Το tweet του Γάλλου Πρωθυπουργού στα ελληνικά για τη συμφωνία

Το tweet του Γάλλου Πρωθυπουργού στα ελληνικά για τη συμφωνία Facebook Twitter
1

«Συμφωνία! Η Ελλάδα είναι η Ευρώπη !», έγραψε στα ελληνικά πριν από λίγη ώρα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

«Εφ'όσον υπάρξει συμφωνία, η Γαλλία θα την υποβάλει προς επικύρωσή της στο γαλλικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε πρωϊνή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter. Διευκρίνισε ότι είναι πιθανό να υποβληθεί στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.


Ο Μ. Βαλς χαιρέτισε για ακόμα μια φορά το κουράγιο του Αλέξη Τσίπρα για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος που ήταν μια κυρίαρχη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, και πρόσθεσε :
« Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα για την ιστορία μας που έχει σημασία. Είναι μια χώρα με προσόντα, τον τουρισμό της, τη ναυτιλία της, την γεωργία της», είπε.


«Είμαστε μπρος σε μια ιστορική στιγμή... η Ελλάδα δεν μπορεί να λείψει από την καρδιά της Ευρώπης», υπογράμμισε.
Σε ερώτημα ακροατή εάν θεωρεί ότι «μπορούμε να οικοδομήσουμε κάτι σταθερό ταπεινώνοντας έναν λαό, και εάν η Συνθήκη των Βερσαλιών δεν θα πρέπει να θυμίζει σε όλους ότι είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο να ταπεινώνεται ένας λαός», ο Μανουέλ Βάλς απάντησε.


« Δεν θα πρέπει ποτέ να τανεινώνεται ένας λαός, δεν θα πρέπει ποτέ να ταπεινώνεται μια κυβέρνηση(...) γι αυτό η θέση της Γαλλίας ήταν σταθερή κάνοντας τα πάντα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και διατηρώντας όλα τα δεδομένα της εθνικής της κυριαρχίας», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

LiFO politics / «Η δικαιοσύνη με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» 

«Το πρόβλημα της δικαιοσύνης βρίσκεται στην ανώτατη ηγεσίας της» λέει στη Βασιλική Σιούτη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός. Κατά την άποψή του, η βασική παθογένεια είναι ότι η ανώτατη ηγεσία της διορίζεται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αφού πρώτα ορισμένοι δικαστές δώσουν τα διαπιστευτήριά τους σε αυτήν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Πολιτική / Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου που θα στεγάσει το Ίδρυμα της Βουλής

Το διώροφο υπερυψωμένο αρχοντικό επί της οδού Φιλελλήνων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, αφού κατά το παρελθόν υπήρξε ιδιοκτησία των οικογενειών Κριεζή, Σούτσου, Μαυροκορδάτου και Θεοφίλη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Οταν θα ακυρωθούν οι 100 δόσεις, οταν καταργηθεί το ΕΚΑΣ, οταν θα απολύουν ομαδικά κοσμο, οταν δεις να πουλάνε γη και ύδωρ, ελα πες μας για ταπείνωση...