Κωνσταντοπούλου: Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens είναι άκυρος

Κωνσταντοπούλου: Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens είναι άκυρος Facebook Twitter
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
7

Άκυρο, χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του δημοσίου με τη Siemens η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προεδρεύει στην επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Ζίμενς.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την ακρόαση χθες του κ. Σήφη Βαλυράκη, που ήταν Πρόεδρος της επιτροπής για τη Ζίμενς το 2011, είπε, αναφερόμενη σε φράση του κ. Βαλυράκη, ότι πρόκειται για σκάνδαλο διαφθοράς που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο συγκάλυψης. «Πρόκειται-τόνισε-για μια παραδοχή που είναι απολύτως διαδεδομένη και στην κοινωνία. Το ίδιο και η παρατήρησή ότι το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε ανίκανο για την αυτοκάθαρσή του».

Η Πρόεδρος της επιτροπής είπε για τον συμβιβασμό ότι  «είχε ενδιαφέρον η πρόταση για εξέταση αυτοτελώς της Siemens, νομικού προσώπου που έχει εκπροσώπηση, καθώς επίσης και η εξέταση των όρων αυτού του φερόμενου ως εξώδικου συμβιβασμού, γιατί η πραγματικότητα είναι ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κανα σχόλιο για τον χαρακτήρα της προέδρου; την θηλυκότητά της; τα ρούχα της; κάτι ρε παιδιά. Ο Τατσόπουλος τι κάνει;Αν τ'αφήνουμε να παιρνάνε έτσι αυτά, μπορεί να καταλήξουμε να σχολιάζουμε μόνο τις πολιτικές αποφάσεις της.
"ουδέποτε εγκύρως καταρτίστηκε η σύμβαση με την οποία χαρίστηκαν οι αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου"Αυτό το "εγκύρως" είναι κρίση της ή απόφαση κάποιου δικαστηρίου; Είναι δύσκολο πλέον να ασχοληθεί κανείς σοβαρά μαζί της.
ρε συ Lucretious, το να μην πας την Κωνσταντοπούλου είναι απόλυτα φυσικό. Το να την κατηγορείς και να της ασκείς κριτική επίσης, ακόμα και να την βρίζεις όλη μερα. Το να φτάσεις να αμφισβητείς ότι οι προηγούμενοι συγκάλυψαν το σκάνδαλο της Siemens και ότι πασιφανέστατα επιθυμούσαν να μπει η υπόθεση στο αρχείο απλά για να κάνεις ένα σχόλιο για την σοβαρότητα της προέδρου, ε νομίζω ότι φθείρει την δικιά σου σοβαρότητα πάνω απ'όλα.Αν σε απασχολεί ο νομικός όρος (εγκύρως), μην αγχώνεσαι πολύ. Πάω στοίχημα ότι η Siemens έχει ικανότατους νομικούς στη διάθεσή της για να δικαιωθεί.