Ολάντ: Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανό Grexit

Ολάντ: Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανό Grexit Facebook Twitter
10

«Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανή έξοδο» είπε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε δήλωσή του για την κατάσταση στην Ελλάδα. «Το ελληνικό δημοψήφισμα είναι μια εθνική επιλογή», είπε.

«Ήμασταν κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι σήμερα υπάρχει ακόμα πιθανότητα για συμφωνία. Δήλωσε πως λυπάται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τις συνομιλίες. Τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα λίγες ώρες, πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα και πρόσθεσε πως «εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις». 

Μετά το τέλος ενός μίνι-συμβουλίου με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών που διάρκεσε λιγότερο του ημίωρου, ο Ολάντ πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως «ανήκει στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς να το πουν (για την συνέχιση). Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη για τη συνέχιση του διάλογου σήμερα ή αύριο».

«Σήμερα είναι πάντα δυνατή μια συμφωνία, αύριο θα εξαρτηθεί από την απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που τους προτείνεται. Η Γαλλία είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι έτοιμη να δράσει, δεν μπορεί όμως να το κάνει παρά μόνο υπάρχει κοινή θέληση για κατάληξη σε λύση», σημείωσε.

Όπως μεταδίδει ο ΑΠΕ, ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι η ΕΚΤ θα τροφοδοτήσει με ρευστότητα την Ελλάδα μέσω του ELA έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

«Ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κορυφαίο πανεπιστήμιο
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Πολιτική / «Δεν είναι μακριά η ώρα του αποχαιρετισμού» ― Ο Γιάννος Παπαντωνίου διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο του προστάτη

Σύμφωνα με ανακοίνωση ο Γιάννος Παπαντωνίου «προσεβλήθη από επιθετικό καρκίνο του προστάτη, που συνδυάστηκε με σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη, το οποίο τον οδήγησε σε πολύωρες διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις και σε αναπηρική καρέκλα»
LIFO NEWSROOM
Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Πολιτική / Κόκκινο παγκάκι: Η πρωτοβουλία ενάντια στη βία κατά των γυναικών που εγκαινιάσθηκε στην ιταλική πρεσβεία

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σε μήνυμά της ότι στα μέτρα μέριμνας για την υποστήριξη των θυμάτων της έμφυλης βίας περιλαμβάνονται πολλοί σταθμοί και 44 ασφαλή καταφύγια,
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είναι μόνο ευρώ ή δραχμή. Δεν υπάρχει δρόμος εκτός της ευρωζώνης αλλά εντός της Ένωσης.Είναι Ευρώπη ή απομόνωση. Προοπτική ή εξαθλίωση.Παραγωγική ανασυγκρότηση ή κατάρρευση των μηδαμινών κρατικών και ιδιωτικών δομών.Ασφάλεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή εξωκύλουμε σε τουρκικά-ρωσικά στάνταρ ελευθεροτυπίας, παρρησίας κι ατομικών δικαιωμάτων.
"Δεν είναι μόνο ευρώ ή δραχμή. Δεν υπάρχει δρόμος εκτός της ευρωζώνης αλλά εντός της Ένωσης. Είναι Ευρώπη ή απομόνωση. Προοπτική ή εξαθλίωση. Παραγωγική ανασυγκρότηση ή κατάρρευση των μηδαμινών κρατικών και ιδιωτικών δομών. Ασφάλεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή εξωκύλουμε σε τουρκικά-ρωσικά στάνταρ ελευθεροτυπίας, παρρησίας κι ατομικών δικαιωμάτων. Πηγή: www.lifo.gr"Ναι πράγματι. Αυτό κατάλαβα και εγώ από της δηλώσεις Γιουνκερ! «Έλληνες μην αυτοκτονείτε επειδή φοβάστε να πεθάνετε»
Οι οικονομικοί δολοφόνοι δρουν οργανωμένα. Ακόμα και η μαριονέτα Ολάντ παίζει το παιχνίδι τους, στη λογική να βάλουν όλοι ένα χεράκι. Ευρωπαίοι ΣοσιαλΗστές, σου λέει...
Φταίνε οι άλλοι. Οι άλλοι. Ένα συγκεχυμένο , αόριστο χωνευτήρι ανθρώπων, θεσμών, ιδεών a priori καταδικασμένων ως εγκληματιών. Ρητορική ανάλογη της χιτλερικής, αντισημιτικής. Οι άλλοι. Χρήσιμοι, αν μη τι άλλο για να συσπειρωθούμε απέναντι τους, να μη βλέπουμε ότι συστοιχιζόμαστε με χρυσαυγουλα και φασίστες. Χρήσιμοι για να μην αντιμετωπίσουμε τις εσώτερες μας αντιφάσεις. Ο μεγάλος Άλλος, φταίει πάντα, πρέπει το εγώ μας να εξεγερθεί απέναντι του. Και η ρητορική της ποινικοποίησης της άλλης θέσης, εχέγγυο δημοκρατίας. Σόρρυ ρε φίλε για το δασκαλίστικο ύφος, ειλικρινά, αλλά προκαλείς κατάθλιψη.