«Ζητούμε συμβιβασμό και όχι ρήξη»

«Ζητούμε συμβιβασμό και όχι ρήξη» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να παρασυρθεί σε σενάρια ρήξης με τους εταίρους και να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός με μία βιώσιμη συμφωνία χωρίς μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά με τολμηρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ανοίγοντας πριν από λίγη ώρα τη πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός Grexit και πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα αναγκαίο για τη χώρα να πετύχει άμεσα, εντός του μηνός, την καλύτερη δυνατή συμφωνία ώστε να τερματιστεί η αβεβαιότητα, γιατί η καθυστέρηση ήδη έχει προκαλέσει περαιτέρω επιβάρυνση στην πραγματική οικονομία.


Προϋπόθεση, όπως είπε, είναι να επιτευχθούν συμμαχίες με όλες τις δυνάμεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που κατανοούν την ανάγκη για λύση και η ευελιξία ώστε να μείνουν ανοικτές δυνατότητες αντικατάστασης ή ελάφρυνσης μέτρων, ενώ είναι απαραίτητο να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους και να ενισχυθεί η ανάπτυξη.


Οριοθετώντας τη θέση της ΔΗΜΑΡ απέναντι στη κυβέρνηση ο κ. Θεοχαρόπουλος κατέστησε σαφές ότι δεν έχει εντολή ηρωικής εξόδου αλλά συμβιβασμού μέσα στο ευρώ και σημείωσε ότι «όταν οι προσπάθειες της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση τις στηρίζουμε, όταν δεν είναι όχι. Η κυβέρνηση δεν θα έχει τη στήριξή μας αν συνεχίζει να διολισθαίνει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με άξονα τη ρήξη, που αντικειμενικά δημιουργεί κίνδυνο για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές ή δημοψήφισμα αλλά να κυβερνηθεί υπεύθυνα. Είπε ότι υπάρχει η αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης μακριά από στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις γνωστοποιώντας τη πρόθεσή του να συναντηθεί με τους επικεφαλής των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, τις επόμενες μέρες.


Κάλεσε όλες και όλους που ανά περιόδους ακολούθησαν την Δημοκρατική Αριστερά να συμμετέχουν στην προσπάθεια επανεκκίνησης και επανασυσπείρωσης αφού, όπως είπε, «αναλογιστούμε όλοι τα λάθη και κρατώντας τις κοινές μας ιδρυτικές αφετηριακές αξίες».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια