Φανταστική είδηση του 902.gr: "Ακούστε το νέο τραγούδι «Χωρίς Εσένα Γρανάζι Δε Γυρνά, Εργάτη Μπορείς Χωρίς Αφεντικά»"

Φανταστική είδηση του 902.gr: "Ακούστε το νέο τραγούδι «Χωρίς Εσένα Γρανάζι Δε Γυρνά, Εργάτη Μπορείς Χωρίς Αφεντικά»" Facebook Twitter
17

Ο Ρωμανός Πιστοφίδης Σκλαβενίτης εντόπισε στο σάιτ του ΚΚΕ, το 902.gr την εξής συναρπαστική είδηση:

Ο σύντροφος και αγωνιστής Γιώργος Σαρρής είναι ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Ζιγκ Ζαγκ.

Η Βικιπαίδεια γράφει γι' αυτούς: "Τραγούδια τους όπως το Βόλτα με κλεμμένο αμάξι, το Απολύομαι, το Αγάπη του καλοκαιριού, το Γέλα μου, το Δεν είμαι τρομοκράτης, το Τι όμορφα εκεί έξω το Η αγάπη σκόνη και βέβαια το "Νάι-Νάι", το "Φύσηξε έρωτας βοριάς", το "Αίνιγμα" και το "Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω" έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες την δεκαετία 1988-1998 που ήταν η χρυσή δεκαετία των Ζιγκ-Ζαγκ."

Η τελευταία φράση έκανε τον Ρωμανό να αναφωνήσει: Χριστέ μου, υπήρξε ''χρυσή δεκαετία'' των Ζιγκ Ζαγκ!

 

Πριν από δύο χρόνια είχε σκάσει σαν βόμβα η εξής είδηση

Από τότε ο Γιώργος Σαρρής αφιερώθηκε στην στρατευμένη τέχνη του. Με γεια του με χαρά του.

Να το λοιπόν το νέο του τραγούδι...

ΥΓ. Η πιο πρόσφατη είδηση στο 902.gr:

Αναρωτιέμαι αν και πότε θα κάνει ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή για τις απολύσεις στον 902 και στον Ριζοσπάστη, και αν οι απολυμένοι μαζί με το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν έξω απ' τον Περισσό για να τραγουδήσουν όλοι μαζί το σούπερ πιασάρικο "Χωρίς Εσένα Γρανάζι Δε Γυρνά, Εργάτη Μπορείς Χωρίς Αφεντικά"

17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mικροπράγματα / *Παρακαλείται το ΠΑΜΕ να προσέλθει άμεσα για επιβίβαση στη Θύρα 1, έξω απ' τον Περισσό.

Μετά τις αθόρυβες απολύσεις στην Τυποεκδοτική (συμφερόντων του ΚΚΕ που κόπτεται για τους ανέργους και καταδικάζει και την παραμικρή απόλυση οπουδήποτε) άρχισαν και οι απολύσεις στον εργατικό παράδεισο του ραδιοτηλεοτικού σταθμού 902. Μερικοί από τους απολυμένους μαζεύτηκαν έξω απ' τα γραφεία του Κόμματος για να καταγγείλουν τις -όπως ισχυρίζονται- άδικες και εκδικητικές απολύσεις τους. Επίσης διαμαρτύρονται για αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν "κλίμα-γκέτο" στο χώρο εργασίας.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

13 σχόλια
Περισσεύει η ειρωνεία στο άρθρο αυτό που η βασική του δομή είναι κόψε -ράψε ,αγγλιστί copy-paste .Χωρίς ουσία ο σχολιασμός ,εκτός και αν η λέξη φανταστική στον τίτλο υποδηλώνει καυστικότητα και δημοσιογραφική οξυδέρκεια .Ο σχολιαστής κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι μπορεί να εξασκήσει την δημοσιογραφική του ιδιότητα δίχως την προστατευτική και αναγκαία αγκάλη της εργοδοσίας που αποτελεί την πολύτιμη μελάνη στην δημιουργική και - χωρίς υπερβολή-φανταστική πένα του.
Ναι, η δομή είναι κόψε ράψε και βασικός σταρ του ποστ είναι το τραγούδι.Επίσης: Ένα τρίβια ποστ ήταν. Ποιος σας είπε ότι ήθελα -ή ότι άξιζε- να κάνω κάποια σοβαρή δημοσιογραφική παρουσίαση; (Λες και το 902 έκανε δημοσιογραφική παρουσίαση κι όχι συνηθισμένη, κομματική προπαγάνδα). Τα υπόλοιπα για την προστατευτική και αναγκαία αγκάλη κλπ είναι μάλλον περιττά.
Χωρίς αστεία πολύ όμορφο τραγούδι τόσο από στίχους όσο και από μουσική. Μας έχετε ταράξει στα ψαγμένα εκεί στη LIFO, αλλά τους περισσότερους σας κόβω να πηγαίνετε στον Παντελίδη στα κρυφά...
Δεν είπα να ακούς Ζιγκ Ζαγκ, αλλά η άποψή μου είναι πως υπάρχουν πολύ χειρότερα πράγματα στην ελληνική μουσική σκηνή να σατιρίσεις από αυτό το τραγούδι. Το οποίο είναι άψογο τόσο από νοήματα όσο και από μουσική, όσο και αν είσαι προκατειλημμένος με το ΚΚΕ. Σατίρισε τους έντεχνους επαναστάτες του κώλου ας πούμε.
Χωρίς “αφεντικά” μπορούν, χωρίς πατερούλη, αδύνατον (ή να τον πούμε big brother?)“Ο Ιωσήφ Στάλιν δεν πέθανε. Είναι παρών ο Στάλιν στο παγκόσμιο πόστο του. Ο Στάλιν ανεβάζει στις επάλξεις των πέντε ηπείρων τις σημαίες της ειρήνης. Ο Στάλιν ετοιμάζει με το σκόρπιο αλεύρι του κόσμου Ενα ολοστρόγγυλο καρβέλι υγείας. Σταματήστε λοιπόν τις καμπάνες. Σταματήστε τις. Οσο κι αν μονόφθαλμα κανόνια στρέφουν το μαύρο ρύγχος τους ίσα κατά την υψικάμινο των ελπίδων μας ο Στάλιν αγρυπνεί στο παγκόσμιο πόστο του. Σώπα γιαγιά και σκούπισε με το τσεμπέρι σου τα μάτια σου. Οταν σβύνει η φωτιά σου κάτω από το τσουκάλι σου Είναι ο Στάλιν που σκύβει και φυσάει τη φωτιά σου ν' ανάψει. Οταν λείπει από το τραπέζι μας το ψωμί κι από το στρώμα μας τ' όνειρο κι απ' το δώμα μας το λυχνάρι είναι ο Στάλιν που ανάβει τα μεγάλα ηλεκτρικά στον ορίζοντα κι ακούμε κάτω από τα τούνελ της νύχτας τη βοή των τραίνων που μεταφέρουν λάδι και ψωμί και κάρβουνο στους πεινασμένους. Γιατί ο Στάλιν είναι ο πρωτογιός των προλετάριων κι ο Στάλιν είναι ο πατέρας τους”Γιάννης Ρίτσος
Κάποια από τα ποιήματα του Ρίτσου μου είναι πολύ συμπαθή, σχεδόν αγαπημένα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι το παραπάνω είναι δικό του. Τώρα τελευταία, όμως, έχουν ασχοληθεί κάποιοι με αυτά τα πολύ, τα έως αηδίας, στρατευμένα του - και καλά κάνουν. Να τολμήσω όμως να πω ότι χαίρομαι που μπορώ να απολαύσω κάποιους στίχους από τη "Σονάτα του σεληνόφωτος" για παράδειγμα, παρά τον παραπάνω ύμνο στον Στάλιν. Είναι μια ήπια και αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτή προς το έργο του καλλιτέχνη, δεν νομίζετε κι εσείς;Ψάχνοντας λοιπόν για να διαπιστώσω αν το παραπάνω είναι αυθεντικό, έπεσα σε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο του Βήματος, από το μακρινό 2003, το οποίο απλώς σας προτείνω να διαβάσετε:http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=149482Με την επιφύλαξη ότι η αγγλόφωνη wikipedia έχει κυρίως αμερικανικό κοινό και, συνεπώς, αμερικανικές πηγές, προτείνω και το σχετικό άρθρο της για τον Στάλιν:http://en.wikipedia.org/wiki/Stalin#Calculating_the_number_of_victimsΓια το τραγούδι: ψάχνω εδώ και καιρό ένα σύγχρονο στρατευμένο κομμουνιστικό τραγούδι που άκουσα σε κάποιο ταξί, κάτι με έναν αντιποιητικό στίχο σε στυλ "λαλαλα σοσιαλιστικά και αποδεδειγμένο επιστημονικά κλπ", αλλά δεν μπορώ να το βρω. Σε σύγκριση με εκείνο, το τραγούδι του άρθρου είναι απλώς αδιάφορο. (Το ξέρει κανείς άραγε;)
Υ.Γ:τα αφεντικα αρκετων απο αυτων των ΚΚΕ(δολογων) που τουs <<επιασε ο πονοs>> για τουs εργαζομενουs στο ΚΚΕ,ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ στιs κρατικοποιημενεs τραπεζεs,δλδ στον ελληνα φορολογουμενο....????και ολοι αυτοι οι μμε(δεs) που κατερευσαν εταιρικα-και οχι ατομικα-ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ στον ελληνα φορολογουμενο.......???
ωραιοτατοι στιχοι...!!!για οσουs ακομη νοιωθουν τσιρακια των αφεντικων τουs,η τουs χαλαει την <<ποιοτικη>> αισθητικη τουs,ΞΥΔΙ.με αυτη την <<λογικη>> η εξεγερση του σπαρτακου,η γαλλικη/ελληνικη/οκτωβριανη επανασταση,η εξεγερση των σκλαβων στον αμερικανικο νοτο,κ.λ.π,κ.λ.π θα γινοταν με ....ροδοπεταλα<<ε αφου δεν εχουν ψωμι,αs φανε παντεσπανι>>......
Παρακαλω πολυ να μεριμνησει ο Περισσος οπως υπαρξει Ελληνικη εκδοχη του παρακατω.Avanti o popolo, alla riscossa,Bandiera rossa, Bandiera rossa.Avanti o popolo, alla riscossa,Bandiera rossa trionferà.Οσον αφορα τις απολυσεις στα κομματικα εργαλεια του κομματος το εχουμε ξαναδει νομιζω.Μανουλα στα Ζιγκ-Ζαγκ ο Περισσος