Hush: το δωρεάν εργαλείο που δίνει ζωή στην μπαταρία του smartphone σας

Hush: το δωρεάν εργαλείο που δίνει ζωή στην μπαταρία του smartphone σας Facebook Twitter
3

Πανεπιστημιακοί ερευνητές κυκλοφόρησαν ένα νέο εργαλείο που επιμηκύνει κάθε φόρτιση της μπαταρίας του Android κινητού σας κατά μ.ο 15%, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

Το δωρεάν εργαλείο, ονόματι Hush, ισχυρίζονται οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Purdue της Indiana, έχει τη δυνατότητα να διακόπτει την λειτουργία εφαρμογών που 'τρέχουν' στο παρασκήνιο αναζητώντας κάθε τόσο για ενημερώσεις (updates), όπως είναι προγραμματισμένς να κάνουν - ακόμα κι όταν η οθόνη της συσκευής είναι σβηστή. Μια διαδικασία που 'στεγνώνει' την μπαταρία του κινητού.

Όπως ισχυρίζονται οι δημιουργοί του Hush, οι Android εφαρμογές ευθύνονται για το 45,9% της χρήσης της μπαταρίας και το εργαλείο αυτό στοχεύει τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε τόσο συχνά - οπότε και δεν επηρεάζονται οι καθημερινές λειτουργίες του κινητού.

 

Στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι ο διπλασιασμός του χρόνου ζωής της μπαταρίας ενός κινητού με Android, μετά έναν ολοκληρωμένο κύκλο φόρτισης, αναφέρει ο ιθύνων της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Hu.

 

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και να δοκιμάσετε το Hush, σε αυτό το σύνδεσμο (GitΗub). 

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο αστεροειδής 2024 YR4 να χτυπήσει τη Γη και είναι «μεγαλύτερες από ποτέ»

Τech & Science / Αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο αστεροειδής 2024 YR4 να χτυπήσει τη Γη και είναι «μεγαλύτερες από ποτέ»

Η NASA δημοσίευσε νέα δεδομένα που υποδηλώνουν ότι ο αστεροειδής 2024 YR4 μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Μελέτη: Τα επίπεδα χλωρίωσης του νερού στην ΕΕ ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Τech & Science / Μελέτη: Η χλωρίωση του νερού στην ΕΕ πιθανώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Η χλωρίωση του νερού αύξησε δραματικά το προσδόκιμο ζωής στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις αρνητικές συνέπειες της διαδικασίας δεκαετίες αργότερα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Βάζεις το "NoRoot Firewall", του λες να μην επιτρέψει πρόσβαση στο δίκτυο στις εφαρμογές που θες και καθάρισες. Χώρια ότι παύεις να βλέπεις και τις διαφημίσεις εντός των εφαρμογών. υ.γ.: όπως λέει και τ' όνομά του, δουλεύει άριστα σε κινητά που δεν έχουν "σπάσει" (rooted).