Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την αντιμετώπιση των Σύρων προσφύγων

Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει την αντιμετώπιση των Σύρων προσφύγων Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Tη "θλιβερή" παγκόσμια αντιμετώπιση της δεινής κατάστασης των σύρων προσφύγων κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία η οποία ζητά από γειτονικές χώρες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα κύματα των προσφύγων να προχωρήσουν σε άρση των μέτρων που χαρακτηρίζονται "πολύ προβληματικά" και που απαγορεύουν την είσοδο σ' αυτούς που εγκαταλείπουν τη Συρία.

Η οργάνωση καταγγέλλει πως οι γειτονικές χώρες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν λόγω της της αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας να καλύψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων ή να υποστηρίξει τις χώρες φιλοξενίας των χιλιάδων προσφύγων.

Η έκθεση με τίτλο "Παγκόσμια κρίση προσφύγων, μια συνομωσία αδιαφορίας", αναφέρει πως ο Λίβανος - που φιλοξενεί 1,2 εκατομμύρια προσφύγων -, η Ιορδανία και η Τουρκία, κλείνουν τα σύνορά τους ενώ από την αρχή του πολέμου το 2011 έχουν δεχθεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια σύρους.

Οι χώρες αυτές αντιτείνουν ότι οι πρόσφυγες έχουν προσθέσει μεγάλο βάρος στις οικονομίες τους ενώ η διεθνής κοινότητα δεν έχει προσφέρει παρά κλάσματα των αναγκαίων εξόδων.

Η Διεθνής Αμνηστία κάλεσε τις χώρες φιλοξενίας να χαλαρώσουν τους κανόνες που απαιτούνται για άδεια παραμονής, γιατί οι σύροι πρόσφυγες χωρίς προοπτικές επιστροφής στη χώρα τους θα συνεχίσουν να προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Οι Ευρωπαίοι, έχουν αφήσει τα κορόϊδα τους Νότιους (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) να τραβάνε όλο το ζόρι. Γι αυτό πρέπει όλοι οι πρόσφυγες - μετανάστες όπως θέλετε πέστε τους να μπουκάρουν στις πρεσβείες των Άγγλών, Γάλλων, Γερμανών, Φιλανδών κ.α. και ζητήσουν άσυλο. Να δούμε τι θα κάνουν μετά. Θυμηθείτε την εικόνα των πρσβειών στην κατάρευση του ανατολικού μπλοκ.