Reuters: Εκλογές για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο

Reuters: Εκλογές για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
2

Οι εκλογές είναι ο καλύτερος τρόπος για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο σημειώνει στο Ρόιτερς ο αρθρογράφος του Χιούγκο Ντίξον. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη συμφωνία, καθώς τα σενάρια με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.

Ο Ντίξον αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει θα πρέπει να πάει σε συμφωνία που θα φέρει ρευστό παρότι δεν θα είναι εύκολη λόγω των πολλών σημείων διαφωνίας.

«Αν υποθέσουμε ότι μια τέτοια βραχυπρόθεσμη συμφωνία είναι εφικτή, θα υπάρχουν ακόμη τρία ερωτήματα: Θα καταφέρει ο Τσίπρας να πείσει τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την συμφωνία; Πως θα χρηματοδοτηθεί η Αθήνα ενώ εργάζεται το καλοκαίρι για μια πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία με τους πιστωτές της; Είναι έτοιμες οι δυο πλευρές-Ελλάδα και πιστωτές- για μια πολυετή συμφωνία που θα απαιτεί και άλλες μεταρρυθμίσεις και πιθανώς πάνω από 50 δισ. σε νέα δάνεια; Μια εκ νέου προσφυγή στις κάλπες θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας -Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνού υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Πολιτική / Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας: Δένδιας και Λεκορνί υπέγραψαν σύμβαση για 16 πυραύλους Exocet

Τι είπε ο Νίκος Δένδιας για καινοτομία στην Άμυνα και συμμετοχή σε κοινές αποστολές - Τι είπε ο Λεκορνί για συνεργασία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενίσχυση της γαλλικής παρουσίας στην Ελλάδα και στρατηγική παραγωγής και ανάπτυξης στρατιωτικού εξοπλισμού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βραχυπρόθεσμη συμφωνία και μετά εκλογές. Συμφωνώ. Αυτοί οι μήνες πρέπει να έπεισαν τον Τσίπρα ότι με τους ιδεοληπτικούς μετασταλινολαϊκιστες, τη αρωγή των καμμένων που ψεκάζονται, δουλειά δε γίνεται. Όχι γιατί ένα άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός, ούτε γιατί πέταξε στα σκουπίδια ιδεολογίες χρόνων. Απλά γιατί πρέπει να του έγινε σαφές ότι η πραγματικότητα έχει τους δικούς της όρους, το δικό της χρονοδιάγραμμα και τις δικές της λύσεις. Ο Πρωθυπουργός αποδείχτηκε ευχάριστη έκπληξη. Πατά στη γη, προσαρμόζεται, μπορεί να κάνει συμφωνίες και να βρει λύσεις. Ας ξεφορτωθεί τα βαρίδια της παλαβομάρας και ας προχωρήσει με πιο άξιους. Οι οποίοι δεν είναι ανάγκη να είναι από τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ ούτε από το Ποτάμι, σώνει και καλά. Αλλαγές δε θέλουμε; Ιδού!