Τιμ Κουκ: "Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ σας ξεπουλάνε"

Τιμ Κουκ: "Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ σας ξεπουλάνε" Facebook Twitter
1

Σε ομιλία που παραχώρησε μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συνέδριο που αφορά τις online ελευθερίες, ο πρόεδρος της Apple Tim Cook, άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο μεγάλες εταιρείες της Silicon Valley διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους, φωτογραφίζοντας το Facebook και την Google.

Τιμ Κουκ: "Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ σας ξεπουλάνε" Facebook Twitter
Φωτό: EPIC

«Σας επυθύνομαι από τη Silicon Valley. Εκεί όπου μερικές από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς εταιρείες τεχνολογίας αναπτύχθηκαν εξαπατούν τους χρήστες τους, εφησυχάζοντάς τους σχετικά με το πως χειρίζονται τα προσωπικά τους στοιχεία», δήλωσε στο συνέδριο EPIC Champions of Freedom ο CEO της Apple, στη Washington, o Tim Cook.

Όπως αναφέρει το The Verge, αφορμή για την κριτική στο επιχειρηματικό μοντέλο εταιρειών που δεν κατονόμασε στην ομιλία του ο Cook, στάθηκε μεταξύ άλλων και το πρόσφατο λανάρισμα της -ανταγωνιστικής προς την Apple- υπηρεσίας Google Photos, που διαχειρίζεται και αποθηκεύει φωτογραφίες που τραβάμε από τα smartphone μας.

"Καταπίνουν ο,τιδήποτε μπορεί να μάθουν για εσάς και το μετατρέπουν σε χρήμα. Θεωρούμε ότι αυτό είναι λάθος και απέχει πολύ από το είδος εταιρείας που θέλει να είναι η Apple", συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Tim Cook.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζωντανή απεικόνιση της ωορρηξίας αποκαλύπτει για πρώτη φορά τρεις διακριτές φάσεις

Τech & Science / Ζωντανή απεικόνιση της ωορρηξίας αποκαλύπτει για πρώτη φορά τρεις διακριτές φάσεις

Αυτή η νέα μέθοδος όχι μόνο αποκαλύπτει τις λεπτομερείς χωροχρονικές πτυχές της ωορρηξίας, αλλά και ανοίγει νέους δρόμους για τη μελέτη των κυτταρικών και μοριακών μηχανισμών που εμπλέκονται στην αναπαραγωγή
LIFO NEWSROOM
Το νέο επαγγελματικό εγχείρημα του πρώην CEO του Twitter σχετίζεται (φυσικά) με την τεχνητή νοσημοσύνη

Τech & Science / Το νέο επαγγελματικό εγχείρημα του πρώην CEO του Twitter σχετίζεται (φυσικά) με την τεχνητή νοσημοσύνη

Αν και δεν είναι σαφές πότε ο Αγκαράουαλ ενημέρωσε το προφίλ του στο LinkedIn με την ονομασία της startup, είναι γνωστό ότι εργάζεται σε αυτή την προσπάθεια από τις αρχές του 2024
LIFO NEWSROOM