, πετρελαιο, φυσικό αέριο) εθελοτυφλούν, οχυρώνονται πίσω από το Δουβλίνο 2 κ αφήνουν ανθρώους να θαλασσοπνίγονται στην Ελλάδα κ την Ιταλίαμεγάλη ντροπή ... από τις πιο υπουλες κ ανπάνθρωπες τακτικές
Οι Ευρωπαίοι έρχονται τρίτοι σε οικομικές συναλλαγές μετά τους Κινέζους και τους Αμερικάνους με τους Αφρικανούς. Αν πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει η Ευρώπη Αφρική, κάνεις λάθος. Την λύση την δείχνουν πολιτικοί ηγέτες όπως οι Νοτιοαφρικανοί, της Ζάμπια, της Γκάνας. Ακόμα και αυτός του Κονγκό που επειδή ήξερε ότι τα λεφτά θα διασπαθιστούν ζήτησε από τους Κινέζους που αγοράζουν μεταλλεύματα, αντί για λεφτά να του χτίσουν δρόμους, νοσοκομεία, σιδηροδρομικό δίχτυο και ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Χώρες με εκρηκτική ανάπτυξη άνω του 10 %. Καμμία Ευρώπη δεν μπορεί να τους σώσει, μόνοι τους πρέπει να σωθούν.