Βαρουφάκης: Δηλαδή ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι;

Βαρουφάκης: Δηλαδή ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι; Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
14

Αίσθηση προκαλεί μία αναφορά στο Κούγκι του υπουργού Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «ERTOpen». «Δηλαδή, ο Σαμουήλ δεν έπρεπε να ανατινάξει το Κούγκι. Είναι κακό το δείγμα αυταπάρνησης» , είπε μιλώντας για την πορεία των διαπραγματεύσεων και συμπλήρωσε ότι «δεν ντρέπομαι για την ιστορία του Κούγκι». «Το θέμα είναι να μη χρειαστεί να γίνει Κούγκι», συμπλήρωσε ο κ. Βαρουφάκης.



Τόνισε επίσης ότι δεν έχει πατηθεί καμία γραμμή αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχωρήσεων από την κυβέρνηση λέγοντας: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για μία συμφωνία, όταν θα διαμορφωθεί αυτή, τότε θα πάμε στα όργανα και θα πούμε “συμφωνούμε;” Αν όχι, τότε δεν υπάρχει συμφωνία. Αν ναι, τότε είναι συλλογική ευθύνη».



Είπε επίσης ότι δεν έχει κλείσει ακόμη τίποτα και ότι όλα είναι στο τραπέζι και σημείωσε ότι στη διαπραγμάτευση δεν πας για τη ρήξη αλλά για το συμβιβασμό. «Διαπραγμάτευση σημαίνει συμβιβασμός. Δεν έχουμε τα όπλα για να επιβάλουμε τις θέσεις μας. Αλλά δεν πρόκειται να πέσουμε αμαχητί» τόνισε προσθέτοντας ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό.



Σε σχόλιο του για όσους ζητάνε τη ρήξη με τους δανειστές ο κ. Βαρουφάκης απαντά: “Δεν εξελέγην για αυτό” αλλά “ούτε και για να εφαρμόσω το μέιλ Χαρδούβελη”. Ο κόσμος μας εξέλεξε για να δεχτούμε το κόστος της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης επισήμανε.



Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα γίνουν εκλογές και σε ερώτηση για τυχόν ανασχηματισμό υποστήριξε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Για το δημοψήφισμα ανέφερε πώς προβλέπεται από το Σύνταγμα της χώρας ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό για πολύ μεγάλα ζητήματα να αποφαίνεται για το μέλλον του και σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου κακό να σκεφτόμαστε τη δυνατότητα ενός δημοψηφίσματος».

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM