Οι κακοί του Star Wars

Οι κακοί του Star Wars Facebook Twitter
2

Λίγες μέρες έχουν μείνει ακόμα μέχρι το ειδικό κανάλι Nova Starwars HD να ξεκινήσει επίσημα το μεγαλύτερο Star Wars αφιέρωμα που έχει γίνει ποτέ σε ελληνικό κανάλι. Οι θρυλικές παραγωγές έχουν γίνει αφορμή για πολλές ενδιαφέρουσες αναλύσεις από όλες τις πλευρές. Σήμερα καταδυόμαστε στη Σκοτεινή Πλευρά και θυμόμαστε κακούς που ξεχώρισαν όχι απλά στις ταινίες Star Wars αλλά στην παγκόσμια ιστορία του σινεμά, αφού από τον Νταρθ Βέιντερ μέχρι τον Μπόμπα Φετ, η δημοφιλής εποποιία διαθέτει μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους "κακούς" ήρωες που πέρασαν ποτέ από τις οθόνες.

Darth Vader

Οι κακοί του Star Wars Facebook Twitter

Ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες όλου του franchise και σίγουρα ένας από τους πιο εμβληματικούς κακούς στην ιστορία του σινεμά. Έχει μάλιστα ψηφιστεί ως ο τρίτος πιο δημοφιλής κακός ever από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, μετά τον Χάνιμπαλ Λέκτερ της Σιωπής των Αμνών και τον Νόρμαν Μπέιτς του Ψυχώ - λογικό αφού τον γνωρίζουν ακόμα και όσοι δεν έχουν δει τις ταινίες. Δεξί χέρι του Νταρθ Σίντιους, γεννήθηκε Άνακιν Σκάιγουοκερ, ένας φτωχός σκλάβος από τον πλανήτη Τατουίν, πριν αποφασίσει να υπηρετήσει τη Σκοτεινή Πλευρά. Στο πρώτο επεισόδιο της πρίκουελ τριλογίας τον γνωρίζουμε σε παιδική ηλικία, ενώ στο δεύτερο και τρίτο επεισόδιο τον υποδύεται ο Χέιντεν Κρίστενσεν και παρακολουθούμε τη σταδιακή μεταστροφή του. Στα επεισόδια IV και V είναι ο βασικός κακός και παράλληλα μαθαίνουμε ότι είναι πατέρας του Λουκ Σκάιγουοκερ και της πριγκίπισσας Λέια Οργκάνα. 

Darth Sidious

Οι κακοί του Star Wars Facebook Twitter

Ο αυτοκράτορας Πάλπατιν είναι η προσωποποίηση του απόλυτου κακού σε όλες τις ταινίες Star Wars. Κατάγεται από τον πλανήτη Ναμπού και από μικρός φανέρωσε τη βίαιη, μισανθρωπική φύση του. Τελικά σκότωσε όλη του την οικογένεια και "βαφτίστηκε" στη Σκοτεινή Πλευρά. Στα τρία πρώτα επεισόδια παρακολουθούμε τη σταδιακή αναρρίχησή του στην εξουσία, καθώς με τεχνάσματα εξαπάτησης και πολιτικής χειραγώγησης καταφέρνει να εδραιωθεί, από γερουσιαστής και αρχικαγκελάριος σε αυτοκράτορας της διαγαλαξιακής αυτοκρατορίας, καταλύοντας τη δημοκρατία. Ο Νταρθ Μολ είναι ο πιο σημαντικός μαθητής του τον οποίο έχει μετατρέψει στο απόλυτο ζωντανό όπλο. Είναι υπεύθυνος για τη διαφθορά του Άνακιν Σκάιγουόκερ και το τέλος του έρχεται με την επικράτηση των δυνάμεων της επανάστασης των Τζεντάι. Θεωρείται δημοφιλές σύμβολο δικτατορικού ηγέτη στην ποπ κουλτούρα.

Κόμης Dooku

Οι κακοί του Star Wars Facebook Twitter

Γνωστός και ως Νταρθ Τύρανους, αυτός ο Σιθ ήταν επίσης κάποτε ένας σεβάσμιος ιππότης Τζεντάι πριν τον απορροφήσει η Σκοτεινή Πλευρά. Είναι ιδρυτής και επικεφαλής της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συστημάτων και τον υποδύεται ο "πολύς" Κρίστοφερ Λι. Στην animation τηλεοπτική σειρά Star Wars: The Clone Wars είναι ο βασικός κακός και κύριος υποκινητής του πολέμου των κλώνων. Αυτός και ο κύριός του, ο Νταρθ Σίντιους, χειρίζονται απόλυτα όλους τους αξιωματικούς και τους διοικητές της Συνομοσπονδίας. Οι ικανότητές του στο φωτόσπαθο είναι του επιπέδου του Μάστερ Γιόντα. Σκοτώνεται στο Επεισόδιο ΙΙΙ από τον Άνακιν Σκάιγουοκερ.

 

 

Darth Maul

Οι κακοί του Star Wars Facebook Twitter

Άλλο ένα τσιράκι του Νταρθ Σίντιους, ο κοκκινομούρης Νταρθ Μολ είναι ο βασικός κακός στο πρώτο Επεισόδιο και κοσμούσε την αφίσα της πρώτης πρίκουελ ταινίας που επανεκκίνησε το franchise το 1999. Διαθέτει εξαιρετικές πολεμικές ικανότητες, χειρίζεται άψογα το φωτόσπαθο με τη διπλή λεπίδα, σκοτώνει τον Κουάι Γκον Τζιν (Λίαμ Νίσον) ενώ μοιράζεται αρκετές σκηνές μάχης με τον Όμπι Ουάν Κενόμπι (Γιούαν Μακ Γκρέγκορ), ο οποίος τελικά καταφέρνει να τον εξολοθρεύσει κόβοντάς τον στα δύο.

 

Boba Fett & Jango Fett

Οι κακοί του Star Wars Facebook Twitter

Ο Μπόμπα Φετ είναι Κυνηγός Επικηρυγμένων στην αρχική τριλογία, τον οποίο έχει προσλάβει ο Νταρθ Βέιντερ. Στο Επεισόδιο V ο Φετ εντοπίζει το διαστημόπλοιο Millenium Falcon και τον κυβερνήτη του, Χαν Σόλο. Στα πρίκουελ γνωρίζουμε τις ρίζες του και τον βλέπουμε σε μικρή ηλικία, μαθαίνοντας ότι στην πραγματικότητα είναι κλώνος του επίσης πρώην Κυνηγού Τζάνγκο Φετ ο οποίος τον έχει μεγαλώσει σαν γιο του. Η μυστηριώδης παρουσία του τού έχει προσδώσει καλτ χαρακτήρα ανάμεσα στους φανατικούς των ταινιών.

Jabba the Hutt

Οι κακοί του Star Wars Facebook Twitter

Ένα τερατόμορφο χοντρό μπλομπ σαν γιγάντιο σαλιγκάρι, εξωγήινος από το είδος των Hutt και γνωστός εγκληματίας στον πλανήτη Τατουίν. Ο Τζάμπα κινείται με δυσκολία σε περιβάλλον ανθρωποειδών και είναι ανίσχυρος όταν βρίσκεται μόνος του, γι' αυτό και βασίζεται σε αναρίθμητους σκλάβους για να πετύχει τους σκοτεινούς σκοπούς του. Του αρέσει να βασανίζει τους εχθρούς του, όπως τον Χαν Σόλο. Η βασική του εμφάνιση γίνεται στην Επιστροφή των Τζεντάι, αν και μια σκηνή του στο Επεισόδιο IV που αρχικά είχε κοπεί στο μοντάζ, προστέθηκε στην επανακυκλοφορία της αρχικής τριλογίας το 1997. Τελικά βρίσκει την τιμωρία του από την Λέια Οργκάνα που τον στραγγαλίζει.

Περισσότερο Star Wars:

  • Από τις 4 Μαΐου, το ειδικό κανάλι αφιέρωμα στο Star Wars, Nova Star Wars HD, που έφτιαξαν τα κανάλια Novacinema για τους σινεφίλ των ταινιών θα είναι και επίσημα στον αέρα, δίνοντας μας τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις 6 επικές ταινίες του Τζορτζ Λούκας αλλά και πλούσιο αποκλειστικό περιεχόμενο από ντοκιμαντέρ, making of και backstage υλικό.
  • Το κανάλι Nova Starwars HD θα είναι και μία πολύ καλή πηγή για να φτιάξουμε μία ολοκληρωμένη ταινιοθήκη Starwars με τη χρήση του εξελιγμένου αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+.
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Αυτό το άρθρο χρειαζόταν τον τίτλο και μόνο την εξής φράση:"Από το Νταρθ Βέιντερ." Τελεία. Nuff said. Best villain ever. (Καταλαβαίνω το γιατί να γραφτεί ένα άρθρο για όλους τους κακούς του Star Wars, είχε πολλούς. Αλλά μπροστά στον υπερμέγιστο δευτερότριτα. Μην πω τεταρτοπέμπτα.)
Εντάξει, ΟΚ, έχεις δίκιο, αλλά και ο Darth Sidious είναι τρομερή φιγούρα. Επίσης ΚΑΙ ο Jabba είναι πολύ καλός κακός - σε πιο ΜΠΙ βερζιόν - όπως και ο Ντούκου και μόνο που τον ενσαρκώνει ο υπερτεράστιος Christopher Lee.