Παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, ζήτησε ο Π. Καμμένος

Παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, ζήτησε ο Π. Καμμένος Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3


Την παρέμβαση των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών", ζήτησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Οι διαδικασίες των συνομιλιών πάνε αρκετά καλά, όπως με ενημέρωσε ο πρωθυπουργός", ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα ενημέρωσε την Αμερικανίδα αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι "οι ΗΠΑ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, θα βοηθήσουν για μια ακόμα φορά" εκτιμώντας ότι θα "έχουμε γρήγορα ευχάριστες εξελίξεις» αν ληφθεί υπόψιν ότι "πλέον η Συμμαχία αντιλαμβάνεται ότι το θέμα του ISIS διευρύνεται και ότι απαιτείται η σταθεροποίηση της Ελλάδας με οποιοδήποτε μέσο".

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κοινή δράση μαζί με το ΝΑΤΟ και με τις χώρες οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στη συνάντηση "διευκρινίστηκε το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα σε σχέση με τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και με τα μέσα τα οποία χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για τη συνεργασία με το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, αλλά και τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής".

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Ρωσίας ο κ. Καμμένος αφού ανέφερε ότι συζητήθηκε, επανέλαβε τη θέση της χώρας "να προχωρήσει ο διάλογος που υπάρχει σε μία συμφωνία προς όφελος όλων". "Στα ενεργειακά θέματα , πρόσθεσε, υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ΗΠΑ, το οποίο θα είναι και μία πολύ σοβαρή προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας".

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό για το οποίο ο κ. Καμμένος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ότι αποτελεί προϋπόθεση η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την περιοχή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας διευκρίνισε ότι στη συνάντηση "δεν τέθηκε θέμα εσωτερικής τρομοκρατίας. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το θέμα της εσωτερικής τρομοκρατίας αντιμετωπίζεται επιτυχώς στην Ελλάδα και με κοινή δράση. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα", κατέληξε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η περήφανη διαπραγμάτευση ΣΑΝΕΛ. Ο τσίπρας ο πρωθυπουργός εθνικής σωτηρίας παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ Jacob Lew παρακαλώντας να τον βοηθήσει με το ΔΝΤ. Ο ίδιος τον γειώνει προτρέποντάς τον να κλείσει άμεσα την διαπραγμάτευση*. Το ΔΝΤ βέβαια έχει σκληρούς μηχανισμούς αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης . Ρωτώ όλους του Ψεκασμένους ψηφοφόρους των ΣΑΝΕΛ αυτή είναι η "σκληρή" διαπραγμάτευση του περήφανου λαού, του ουάου;Που μας τα είχατε ζαλίσει με τον μπαρουφάκη που τάπωσε τον ντάισελμπλουμ; Πείτε μου σας παρακαλώ πως όλα είναι υπο έλεγχο. Πώς δεν γελάει όλος ο κόσμος με αυτήν την κυβέρνηση;*http://www.protothema.gr/politics/article/478369/tilefoniki-epikoinonia-tsipra-liou/
Α, καλά! Αυτός δεν το βάζει κάτω. Κάθε τρεις και λίγο ζητά την παρέμβαση των Η.Π.Α.θυμάστε πριν μερικά χρόνια που ο Σημίτης είπε ευχαριστώ στις Η.Π.Α. για την παρέμβαση τους στο θέμα των ΙΜΙΩΝ και τον έκραξαν οι πάντες;