Δήμος Κω: «Η κ.Τασία δημιούργησε το πρόβλημα και έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες»

Δήμος Κω: «Η κ.Τασία δημιούργησε το πρόβλημα και έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες» Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
18

Στα όριά τους έχουν φτάσει ο Δήμος και οι πολίτες της Κω, οι οποίοι μέσα από ανακοίνωσής τους εξαπέλυσαν σήμερα μύδρους στην Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Η κ.Τασία δημιούργησε το πρόβλημα στην Κω και έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες και το δήμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση - «Η σοβαρότητα και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κυρία»

Αφορμή για τα σκληρά σχόλια φαίνεται να αποτέλεσαν χθεσινές δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού στην "Εφημερίδα των Συντακτών", με τις οποίες καλούσε τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση ασχοληθεί με το νησί και να συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος που έχει προκύψει από την αυξημένη ροή μεταναστών και προσφύγων.

«Ο δήμαρχος της Κω, έχει το πανελλήνιο ρεκόρ αδιαφορίας για την πόλη του. Σαμπόταρε τη λύση του ξενοδοχείου Captain Elias και κάθε άλλη λύση φιλοξενίας, πιστεύοντας ότι έτσι θα αποφύγει τις ροές. Και τώρα που κατάλαβε ότι μ' αυτήν την τακτική δεν κατάφερε τίποτα, απειλεί, υβρίζει και παραπληροφορεί. Ας ασχοληθεί επιτέλους με το νησί όπως έχει καθήκον και ας συνεργαστεί με τους κρατικούς φορείς για τη λύση του προβλήματος, με τη δημιουργία μόνιμου χώρου φιλοξενίας των προσφύγων στην Κω» είχε δηλώσει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η κα Χριστοδουλοπούλου


«Δημιούργησε μια υγειονομική βόμβα , στοιβάζοντας εκατοντάδες μετανάστες σε ένα ακατάλληλο και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.

Τους άφησε χωρίς τροφή, υγειονομική παρακολούθηση και χωρίς να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας.


Απέφυγε ν' αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης του χώρου γιατί γνώριζε και γνωρίζει ότι αυτό ενέχει ποινικές ευθύνες. Να είναι βέβαιη ότι δεν θα τις αποφύγει.


Ο Δήμος Κω θα κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την σφράγιση του ξενοδοχείου Κάπτεν Ηλίας, για λόγους που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια.


Η κα. Τασία δημιούργησε το πρόβλημα στην Κω και έχει το θράσος να κουνά το δάχτυλο στους πολίτες του νησιού και στο Δήμο της Κω.


Στο Δήμο που έχει καλύψει την απουσία του Κράτους, παρέχοντας ηλεκτρονικό εξοπλισμό και υποδομές για την καταγραφή και ταυτοποίηση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, έχει διαθέσει οχήματα για τη διανομή φαγητού στους παράνομους μετανάστες και στους πρόσφυγες.


Μόνιμος χώρος φιλοξενίας όπως τον εννοεί η κα.Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή ένας ανεξέλεγκτος καταυλισμός στον οποίο σε 10 μέρες μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί 10.000 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, δεν θα δημιουργηθεί στην Κω.


Επιτέλους, ποιος θ' απαντήσει σε δύο καίρια ερωτήματα:


-Πόσους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες αντέχουν η Κως, τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Ελλάδα;


-Είναι δυνατόν να συνεχιστεί η πολιτική αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων; Να έρθουν 2 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, που περιμένουν στα απέναντι παράλια, στα νησιά μας;


Ο Δήμος Κω συνεργάζεται άψογα με υπουργούς της κυβέρνησης, που διακρίνονται από σοβαρότητα και υπευθυνότητα όπως ο Αν. Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πανούσης.


Η σοβαρότητα όμως και η αίσθηση ευθύνης είναι άγνωστες λέξεις για την κα. Τασία Χριστοδουλοπούλου που συνεχίζει να προκαλεί.


Απόδειξη της ανεπάρκειας της είναι το γεγονός ότι της έχει ουσιαστικά αφαιρεθεί η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.


Ο Δήμος Κω θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση και διαχείριση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρεί ότι όλες οι αρμοδιότητες αλλά και η διαχείριση του μεταναστευτικού πρέπει να περιέλθει στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Γιώργου Καραμέρου

Εν τω μεταξύ συνάντηση στο περιθώριο των εκδηλώσεων για το φεστιβάλ της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου και μικρών Κυκλάδων είχαν ο Έπαρχος Νάξου και Αμοργού και ο Αντιπεριφερειαρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος  δήλωσε για το μεταναστευτικό:

 

"Μολονότι το ζήτημα είναι ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της και όχι μόνο της Ελλάδας, έχουμε προτείνει από τον Μάρτιο τρόπους και λύσεις για την υποδοχή στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής. Η φέρουσα ικανότητα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων κάποιων νησιών του Αιγαίου αλλά και της Αττικής έχει ξεπεραστεί".

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάουσα: Πέθανε νεογέννητο βρέφος εννέα ημερών

Ελλάδα / Νάουσα: Πέθανε νεογέννητο βρέφος εννέα ημερών

Η υπόθεση παρακολουθείται στενά, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση και η νεκροψία-νεκροτομή που θα ακολουθήσει, αναμένεται να δώσει κρίσιμες απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος του νεογνού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Και ξαφνικά, λίγο πριν περάσει το 3ο Μνημόνιο από τν Βουλή, "προέκυψε" το μεταναστευτικό ως μείζον θέμα. Το μεταναστευτικό ταλαιπωρεί όλη τη χώρα εδώ και πολύ καιρό. Τώρα όμως έγινε σούπερ θέμα στα κανάλια! Μάλιστα, καταλάβαμε...
Δεν πρόκειται να υπερσαπιστώ την όποια Χριστοδουλοπούλου. Αυτό όμως που θα κάνω είναι να ρωτίσω ευθέως τι πρέπει να γίνει, άμεσες ιδέες σχετικά με το θέμα. και αν κάποιθο πουν να τους βυθίζουμε, να προτείνω, μια που εύκολα λένε πολλοί φασίστες να πάρουμε τους μετανάστες στα σπίτια μας...να κάνουν αυτοί τη δουλειά. Δηλαδή να πάνε με όπλα και να φυλάξουν τα σύνορά μας σκοτώνοντας όποιον προσπαθήσει να περάσει τα ιερά μας σύνορα. Άντρες, γυναίκες ή παιδιά. Δίχως διάκρυση.Κανένβα σχόλιο για τους λόγους που κάνουν εκατομμύρια ανθρώπους να θέλουν να φύγουν από τον τόπο τους, καμία γνώση για τα εκατομμύρια που ζουν (ζουν;) στη τουρκία. Εννέα εκατομμύρια άνθρωποι φύγαν από τη Συρία από το 2011 και τι κάναμε για τα σταματήσει ο πόλεμος; Τώρα θα τα λουστούμε. Όσο δεν υπάρχουν συνθήκες ζωής εκεί και όσο κάνουμε την πάπια σχετικα με τους λόγους πίσω από το πρόβλημα, τόσο αυτό θυα γίνει μεγαλύτερο. Όσι δεν το κατανοείτε, ας πάρετε μηδραλιοβόλα και ετοιμαστείτε να ρίξετε στο ψαχνό.
μπραβο,να τους ξαναστειλουμε στην κολασησυγχαρητηριαεδω πληρωνονται ολα ομως να ξερειςοταν θα φευγουν κατα εκατονταδες τα παιδια μας γιατι δεν θα βρισκουν δουλεια,ετσι θα τους φερονταοι απαξιωτικα στην ευρωπη,ετσι απανθρωποι που εχει καταντησειαλλα τοτε θα παραπονιομαστε που δεν μας θελουνγιατι εμεις βλεπεις,παρ ολο το χαλι μας,εχουμε μεγαλη ιδεα για τον εαυτο μαςμονο που δεν πουλαει πια εξω,στους κουτοφραγκους,ειναι μονο για εσωτερικη καταναλωση
@ kladiel Είναι κόλαση η Τουρκία; Οκ, Το εναλλακτικό ποιο είναι; Γιατί, από οτι βλέπω, ακόμη και τα συντροφια του Σύριζα δεν έχουν καλύτερες ιδέες από τους νεοφιλελέδες που έβριζαν τόσα χρόνια.
ολοι εσεις που παραπονειστε ή ειρωνευεστε για βρειτε καμια ιδεαοταν καταφθανουν χιλιαδες καθημερινα τι ακριβως πρεπει να κανει η κυβερνηση;να τους σκοτωνει την ωρα που αποβιβαζονται;να τους βαλει σ ενα καραβι να τους πνιξει;τι ακριβως;η κατασταση ειναι ανεξελεγκτη γιατι ειναι ετσι και στις χωρες απο τις οποιες προερχονται και γιατι η υπολοιπη ευρωπη σφυριζει αδιαφοραολο το βαρος εχει πεσει σε μαςειναι το μονο πραγμα για το οποιο δεν φταιει αυτη η κυβερνηση
Λαθος φταιει αυτη η κυβερνηση του συριζα:Διοτι εδωσε το σημα με τις εξαγγελιες της και τα ν/σ της οτι η Ελλαδα πλεον ειναι μια χωρα πιο φιλικη στους μεταναστες.Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που η μεταναστευτικη ροη αυξανοταν καθε μηνα μετα τον Ιανουαριο και εκανε ρεκορ.Μια αυξηση που περναει κατα πολυ τους ιδιους μηνες περυσι.Δεν ειναι καθολου τυχαιο αυτο,φταιει η κυβερνηση για τους λογους που ανεφερα.Επιπλεον,ο Τσιπρας δημιουργησε ολοκληρο υπουργειο κι εβαλε μεσα την κυρα-Τασια και το αποτελεσμα ηταν τραγικα αρνητικο,ενω πριν,χωρις αρμοδιο υπουργειο,το προβλημα ηταν λιγοτερα ογκωδες απο οτι σημερα!!!Τελος,μην ξεχναμε τις κατηγοριες του συριζα σε αστυνομια,λιμενικο κτλ προεκλογικα αλλα και μετεκλογικα ενω δινουν την μαχη με πενιχρο μισθο και μεσα,με λιγο προσωπικο εναντι πολλων χιλιαδων,πολλοι απο τους οποιους εχουν βιαιη φυση λογω των χωρων καταγωγης τους.Γι'ολα αυτα,ομως ,πρεπει να απαντησουμε στην ανικανοτητα και την καταστροφη του συριζα στις εκλογες που ετοιμαζει ο ιδεοληψιας και ψευτης Τσιπρας συντομα...
φυσικα και πρεπει ναμαστε φιλικοι απεναντι τουςδεν ειναι εχθροι μας,απο την κολαση ερχονταικι ερχονται οχι επειδη τους καλεσε ο τσιπρας αλλα γιατι λογω νησιων ειναι ευκολο να περασουν στην υπολοιπη ευρωπη,απο που αλλου θα πανε;απο δω κι απο την ιταλιακι οπως πολυ σωστα λεει ο το προβλημα το δημιουργησαν αυτοι που δημιουργησαν τον πολεμο,που εξοπλιζαν και πληρωναν τους τζιχαντιστες,οι φιλοι μας αμερικανοι κι ευρωπαιοι κι εμεις δεν μιλαγαμε καθολουτωρα που εφτασε το προβλημα σ εμας,που ειναι οι δηθεν φιλοι μας;που μας αφηνουν παντα να βγαζουμε τα καστανα απ τη φωτια κι εμεις δε βαζουμε μυαλο κι ολο τους προσκυναμε
με το παρδόν εξάδελφε, αλλά προ-Σύριζα τα σύνορα είχαν κλείσει. Ο Τσιπραλέξης μιλούσε για ανοιχτά σύνορα και για το αιγαίο που ανοίκει στα ψάρια και άρχισαν να μαζεύονται για να περάσουν μέσω Αιγαίου.
Αυτή η γυναίκα θέτει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο. Η χαζοχαρούμενη προσέγγισή της και η "ανεμελιά" του ΣΥΡΙΖΑ γενικά, νομίζω ότι δημιουργούν πολύ κακό προηγούμενο πυροδοτώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Με μεγάλη διαφορά ο πλέον ανίκανος άνθρωπος που έχει αυτή η Κυβέρνηση. Είναι τόσο ανίκανη και άσχετη που το πράγμα καταντά χυδαίο. Να περιφέρεις την άγνοια του αμαθούς ως παράσημο: Αξία ανεκτίμητη!
Καλά κρασιά παίδες, περιμένετε εσείς τώρα προκοπή. Καταλάβετε τό ότι τα μέσα μαζικής δικτύωσης περισσότερο ασχολούνται με το (υπέρ-κατακριτέο) χαστούκι του λιμενικού στον μετανάστη παρά με την ανεπάρκεια βοήθειας από την Τασία σε χιλιάδες φουκαράδες.
Όταν θα αρχίσουν να λεηλατούν τα σπίτια και τα μαγαζιά, αυτοί ακόμη με το χαστούκι θα ασχολούνται. Κι αυτοί κάτι τέτοια χαστούκια τα βλέπουν σαν χάδια μπροστά στις βουρδουλιές που τρώνε στις χώρες τους.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο ιδεολογική συνέπεια της κυβέρνησης και μπράβο της.Ο Σύριζα είναι ένα γενναίο και συνεπές πολιτικό κόμμα: Να πέφτουν γύρω σου τα τσιμέντα και εσύ βράχος ακούνητος από τις ιδεολογικές σου κόκκινες γραμμές.