ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.9.2015 | 18:54

Ιδιαίτερα μαθήματα.

Σκέφτομαι λόγω ανεργίας να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου και να βοηθάω μαθητές δημοτικού. Έλεγα να κολλήσω χαρτάκια έξω από σχολεία, αφού δεν έχω γνωστούς για να μου συστήσουν κάποια οικογένεια.Όμως δεν σας κρύβω ότι έχω κάποιους ενδοιασμούς, γιατί είναι λίγο περίεργο να πάω σε ένα άγνωστο σπίτι που θα με καλέσουν.Κάποιοι μου έχουν πει ότι το έχουν τολμήσει στο παρελθόν.Τι λέτε εσείς; Το έχει επιχειρήσει κανείς;
9
 
 
 
 
σχόλια
Έχω πτυχίο φιλολογίας του ΕΚΠΑ και αυτή την στιγμή είμαι στο δεύτερο πτυχίο μου. Εκτός αυτού, η παιδαγωγική με αφορά ιδιαιτέρως και διαβάζω εκτός πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.Επιπλέον, και εγώ έχω ακούσει πολλούς να παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα, οι οποίοι είναι απλά απόφοιτοι λυκείου. Δεν μου αρέσει να κατηγορώ τους άλλους όμως. Προτιμώ να κοιτάζω την δουλειά μου.Το ζητούμενο δεν είναι να απολογηθώ, ούτε και να κάνω επίδειξη των πτυχίων μου. Απλώς με απασχολεί αυτό που σας είπα παραπάνω και θα ήθελα να ακούσω αντικειμενικές γνώμες ως προς αυτό.
Ως προς αυτο δεν εχει κανενας να σου πει τιποτα.Τα λενε ολα τα πτυχια σου!Ειχε τυχει να ανεβουν αναλογες εξομολογησεις εδω απο ατομα που πραγματικα ηταν ασχετα με την εκπαιδευση και απλα εμενα παγακι απο το ποσο ανευθυνοι μπορει να ειναι ορισμενοι.Οπως εγω δε μπορω να ασχοληθω με τη λογιστικη ετσι και ενας λογιστης δε μπορει να σχοληθει με τη διδασκαλια.Επειδη περασαμε ολοι απο τα σχολεια δε σημαινει οτι μπορουμε να διδαξουμε!Εγω που το αγαπαω πολυ ας πουμε, δοκιμασα στην πρακτικη μου να κανω μια ωρα σε 25 παιδια ηλικιας 8 ετων και ομολογω οτι δεν εχω δυσκολευτει περισσοτερο στη ζωη μου!Τωρα οσον αφορα τα παιδια δημοτικου, η αληθεια ειναι πως μια κοπελα που εκανα πολλη παρεα παλια και σπουδαζει φιλολογια κολλαγε παντου χαρτακια για ιδιαιτερα σε παιδια δημοτικου.Και ημουν σε μια φαση..Αφου δε ξερεις που σου πανε τα 4 γιατι πας να εκτεθεις σε κατι που αγνοεις;Και οχι η συγκεκριμενη δε διαβαζε κανενα συγγραμμα σχετικο με την Παιδαγωγικη.Ειχε παρει ενα μαθημα απο τη σχολη μου σχετικο με σχολικη παιδαγωγικη, το οποιο και δεν παρακολουθησε ποτε και ως εκει.Θα στο συνιστουσα να ασχοληθεις μονο αν θεωρεις οτι μπορεις να ανταπεξελθεις με παιδια κατω των 12 ετων.Η δικη μου προσωπικη αποψη ειναι εκαστος στο ειδος του..Καλη τυχη σε ο,τι και αν κανεις και να προσπαθεις με οποιον τιμιο τροπο μπορεις!
Δεν καταλαβαινω πως οι περισσοτεροι μεσα απο την εξομολογηση θεωρειτε πως η ο/η εξομολ δεν εχει σπουδασει αυτο που θα διδαξει. Εαν φυσικα αυτο ισχυει δηλαδη προερχεσαι απο ενα χωρο εντελως ασχετο δεν νομιζω πως ειναι καλη ιδεα, επειδη πρωτιστως εσυ δεν θα μπορεσεις να σνταπεξελθεις. Εαν απο την αλλη εχεις σπουδασει το θεωρω απολυτα θεμιτο. Η εμπειρια ακομη κι αν δεν την εχεις τωρα αποκταται μεσω της εκπαιδευτικης διαδικασιας. Μαθαινεις να προσαρμοζεσαι αναλογα με το παιδι και διαπιστωνεις ποιες ειναι πιο συχνες τους αποριες, τι προβληματα αντιμετωπιζουν κτλ. Το ιδιο θα επρεπε να κανεις αν ειχες κληθει να εργαστεις σε καποιο σχολειο. Αν ειναι η πρωτη φορα που καταπιανεσαι με τη διδασκαλια, θα σου προτεινα να μην αναλαβεις απλα καποιο παιδι που προετοιμαζεται για πανελληνιες μεχρι να βρεις τα πατηματα σου εκτος αν εισαι σιγουρη οτι μπορεις να ανταπεξελθεις. Ευχομαι το καλυτερο!
Σε ευχαριστώ πολύ! Να είσαι καλά!Εάν θα μπορούσα να βρω μαθητές μέσω γνωστών, θα ήμουν πανευτυχής. Όμως ο λόγος του δισταγμού μου, όπως ανέφερα και στην ανάρτησή μου, είναι το άγνωστο περιβάλλον.
Εννοειται πως ειναι καλυτερα να ξεκινησεις με καποιον γνωστο! Αυτο που εγω μπορω να σκεφτω ως αρνητικο στα χαρτακια ειναι πως βαζοντας το τηλεφωνο σου ρισκαρεις να σε παρει ο καθε αγνωστος ο οποιος μονο μαθημα δεν θελει! Βεβαια, ειναι ενας τροπος που ακολουθειται απο πολλους και μπορει να εχει επιτυχια. Μπορεις αν κανονισεις καποια συναντηση να πας με καποιον φιλο σου ο οποιος θα σε περιμενει εκει κοντα ή θα συνενοηθειτε με καποιον τροπο αν παραστει αναγκη να επικοινωνησετε.Συζητησετε το και με πρωην συμφοιτητες σου, σιγουρα θα εχουν αναλογες εμπειριες και θα μπορουν να σε κατατοπισουν καλυτερα.
Εγω θα ηθελα να θεσω εναν προβληματισμο απο ηθικης πλευρας..Εισαι εκπαιδευτικος;Εχεις σπουδασει και γνωριζεις πως να αντιμετωπισεις τους μαθητες;Γνωριζεις την υλη ολων των ταξεων της πρωτοβαθμιας και της δευτεροβαθμιας και πως να τη διαχειριζεσαι;Εχεις υποψιν σου παιδαγωγικες μεθοδους, τεχνικες, το γνωστικο επιπεδο που απαιτει αυτη η εργασια κλπ;Φοβαμαι πως οχι..Και με ενοχλει που οι περισσοτεροι θεωρουν πως η δουλεια του εκπαιδευτικου ειναι αρπα κολλα και θεωρουν πως μπορουν ολοι να την εξασκησουν λες και ειναι ασκηση γυμναστικης.Αν κανω λαθος με συγχωρεις και θα ηθελα να μου απαντησεις..Ή οποια/ος αλλη/ος θελει.
Συμφωνώ απόλυτα!Επιπλέον προς εξομολογούμενη/ο:Eσύ φοβα΄σαι να πας σε ξένα σπίτια και θεωρείς ότι οι γονείς δεν θα φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους σε παντελώς ξένα (χωρίς συστάσεις) χέρια? Δεν νομίζω ότι βρήκε κανείς ποτέ ιδιαίτερα (για σοβαρά τουλάχιστον) από τα "χαρτάκια".
Δυστυχως πολλοι πανω στον πανικο τους για λιγα χρηματα εξευτελιζουν τις τιμες με αποτελεσμα οταν πηγαινει ο επιστημονικα καταρτισμενος εκπαιδευτικος και ζηταει ενα ποσο που αναλογει στις γνωσεις του και στα πτυχια που διαθετει(και στην πειρα αν εχει), τους φαινεται ακριβος.Και προσφευγουν στη φθηνη λυση του ανειδικευτου ατομου.Και καπως ετσι καταστρεφουν τα επαγγελματα και τους επαγγελματιες.Κι εγω εχω proficiency στα αγγλικα και μεχρι προσφατα μου επιτρεποταν να διδασκω ελευθερα, αλλα πραγματικα ποιον κοροιδευω;;Οοοση αναγκη κι αν εχω τη δεδομενη στιγμη απο χρηματα αλλο τοσο δεν το λεει η καρδια μου να στερησω τη δουλεια απο ανθρωπους που εχουν αγαπησει και ξερουν το επαγγελμα αυτο απο πρωτο χερι..Εδω 3 χρονια που σπουδαζω, αμφιβαλλω αν μπορω να διαχειριστω την υλη τοσο καλα οσο νομιζει ο κοσμος!Οι ιδιοι οι καθηγητες μας μας μιλανε για την ανεπαρκεια της σχολης να μας εκπαιδευσει πληρως και ερχεται ο καθενας και η καθεμια απο το πουθενα εχοντας την πεποιθηση οτι μπορει να διδαξει.Οχι, δεν ειναι μαζεμα ραδικιων η Παιδαγωγικη, ειναι αναγνωρισμενη επιστημη.Ειδικα οι φιλολογοι τραβανε τεραστιο λουκι στις σχολες τους με την ποσοτητα της υλης που βγαζουν ανα εξαμηνο.Οι μαθηματικοι και οι φυσικοι και οι χημικοι δινουν αγωνα για να βγαλουν τη σχολη στα 4 χρονια.Και σπανια τη βγαζουν στα 4 χρονια.Δυστυχως αυτη η κατασταση μας εφαγε χρονια τωρα...Ειναι τελειως ανηθικο και απεναντι σε αυτον που σε πληρωνει και απεναντι σε αυτον που εχει αφιερωσει χρονο, κοπο, ιδρωτα και χρηματα για να εξελιχθει..
Και εγώ σκέφτηκα αυτό που λες ως προς την εμπιστοσύνη των γονέων, απέναντι σε έναν άγνωστο άνθρωπο. Αναρωτιόμουν αν βρίσκει κανείς μαθητές με αυτό το μέσο, γιατί συνεχώς βλέπω τέτοιου είδους χαρτάκια κολλημένα έξω από σχολεία και όχι μόνο. Γι'αυτό και έκανα την ανάρτηση, προκειμένου να δω αν υπάρχει κάποιος που έκανε κάτι αντίστοιχο.
Scroll to top icon