Σχέδιο για αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την κυβέρνηση

Σχέδιο για αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από την κυβέρνηση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

Σχέδιο για αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Έθνος.

Όπως αναφέρει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προβλέπεται κατάργηση της έκπτωσης του 30% στην εισφορά αλληλεγγύης αναδρομικά από 1-1-2015 για ύψος ετήσιου εισοδήματος πάνω από 50.000 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου θα επιφέρει αύξηση της παρακράτησης στις μηνιαίες αποδοχές.

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι οι οριστικές αποφάσεις για τη νομοθετική εφαρμογή του μέτρου θα ληφθούν σε συνάρτηση με την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων.

Με βάση το βασικό σενάριο για ένα μισθωτό του ιδιωτικού τομέα με ετήσιες μεικτές μηνιαίες αποδοχές 3.642 ευρώ η εισφορά θα αυξηθεί κατά 459 ευρώ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Με βάση το βασικό σενάριο για ένα μισθωτό του ιδιωτικού τομέα με ετήσιες μεικτές μηνιαίες αποδοχές 3.642 ευρώ η εισφορά θα αυξηθεί κατά 459 ευρώ. lol Να βρούμε αυτόν τον ένα που πληρώνεται ακόμα στον ιδιωτικό τομέα με 3600 μικτά και να του τα πάρουμε. Γιατί στο δημόσιο και 10 να παίρνει, από την μία τσέπη θα βγουν και θα μπουν στην άλλη. Πάντως πάμε καλά: 1.Όχι αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, αλλά φόρος 3 με 5% σε καταλύματα και διασκέδαση επί του τζίρου (same thing, other words)2.Όχι νέοι φόροι, αλλά αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (same thing, other words)3.Όχι ΕΝΦΙΑ, αλλά φόρος ακίνητης περιουσίας. Για αυτό περιμένουμε γιατί από τα δημοσιεύματα του ΣΚ μάλλον ο ΕΝΦΙΑ μένει και το 2015 ως υποχώρηση της κυβέρνησης.Κατά τα άλλα: Ανοίγουμε ΕΡΤ, ξεζουμίζουμε ότι έχει απομείνει στον ιδιωτικό τομέα με αύξηση φόρων και κατώτατου μισθού, ανακοινώνουμε προσλήψεις (και τις παίρνουμε πίσω γιατί ούτε η ΑΔΕΔΥ δεν τις στήριξε). Να θυμηθούμε το μεγάλο άσμα του καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά: Ένα το χελιδόνι κ η άνοιξη ακριβή, όλα καλάααα, όλα καλά θα μας πάνεεεε... Δεν κάνει ρίμα γιατί η ρίμα έφυγε μετανάστρια σε καμιά χώρα που δεν διαλύει τους νέους της.
Λες: "Όχι αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, αλλά φόρος 3 με 5% σε καταλύματα και διασκέδαση επί του τζίρου (same thing, other words)"Μόνο που δεν είναι το ίδιο πραγμα. Ο αυξμένος ΦΠΑ επθιβάλεται στα είδη πρώτης ανάγκης, στα κα΄υσιμα, στα τρόφιμα, στα υλικά που πρέπι να προμηθέυται ο κάτοικος ενός νησιού. Ξέρεις ζουνε κάποιοι σε νησιά και όταν φευγουν οι τουρίστες. *Ο μειωμένος ΦΠΑ αντισταθμίζειν επιβάρυνση στις τιμές των αγαθών λόγω του κόστους μεταφοράς. Θα συμφωνήσω αν μου πεις ότι έτσι ράτος ποζημιώνει για την αδυναμία του να φτιάξει υποδομές στα νησιά (λιμάνια κ.λπ.) Επίσης ο αυξημένος ΦΠΑ α επιβαλόταν και στα νησιά της άγονης γραμμής όπως η Τήλος, η Κάρπαθος, το Καστελόριζο π[ου δεν είναι η κύρια σχολία ο τουρισμός.Με τις μειώσεις μισθών γιατι πέντε χρόνια δεν μεγαλούργγησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις; Γιατι δεν μειώθηκε η ανεργεία; Μηπως γιατι μειώθηκε η ζήτηση;Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.dol.gov/oasam/programs/history/flsa1938.htm να δεις πως η αύξηση του κατώτατου μισθού (τη θεσμοθέτηση του για την ακρίβεια) ήταν από τα μέτρα με τα οποία ο Ρούσβελτ έβγαλε την Άμερική από την κρίση του 1930.*Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά κάποιος τεχνοκράτης της τρόικας είχε ρωτήσει καποιον πρόην υποργοό γιτί πρέπει να μένουν κατοικοι στα νησιά. Αφού κοστίζει τόσο στην οικονομία.
Οσον αφορά το ΦΠΑ εχεις δίκιο. Στα αλλά όμως: Ο βασικός μισθός θεσμοθετήθηκε σε μια οικονομία που βρισκόταν σε ανάπτυξη όσον αφορα τις ΗΠΑ και λυπάμαι αν δεν καταλαβαίνεις την διάφορα. Η απόδειξη οτι η μείωση λειτούργησε είναι οτι δεν έκλεισαν όλες οι μικρές επιχειρήσεις, αλλά μονο οι μισές, όσο για το αν θα έπρεπε να είχαν μεγαλουργήσει τι να πω. Αυτά τα λένε κάτι άνθρωποι που οι σχέσεις του με τα οικονομικά είναι να ξέρουν απ εξω το τηλέφωνο του λογιστή τους. Η ζήτηση μειώθηκε επειδή μειώθηκε το ρευστό στην αγορά. Το ρευστό έρχεται στην Ελλάδα απο το δημόσιο, τις εξαγωγές και τον τουρισμό. Το μόνο που μειώθηκε απο αυτά ηταν οι δαπάνες του δημοσίου και αυτές στους λάθος τομείς (υγεια, κατασκευές πχ.) και όχι στις ΔΕΚΟ που θα έπρεπε. Η αύξηση του κατώτατου μονο κακό θα φέρει στην οικονομία αλλά δεν μας νοιάζει γιατί όπως γράφεται και στον νομο: "αφού ουδέν δημοσιονομικό κόστος προκύπτει..." Εδώ θα είμαστε και θα το δουμε. Τώρα αν αύξηση του κατώτατου γίνει σε δραχμές ή ανάσες αξιοπρέπειας δεν το ξέρω.