Η Αργεντινή βγήκε στις αγορές μετά από 14 χρόνια

Η Αργεντινή βγήκε στις αγορές μετά από 14 χρόνια Facebook Twitter
3

Την πρώτη της έξοδο στις αγορές μετά τη χρεοκοπία πριν από 14 χρόνια έκανε σήμερα η Αργεντινή που σε δημοπρασία ομολόγων συγκέντρωσε το ποσό των 1,4 δισ. δολαρίων με την ζήτηση να υπερκαλύπτει τρεις φορές την προσφορά.

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άξελ Κίσιλοφ αμέσως μετά την επιτυχία του εγχειρήματος πανηγύρισε για το αποτέλεσμα και επιτέθηκε στους αναλυτές του διεθνούς Τύπου και την Moody's που προέβλεπαν ότι οι αγορές δεν θα εμπιστευτούν την κυβέρνηση της Αργεντινής. Πάντως σύμφωνα με το Ρόιτερς οι αγορές ίσως να αγόρασαν τα αργεντίνικα ομόλογα ποντάροντας σε αλλαγή κυβέρνησης καθώς οι εκλογές στη χώρα θα γίνουν σε έξι μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Αργεντινή προχώρησε και σε τεχνική χρεοκοπία το φθινόπωρο αρνούμενη να πληρώσουν hedge funds - «γύπες» που απαιτούσαν να πληρωθούν τα ομόλογα που κατείχαν στο 100% της αξίας τους.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Διεθνή / Ο Πούτιν είναι πρόθυμος να συζητήσει με τον Ζελένσκι την παύση των επιθέσεων σε μη στρατιωτικές υποδομές

Και οι δύο πλευρές δέχονται πιέσεις για να σημειώσουν πρόοδο προς τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον τέταρτο χρόνο του
LIFO NEWSROOM
Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Διεθνή / Μάχη εξουσίας στο Βατικανό: Πόσο πιθανή είναι η ανάδειξη ενός «αντι-Φραγκίσκου» πάπα

Από τους 135 καρδιναλίους που μπορούσαν να λάβουν μέρος στην επιλογή του διαδόχου, ο πάπας Φραγκίσκος είχε διορίσει περίπου 110, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων συντηρητικών
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αμ εμείς καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές σε 14 χρόνια όπως η Αργεντινή θα το θεωρήσω πιο σουρρεαλιστικό κι απ΄το ότι κάποτε πήραμε το Γιούρο στο τόπι.
Μα βγηκαμε στις αγορες,ως πρωτο βημα,το καλοκαιρι και μαλιστα δυο φορες.Ηταν την ιδια στιγμη που η Πορτογαλια και η Ιρλανδια-βγαινοντας αυτες απο το μνημονιο-βγηκαν μαζι μας στις αγορες.Σημερα η Ελλαδα δεν μπορει να βγει διοτι τα cds κτλπ εχουν εκτοξευσει ενω οι δυο παραπανω χωρες που βγηκαν σημερα δανειζονται με μηδενικο και αρνητικο επιτοκιο.Να σημειωσουμε δε εδω οτι η ευθυνη οτι κοπηκε η εξοδος μας στις αγορες και οτι τελικα δεν ακολουθησαμε αυτες τις χωρες ειναι αποκλειστικα αυτης της λαικιστικης και γελοιας κυβερνησης του συριζα:αρχικα με την πολιτικη αβεβαιοτητα πριν βγει(Θα καταργησουμε το μνημονιο με ενα αρθρο,οι κακοι γερμανοι κτλ)αφετερου αφου βγηκαν με την ανυπαρξια αξιοπιστων μεταρρυθμισεων για κλεισιμο συμφωνιας και αποφασεις απολιθωμενες,αγκυλωμενες με ιδεοληψιες.Μεγαλη η συζητηση,αλλα καποιοι το παιζουν τζαμπα μαγκες και τωρα παμε χειροτερα...
Αν υπάρξουν πραγματικά πλεονάσματα, ριζικές μεταρρυθμίσεις σε φορολογία, επιχειρηματικότητα και εισροή επενδυτικών κεφαλαίων (λέμε τώρα...), μπορούμε ανετότατα να βγούμε και σε ένα χρόνο και με με πολύ καλά επιτόκια.