Καταληψίες διαμαρτυρήθηκαν για τη διακοπή ρεύματος στο κατειλημμένο κτίριο

Καταληψίες διαμαρτυρήθηκαν για τη διακοπή ρεύματος στο κατειλημμένο κτίριο Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
8

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν καταληψίες μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατειλημμένο πρώην σχολείο. Το συμβούλιο έδωσε το λόγο σε εκπρόσωπο των διαμαρτυρομένων προκειμένου να διατυπώσει τα αιτήματά τους. Νωρίτερα είχε πάντως προκληθεί ένταση ανάμεσα στα μέλη της κατάληψης και σε αστυνομικούς.

 
Το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Β. Ολγας, και ανήκει στην εκκλησία σταμάτησε να λειτουργεί ως σχολείο το 2009 λόγω επιφυλάξεων για τη στατικότητά του.

Οι καταληψίες θεωρούν ότι ίσως να ήταν προσχηματικές για να αλλάξει χρήση το κτίριο και «το 2010 καταλήφθηκε για να ελευθερωθεί από το καθεστώς εγκατάλειψης».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι αντισυστημικοί, υπάρχουν, δεν ενοχλούν κανένα. Πρέπει να τους ακούσουμε. Η Θεσσαλονίκη είναι ανεκτική πόλη, έχει αυτή την αντίληψη», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.


Δημοτικοί σύμβουλοι, αναγνώρισαν, σύμφωνα με το thestival.gr,  τον ειρηνικό χαρακτήρα της κατάληψης και συμφώνησαν να γίνουν ενέργειες, ενώ τοποθετήθηκαν για το ζήτημα και οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Παππάς και Έλλη Χρυσίδου. Αντίθετος, με την κατάληψη δημοσίων χώρων, ως θέση αρχής, δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας, πάντως, ότι τα όποια αιτήματα πολιτών, ή ομάδων, πρέπει να ακούγονται μεν, αλλά με σεβασμό των κανόνων, ως προς τη διαδικασία.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Δε κατάλαβες καλά, εγώ στους ανέργους και στους μισθωτούς των 400 ευρώ θα έλεγα να μη πληρώσουν τίποτα και να συμμετέχουν στο Σχολείο :) . Ο χώρος είναι νησίδα ελευθερίας, για αυτό και είμαι αλληλέγγυος. Δε περιμένω να καταλάβεις τι σου λέω , απλά θα σου ζητούσα αυτήν σου την αγανάκτηση να τη στρέψεις εναντίον των θεσμών που προκάλεσαν την ανέχεια στην οποία ζουν συνάνθρωποι μας.
Ο χώρος είναι νησίδα κακογουστιάς, ασχήμιας και αυθαιρεσίας με την κουρελαρία να κρέμεται στα κάγκελα. Όσοι κάτοικοι της γειτονιας υποστηρίζουν την κατάληψη το κάνουν για να μη χτιστεί το οικόπεδο και τους κλείσει τη θέα.
Εγώ, όπως και πολλοί κάτοικοι της γειτονιάς, δεν με πειράζει καθόλου κομμάτι των φόρων μου να πηγαίνει στην ηλεκτροδότηση του Σχολείου. Ο καθένας πληρώνει την αδράνεια του, εάν σε ενοχλεί κάτι, και το βρίσκεις άδικο οργανώσου με ομοϊδεάτες σου και κάντε και εσείς καταγγελία, η κοινωνία θα σας κρίνει και εσάς. Τέλος το σύστημα που δίνει την ευκαιρία στον Βασιλάκη να φάει 20 εκατομμύρια ίσως στερεί τη δυνατότητα από τα παιδιά να αυτόνομηθούν εντελώς ενεργειακά.
ΕΣΥ και οι κάτοικοι της γειτονιάς ΠΛΗΡΩΣΤΕ το λογαριασμό τότε. Οχι να βάλετε ολο το δημο να τον πληρώσει. Υποκριτική η αλληλεγγύη σου τύπε.Η λογική σου ειναι "ειμαι ευαισθητος και αλληλέγγυος. Άνεργε, μισθωτε των 400 ευρω ΠΛΗΡΩΝΕ τωρα το ρευμα για να μπορω να κάνω το μάγκα στα φορουμ και σου κάνω τη χαρη να πληρώσω κι εγω το μερίδιό μου" Κατάλαβες;
Ξέρω ότι η άποψή μου δεν θα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά αναρωτιέμαι, αφού είναι αντισυστημικοί, γιατί δεν αναζητούν έναν αντισυμβατικό τρόπο να φωταγωγήσουν το κτίριο (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεννήτριες, χάμστερ σε τροχό κτλ);