Οι γρανίτες με αλκοόλ αποτελούν ιδανική λύση για τις ζεστές μέρες που έρχονται. Είναι πολύ εύκολο να τις φτιάξετε και χρειάζεστε ελάχιστα υλικά. Τα αγγούρια ταιριάζουν ιδανικά με το τόνικ και προσθέτουν φρεσκάδα και περισσότερη γεύση. Με την προσθήκη του gin θα παγώσουν όσο χρειάζεται και θα παραμείνουν εύγευστα ακόμα και μετά από 12 ώρες στην κατάψυξη. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε μια παραλλαγή, με βότκα, ροδάκινο και cointreau.
Γρανίτα με gin tonic και αγγούρι
Υλικά για 10 γρανίτες:
3 φλιτζάνια tonic
1½ μεζούρα gin
¼ χυμό λάιμ
½ φλιτζάνι αγγούρι σε φέτες
Εκτέλεση:
•Ανακατέψτε το τόνικ, το gin και τον χυμό λάιμ.
•Τοποθετήστε τις φέτες αγγουριού στα καλούπια και ρίξτε το μείγμα με το τόνικ, το gin και τον χυμό λάιμ που δημιουργήσατε.
•Παγώστε για 12 ώρες και πριν τα σερβίρετε.
Γρανίτα με βότκα και ροδάκινο
Υλικά για 10 γρανίτες:
2 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
8 φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
1 μεζούρα βότκα
1 μεζούρα cointreau
Εκτέλεση:
•Σε ένα μπλέντερ, ανακατέψτε καλά τον χυμό πορτοκαλιού, τα ροδάκινα, 4 φράουλες, τη βότκα και το cointreau.
•Αφαιρέστε τον αφρό που έχει δημιουργηθεί
•Γεμίστε τα καλούπια με το μίγμα, συμπληρώνοντας μέχρι τα 3/4.
•Ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φράουλες και τοποθετήστε' τες στην κορυφή κάθε καλουπιού.
•Τοποθετήστε τα καλούπια στην κατάψυξη για μια ώρα και στη συνέχεια προσθέστε ένα ξυλάκι στη βάση του καθενός.
•Παγώστε τα για 12 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Και μια συνταγή χωρίς αλκοόλ:
Γρανίτες με Βατόμουρο
Υλικά για 6 γρανίτες:
1 ¾ φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
4 κουταλιές της σούπας γάλα
2 κουταλιές της σούπας κρέμα (άλειμμα) λεμονιού
Εκτέλεση:
•Σε ένα μέτριο μπολ, πολτοποιήστε τα βατόμουρα με ένα πιρούνι.
•Ανακατέψτε τη ζάχαρη και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
•Σε ένα μεγάλο σκεύος, ανακατέψτε καλά το γιαούρτι με το σιρόπι αγαύης.
•Προσθέστε το γάλα στο μίγμα με το γιαούρτι. Ανακατέψτε ελαφρά τα σμέουρα και την κρέμα λεμονιού.
•Μεταφέρετε το μίγμα στα καλούπια, συμπληρώνοντας μέχρι τα 3/4.
•Παγώστε για 35 λεπτά, προσθέστε τα ξυλάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ακόμα.
σχόλια